ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Η beta του UTM Elevated 9.4 ξεκίνησε…

Η πολυαναμενόμενη δοκιμαστική έκδοση του UTM Elevated 9.4 ξεκίνησε και βρίσκεται καθοδόν. Αν αναρωτιέστε για τα νέα χαρακτηριστικά του UTM Elevated 9.4 και πως ανυψώνει την προστασία από στοχευμένες και “ασαφείς” απειλές, δείτε το παρακάτω video που περιλαμβάνει και ένα demo της νέας τεχνολογίας sandboxing Sophos Sandstorm.

Μπορείτε να αποκτήστε επίσης πρόσβαση σε downloads και στην δοκιμαστική άδεια από αυτή την ανάρτηση στο forum του Sophos Community.

Αν θέλετε μπορείτε να επισκεφτείτε το forum για το UTM Elevated 9.4 beta για να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με την beta ή να κάνετε σχόλια και να μοιραστείτε την εμπειρία σας.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε περιληπτικά τα νέα χαρακτηριστικά του UTM Elevated 9.4:

Επεκτείνοντας την προστασία zero-day

Οι σημερινοί hackers πραγματοποιούν όλο και περισσότερο στοχευμένες επιθέσεις χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα ασαφείς (evasive) και έως σήμερα άγνωστους τύπους malware, σχεδιασμένους για να παραβιάζουν συστήματα ασφαλείας και να αποκτούν πρόσβαση σε πόρους, διαπιστευτήρια και άλλα εταιρικά δεδομένα. Έτσι, ενώ τα συμβατικά anti-malware συνεχίζουν να αποτελούν μία κρίσιμης σημασίας πρώτη γραμμή άμυνας, δεν επαρκούν πια για την αντιμετώπιση τέτοιων μοντέρνων επιθέσεων.

Οι περισσότερες επόμενης-γενιάς λύσεις sandboxing έχουν σχεδιαστεί για τον εντοπισμό του μη γνωστού malware ωστόσο είναι αρκετά πολύπλοκες και δαπανηρές για τις περισσότερες επιχειρήσεις όπως είναι η δική σας για να τις εξετάσετε. Ακριβώς για αυτό τον λόγο η Sophos ανέπτυξε το Sophos Sandstorm, μία νέα συνδρομητική δυνατότητα και επιλογή, που σας παρέχει μία προηγμένη λύση άμυνας ενάντια στο malware που είναι αποτελεσματική και προσιτή οικονομικά. Το Sandstorm, είναι μία βασισμένη στο σύννεφο (cloud-based) λύση sandbox που παρέχει προστασία απέναντι στις στοχευμένες επιθέσεις, ορατότητα και ανάλυση, και βρίσκεται πάνω από τον ανταγωνισμό.

Παρακολουθήστε το video:

 

Είναι απλή

  • Εύκολη να την δοκιμάσετε – εγγραφείτε μέσω του MyUTM και επωφεληθείτε από την άμεση προστασία
  • Εύκολη στην ανάπτυξη – απλώς ενεργοποιήστε την πολιτική
  • Εύκολη στην διαχείριση – μέσω των γνωστών ροών εργασίας στο UTM

 

Είναι αποτελεσματική

  • Μπλοκάρει τις ασαφείς απειλές – ανιχνεύει τις απειλές που έχουν σχεδιαστεί να αποφεύγουν τα sandboxes και που άλλες λύσεις αποτυγχάνουν να ανιχνεύσουν
  • Έλεγχος πολιτικής – απλός, αποτελεσματικός έλεγχος πολιτικών
  • Ορατή προστασία – granular, βασισμένο σε συμβάντα reporting

Βασίζεται στο σύννεφο

  • Ταχεία ανάπτυξη – άμεση προστασία χωρίς την ανάπτυξη/ εγκατάσταση hardware και χωρίς να απαιτείται αναβάθμιση συσκευών
  • Ελάχιστη επίπτωση στην απόδοση – όλη η επεξεργασία πραγματοποιείται στο σύννεφο
  • Συλλογική νοημοσύνη – ανάλυση των απειλών που ανιχνεύονται στην ευρύτερη πελατειακή βάση της Sophos

Και πιθανόν το πιο σημαντικό, είναι προσιτή. Το Sophos Sandstorm θα είναι διαθέσιμο στο UTM 9.4 ως μία νέα συνδρομητική προστασία (Protection Subscription), με εξαιρετικό λόγο απόδοσης προς τιμή σε σχέση με τις ανταγωνιστικές επαγγελματικές λύσεις αυτής της κατηγορίας. Πρόκειται για μία επιχειρησιακής κλάσης προστασία που δεν συνοδεύεται από το γνωστό επιχειρησιακής κλάσης αντίτιμο ή την επιχειρησιακής κλάσης πολυπλοκότητα.

Επεκτείνοντας την γκάμα του hardware

Το UTM Elevated 9.4 προσθέτει υποστήριξη για μια σειρά από νέες επιλογές hardware, επεκτείνοντας περαιτέρω τις κορυφαίες σε επιδόσεις προϊοντική προσφορά της Sophos.

Η SG 85(w) έρχεται να συμπληρώσει την νέα σειρά συσκευών (appliances) SG Series στο low-end τμήμα της. Η νέα συσκευή SG 85 είναι διαθέσιμη τόσο με ενσωματωμένες δυνατότητες wireless δυνατότητες (μοντέλο w) όσο και χωρίς wireless. Είναι ιδανική λύση για εξαιρετικά ευαίσθητες στην τιμή εγκαταστάσεις, κυρίως σε επιχειρήσεις λιανικής πώλησης ή SOHO. Η διαθεσιμότητα της συσκευής SG 85/ SG 85w αναμένεται τον ερχόμενο Μάρτιο.

 

4x10G SFP+ Flexi-Port Module για τα μοντέλα 1U της SG Series, που φέρνει ένα εντελώς νέο επίπεδο ευελιξίας στην συνδεσιμότητα και στη απόδοση, με υποστήριξη τεσσάρων θυρών για μία ποικιλία οπτικών και ηλεκτρικών transceivers. Η διαθεσιμότητα του αναμένεται τον Μάρτιο του 2016.

Το RED 15w προσθέτει ασύρματη δικτύωση στο νέο RED 15, και υποστηρίζει WiFi 802.11n 2 x 2:2 MIMO. Η διαθεσιμότητα του αναμένεται από τον Μάρτιο του 2016 με παρόμοια επιθετική τιμολόγηση με το νέο XG 85w.

 

To AP 15c ενσωματώνει το δημοφιλές, νέο και προσιτό entry-level access point στο κουτί ενός ανιχνευτή καπνού οροφής. Προσφέρει ακριβώς την ίδια εξαιρετική απόδοση και value με το desktop μοντέλο AP 15 με throughput 300Mbps (802.11n) – αλλά τώρα και με επιλογής μπάντας, 2.4GHz ή 5GHz. Η διαθεσιμότητα του αναμένεται τον Μάρτιο του 2016.

Ενίσχυση των χαρακτηριστικών του firmware

Το UTM Elevated 9.4 προσφέρει επίσης ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσατε

Τα WAF Persistent Session Cookies βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης κατά την αλληλεπίδραση με επαγγελματικές εφαρμογές που προστατεύονται από το Sophos UTM, μειώνοντας τις επαναλαμβανόμενες προτροπές για sign-in.

Το STAS (Sophos Transparent Authentication Suite) παρέχει αξιόπιστη και διαφανή ταυτοποίηση SSO για δικτυακούς χρήστες, χωρίς να απαιτεί client στο τερματικό. Το STAS χρησιμοποιεί έναν παράγοντα (agent) στον Microsoft Active Directory Server που παρακολουθεί και αποθηκεύει την δραστηριότητα ταυτοποίησης και ανταλλάσσει πληροφορίες ταυτοποίησης με το URM, καθιστώντας τους user-based κανόνες πολιτικής και την επιβολή τους απλή υπόθεση.

Η υποστήριξη IPv6 SSL VPN προσθέτει την υποστήριξη συνδεσιμότητας IPv6 VPN που ζητούσατε με το UTM.

Κοιτάζοντας παραπέρα

Αν και το UTM Elevated 9.4 είναι μία ουσιαστική κυκλοφορία, είναι μία ακόμη, σε αυτή που υπήρχε, και θα εξακολουθήσει να υπάρχει, σειρά εκπληκτικών αναβαθμίσεων στο βραβευμένο προϊόν της Sophos. Μάλιστα η Sophos έχει ακόμα μεγαλύτερα σχέδια με το προϊόν με τις εκδόσεις UTM 9.5 και 9.6 να βρίσκονται στα αρχικά στάδια του σχεδιασμού, και υπόσχεται να φέρει ακόμα περισσότερα στους τομείς της απόδοσης προς τιμή, της απλότητας και της ασφάλειας.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.