ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Βραβείο “Kαλύτερης Προστασίας” από το AV-TEST Institute στο Sophos Mobile Security for Android

Η Sophos, παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλεια δικτύου και τερματικών συσκευών, έλαβε το Best Android Security Award 2015 από το AV-TEST Institute για την Καλύτερη Προστασία. Κατά την διάρκεια μίας 12μηνης περιόδου και κατά την διάρκεια έξι ανεξάρτητων δοκιμών, το Sophos Mobile Security για Android πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία στην ανίχνευση malware και άλλων απειλών.

Το AV-TEST Institute είναι μία παγκοσμίως αναγνωρισμένη, ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών ασφαλείας IT, που αξιολογεί την αποτελεσματικότητα προϊόντων προστασίας. Στην κατηγορία των τεστ που αφορούν στην “Προστασία”, δοκιμάζεται η ικανότητα ενός προϊόντος να αντιμετωπίζει τις σημερινές απειλές, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ο real-time κακόβουλος κώδικας καθώς και τα τελευταίας γενιάς δείγματα malware από μη ασφαλείς ιστοσελίδες και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Sophos Mobile Security, που είναι ένα δωρεάν app που έχει αναπτυχθεί από την Sophos για όλους τους χρήστες Android, επέδειξε ένα σταθερό ποσοστό ανίχνευσης, ίσο με 100%, και στους έξι δοκιμαστικούς γύρους δοκιμών κατά την διάρκεια του 2015. Σε κάθε δοκιμή, το προϊόν ήταν απαραίτητο να σαρώνει, να ανιχνεύει και να απομακρύνει σχεδόν 3000 επικίνδυνα apps.

“Με το Sophos app, ένα φορητό σύστημα Android ανεβαίνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας” σχολίασε ο Andreas Marx, CEO της εταιρείας AV-TEST.

Το Sophos Mobile Security app παρέχει πλήρης λειτουργικότητα σχεδιασμένη να προστατεύει τις συσκευές Android, χωρίς να μειώνει την απόδοση ή να έχει επίπτωση στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Χρησιμοποιώντας ενημερωμένη μέχρι το τελευταίο λεπτό ευφυία από την SophosLabs, σαρώνει τα apps κατόπιν απαίτησης (on-demand) ή ανά χρονικά διαστήματα, τα οποία έχουν οριστεί από τον χρήστη. Η λειτουργικότητα antivirus, βοηθάει στην αποφυγή του ανεπιθύμητου λογισμικού, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων και σε απρόβλεπτα κόστη.

Αν η συσκευή κλαπεί ή χαθεί, τότε ένα εξ αποστάσεως κλείδωμα ή σβήσιμο, θα προστατεύσει τις προσωπικές πληροφορίες από τα αδιάκριτα βλέμματα. Η εφαρμογή, είναι διαθέσιμη δωρεάν για ιδιώτες και επαγγελματίες χρήστες, και η διαχείριση της μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του Sophos Mobile Control στο περιβάλλον μίας επιχείρησης.

“Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε με συνέπεια να βαθμολογηθούμε με 100% έναντι μίας αυστηρής μεθοδολογίας δοκιμών από μία σεβαστή ερευνητική ομάδα. Η επίτευξη αυτής της επίδοσης και το βραβείο για την Καλύτερη Προστασία είναι μία απόδειξη για τις ικανότητες των μηχανικών της SophosLabs που εργάζονται στην πρώτη γραμμή της ανίχνευσης απειλών και της αντίδρασης σε αυτές” σχολίασε ο Simon Reed, Αντιπρόεδρος της SophosLabs στην Sophos. “Συνεχίζουμε να βλέπουμε μία άνοδο στο κακόβουλο λογισμικό (malware) που έχει στόχο τις φορητές πλατφόρμες, μετατρέποντας τις απροστάτευτες συσκευές σε εύκολα σημεία εισόδου για να εισβάλει σε εταιρικά δίκτυα”.

Sophos Mobile Control 6.0

Στις αρχές του μήνα, η Sophos ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα του Sophos Mobile Control 6.0, μίας ολοκληρωμένης λύσης διαχείρισης επιχειρησιακής φορητότητας. Η τελευταία έκδοση, περιλαμβάνει τώρα το Sophos Secure Email, μία λύση container, που απομονώνει και εξασφαλίζει τα εταιρικά δεδομένα από τις προσωπικές πληροφορίες στις συσκευές.

Το Sophos Mobile Control ενισχύει τις δυνατότητες προστασίας δεδομένων και επιτρέπει στους διαχειριστές IT να παρακολουθούν όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούνται κατά μήκος του οργανισμού ή της εταιρείας μέσω ενός απλού στην χρήση περιβάλλοντος χρήσης με διαισθητική ροή εργασίας. Περισσότερες πληροφορίες για το Sophos Mobile Control είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.sophos.com/mobile

 

Το Sophos Mobile Security μαζί με την πλήρη γκάμα των δωρεάν εργαλείων της Sophos είναι διαθέσιμο επίσης στην ιστοσελίδα http://www.sophos.com/forfree.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.