ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Το πιο απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για την προστασία των παιδιών στο Internet

Πριν από μερικές μέρες, είχαμε την Παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο Internet, και οργανώνεται κάθε χρόνο από το Insafe Network με στόχο την προώθηση μίας ασφαλέστερης και περισσότερο υπεύθυνης χρήσης των online και mobile τεχνολογιών από παιδιά και έφηβους.

Η Παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο Internet, είναι παρόμοια με τις Data Privacy Day (Παγκόσμια ημέρα προστασίας δεδομένων και της ιδιωτικότητας) και World Backup Day (Παγκόσμια ημέρα αντιγράφων ασφαλείας), ωστόσο η Safer Internet Day είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία επειδή συμβάλει σημαντικά στην ευαισθητοποίηση και βοηθάει τους εκπαιδευτικούς να διδάξουν στα παιδιά και στους έφηβους να είναι πιο έξυπνοι σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Internet.

Είναι σπουδαίο να μάθουν τα παιδιά για το cyberbullying, το oversharing και την εξάσκηση σωστής υγιεινής στην ασφάλεια, όπως είναι η επιλογή σωστών passwords, το κλείδωμα των smartphones και η αποφυγή επικίνδυνων ιστοσελίδων, email και μηνυμάτων κ.ά).

Υπάρχει κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε όλη την οικογένεια σας ασφαλή, συμπεριλαμβανομένων των γονιών σας, των παιδιών σας ή ακόμα και των γειτόνων και των φίλων σας. Ονομάζεται Sophos Home και είναι 100% δωρεάν.

Το Sophos Home είναι ένα εύκολο στην χρήση δωρεάν εργαλείο που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε την ασφάλεια σε έως και 10 Windows PCs και Macs από οποιονδήποτε web browser. Είναι φτιαγμένο πάνω στην ίδια τεχνολογία προστασίας που προστατεύει τους εμπορικούς πελάτες της Sophos, ωστόσο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τους οικιακούς χρήστες.

Η προστασία της οικογένειας και των φίλων σας είναι τόσο απλό όσο τρία βήματα: απλώς κάντε εγγραφή για να αποκτήσετε λογιαριασμό, στην συνέχεια κατεβάστε το Sophos Home στον υπολογιστή σας και στην συνέχεια μέσω του dashboard σας μπορείτε να διαχειρίζεστε την ασφάλεια έως και δέκα υπολογιστών, Windows PC ή Macs.

Μόλις κατεβάσετε το Sophos Home, οι υπολογιστές της οικογένειας και των φίλων σας, συνδέονται με τον λογαριασμό σας στο Sophos Home και μπορείτε να διαχειριστείτε την ασφάλεια από το Sophos Home Dashboard, από οποιονδήποτε browser, οπουδήποτε και αν βρίσκεστε.

To Sophos Home προστατεύει αυτόματα εσάς και την οικογένεια σας ενάντια σε ιούς, ιστοσελίδες phishing και κακόβουλα downloads. Στο dashboard σας θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για απειλές που “καθάρισαν”, για ιστοσελίδες που μπλοκαρίστηκαν καθώς και για πιθανώς ανεπιθύμητες εφαρμογές (PUAs).

Επίσης, υπάρχει ένα ακόμη χαρακτηριστικό του Sophos Home που είναι εξαιρετικό για την προστασία των παιδιών: πρόκειται για την δυνατότητα web filtering, που σας επιτρέπει να μπλοκάρετε ανεπιθύμητες ή ακατάλληλες ιστοσελίδες διάφορων κατηγοριών που θα επιλέξετε, όπως είναι ιστοσελίδες για ενηλίκους, ναρκωτικών, τζόγου ή με βίαιο περιεχόμενο.

Σε αντίθεση επίσης με άλλες οικιακές λύσεις ασφαλείας, η Sophos δεν πρόκειται ποτέ να σας ενοχλήσει για να αναβαθμίσετε πληρώνοντας την κανονική έκδοση και δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσει τα δεδομένα σας σε τρίτους. Κατεβάστε το Sophos Home, αφού εγγραφείτε, από εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.