ΠΡΟΪΟΝΤΑ

H Gartner τοποθετεί για ακόμη μία φορά την Sophos στους Ηγέτες του Magic Quadrant για τις πλατφόρμες προστασίας Endpoint

Η Sophos, παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλεια δικτύων και τερματικών, ανακοίνωσε ότι η Gartner, Inc. για ακόμη μία φορά χαρακτήρισε την Sophos ως πρωτοπόρο και ηγέτιδα εταιρεία (Leader), και την τοποθέτησε στο τεταρτημόριο των ηγετών/ πρωτοπόρων, στην έκθεση της εταιρείας Μαγικό Τεταρτημόριο 2016 για τις Πλατφόρμες Προστασίας Τερματικών (Endpoint Protection Platforms), μία θέση που η Sophos κατέχει από το 2007.

Στην έκθεση της, η Gartner προσδιορίζει τέσσερα βασικά στάδια στον κύκλο ζωής της ασφάλειας: τον ορισμό πολιτικής, την πρόληψη, την ανίχνευση και την αποκατάσταση, και αξιολογεί τις εταιρείες/ πωλητές πλατφορμών προστασίας τερματικών (endpoint protection platforms) βασιζόμενη στο κατά πόσα τα χαρακτηριστικά των λύσεων που προσφέρουν αντιμετωπίζουν αυτά τα τέσσερα στάδια.

Σύμφωνα με την έκθεση, “Οι περισσότερες επιχειρήσεις-πελάτες, αρχίζουν να βλέπουν προϊόντα EPP που μπορούν όχι μόνο να αντιμετωπίσουν τα παραπάνω στα Windows, αλλά και σε ένα ευρύτερο φάσμα διακομιστών και clients.  Αξιολογήσαμε την ικανότητα μίας εταιρείας να προσφέρει δυνατότητες προστασίας και διαχείρισης σε ένα ευρύτερο φάσμα από τερματικές συσκευές (όπως Mac, iOS και Android συσκευές), καθώς και την ενσωμάτωση τους σε μία κονσόλα διαχείρισης. Σήμερα, πολλές μεγάλες επιχειρήσεις-πελάτες επιλέγουν την καλύτερη στο είδος της δυνατότητα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Φορητότητας (EMM, Enterprise Mobile Management), παρόλα αυτά μέσα στο επόμενα δύο χρόνια, αναμένουμε ότι η αγορά EPP (Endpoint Protection Platform) θα εντάξει αυτή την λειτουργία (στα χαρακτηριστικά της), όπως ήδη συμβαίνει από την μεριά SMB της αγοράς”.

Πέρα από Πρωτοπόρος (Ηγέτης), η Sophos ανακηρύχτηκε και Οραματιστής (Visionary) στην έκθεση Μαγικό Τεταρτημόριο Ιούνιος 2015 της Gartner,Inc. στον τομέα των Enterprise Mobility Management Suites.

“Οι σημερινές απειλές απαιτούν προηγμένη τεχνολογία όπως είναι η Sophos Next-Gen Endpoint Protection, η οποία προλαμβάνει, ανιχνεύει, αποκαθιστά και ερευνά ως μία, μοναδική λύση” δήλωσε ο Dan Schiappa, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Ομάδας Ασφαλείας Τελικού Χρήστη της Sophos.

“Οι ερευνητές μας στην SophosLabs βλέπουν μία αύξηση στην πολυπλοκότητα του κακόβουλου λογισμικού – ο πολυμορφισμός γίνεται ο κανόνας και το προηγουμένως άγνωστο κακόβουλο λογισμικό (previously unknown malware) βρίσκεται σε άνοδο. Αυτοί οι τύποι απειλών μπορούν να ανιχνευθούν μόνο από ενσωματωμένες δυνατότητες, όπως είναι οι exploit prevention, behavior analytics και pre-execution heuristics που έχουμε στα προϊόντα μας” είπε. ”Πιστεύουμε, ότι η επαναλαμβανόμενη τοποθέτηση της Sophos από την Gartner στο τεταρτημόριο των Πρωτοπόρων (Ηγετών) στις Πλατφόρμες Προστασίας Τερματικών συσκευών (Endpoint Protection Platforms) τα τελευταία εννέα χρόνια ουσιαστικά επικυρώνει την στρατηγική μας να καινοτομούμε χωρίς σταματημό στην προστασία τερματικών (endpoint protection) με το να εισάγουμε πρώτοι στην αγορά καινοτομίες όπως η συγχρονισμένη ασφάλεια με το Sophos Security Heartbeat” συμπλήρωσε ο Dan Schiappa.

Η Sophos πιστεύει ότι οι τεχνολογίες προστασίας τελικού χρήστη επόμενης γενιάς, και οι τεχνολογίες προστασίας διακομιστών και δικτύου θα επεκτείνουν ακόμα περισσότερο την ηγετική της θέση και θα συνεχίσουν να κρατούν τους πελάτες ασφαλείς καθώς εξελίσσονται οι απειλές. “Η Sophos είναι μία από τις λίγες εταιρείες στον κόσμο που έχουν το εύρος των λύσεων και το βάθος της εμπειρίας για να προωθήσει πραγματικά τον κλάδο με το να προσφέρει προστασία για όλες τις πλατφόρμες” πρόσθεσε ο Dan Schiappa.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν ένα αντίγραφο της έκθεσης Μαγικό Τεταρτημόριο 2016 της Gartner πατώντας εδώ

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.