ΠΡΟΪΟΝΤΑ

6 πράγματα που θα λατρέψετε στο Sophos Mobile Control 6.0

Είμαστε στο 2016, οπότε γιατι συνεχίζουμε να μιλάμε για την ασφάλεια φορητών συσκευών λες και είναι κάτι καινούριο; Ίσως επειδή πολλές εταιρείες και οργανισμοί εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται το μέγεθος του ρίσκου που παίρνουν ή επειδή δεν έχουν επίγνωση όλων εκείνων που μπορεί να κάνουν ή να σκαρώνουν οι χρήστες τους.

Μία από τις μεγαλύτερες απειλές σήμερα στην ασφάλεια και στην εμπιστευτικότητα των εταιρικών πληροφοριών είναι τα δεδομένα που μετακινούνται μεταξύ των συσκευών που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι στην δουλειά ή στο σπίτι και των υπηρεσιών cloud.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών και αναλύσεων Ovum, τα δύο τρίτα (66%) των υπαλλήλων λένε ότι χρησιμοποιούν προσωπικά smartphones στον χώρο εργασίας τους. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκαν για το ποσοστό των εργαζομένων τους που κάνουν την δουλειά τους στα προσωπικά smartphones τους, οι εργοδότες είπαν πως μόλις το 36% των εργαζομένων τους το κάνει, νούμερο που απέχει σημαντικά από το 66%.

Η Sophos έχει την απάντηση στην νέα πραγματικότητα της φορητότητας, ενεργοποιώντας το mobile εργατικό δυναμικό αλλά παράλληλα εξασφαλίζοντας τα εταιρικά δεδομένα χωρίς συμβιβασμούς – το Sophos Mobile Control.

Ως ηγέτης και οραματιστής στον τομέα της διαχείρισης της επιχειρησιακής φορητότητας (Enterprise Mobile Management, EMM) ή με πιο απλά λόγια, ως ηγέτης και οραματιστής στον τομέα της προστασίας και της διαχείρισης εταιρικών συσκευών και δεδομένων, η Sophos είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διάθεση του νέου Sophos Mobile Control 6.0 (SMC 6.0). Η νεώτερη έκδοση του SMC φέρνει μία σειρά από νέες δυνατότητες, που δίνει την δυνατότητα σε εταιρείες και επιχειρήσεις να κρατούν ασφαλές το εργατικό δυναμικό τους, οπουδήποτε εργάζεται, με οποιαδήποτε συσκευή και αν προτιμάει να εργάζεται.

Θα λατρέψετε το νέο SMC. Παρακάτω, θα βρείτε τους έξι σπουδαιότερους λόγους που η Sophos πιστεύει ότι το SMC είναι το καλύτερο εργαλείο για την προστασία και την διαχείριση των εταιρικών φορητών συσκευών, για την αύξηση της παραγωγικότητας και την διευκόλυνση των χρηστών, ενώ παράλληλα σας δίνει πλήρη έλεγχο.

1). Ασφάλεια και ιδιωτικότητα, για τα δικά τους δεδομένα, και τα δικά σας

To SMC προσφέρει ασφαλή, κρυπτογραφημένα containers που κρατούν τα προσωπικά και τα εταιρικά δεδομένα χωριστά μεταξύ τους. Οι χρήστες τώρα έχουν την άνεση να χρησιμοποιούν μία μοναδική συσκευή τόσο για επαγγελματική όσο και για προσωπική χρήση, χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια των εταιρικών δεδομένων. Επίσης, το Sophos Security Email προστατεύει το εταιρικό email, το calendar και τις επαφές από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

2). Εταιρικός browser (Corporate Browser) = ασφαλής πρόσβαση σε εταιρικές ιστοσελίδες χωρίς πρόσθετους κωδικούς πρόσβασης

Προωθήστε τις πλέον χρησιμοποιούμενες και αναγκαίες εταιρικές ιστοσελίδες στους εργαζομένους σας μέσω του χαρακτηριστικού Corporate Browser. Μόλις ο χρήστης συνδεθεί στο container της Sophos, μπορεί να έχει πρόσβαση στις εταιρικές ιστοσελίδες χωρίς την χρήση πρόσθετων passwords. Ευκολία και ασφάλεια.

3). Μην περιμένετε για να συνεργαστείτε. Κάντε το on-the-go

Ας το παραδεχτούμε, οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τις προσωπικές τους υπηρεσίες cloud storage για εύκολη πρόσβαση σε εταιρικά αρχεία και έγγραφα. Είναι βολικό και εκείνους, αλλά ενδεχομένως επικίνδυνο για τα εταιρικά δεδομένα σας. Το Sophos Mobile Control προσφέρει το Secure Workspace, το οποίο παρέχει την ευελιξία που θέλουν οι εργαζόμενοι σας μέσω ενός ασφαλούς χώρου αποθήκευσης στο σύννεφο (cloud storage). Επιτρέψτε λοιπόν στους ανθρώπους σας να διαμοιράζονται εύκολα αρχεία, αλλά κρατήστε τα αρχεία άκρως απόρρητα. Εύκολα και με ασφάλεια, διαμοιραστείτε αρχεία με τους εργαζομένους σας καθώς βρίσκεστε σε κίνηση. Το SMC ενσωματώνεται με την κρυπτογράφηση SafeGuard για ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, ώστε τα δεδομένα να προστατεύονται ανεξάρτητα από το που πηγαίνουν.

4). Το SMC δεν αστειεύεται με τις μη-συμμορφούμενες συσκευές

Εμπιστοσύνη, αλλά μετά την επαλήθευση. Το SMC σας δίνει την δυνατότητα να εφαρμόζετε ελέγχους και να επιβάλλετε πολιτικές με απλό τρόπο, ώστε να απαγορεύετε στις μη-συμμορφούμενες (ή μη-συμβατές) συσκευές να έχουν πρόσβαση στα εταιρικά δεδομένα. Επιβάλλετε πολιτικές για passwords, για rooted ή jailbroken συσκευές, για μη ασφαλή apps και απομονώστε σε καραντίνα συσκευές με μη ασφαλείς ρυθμίσεις. Επίσης, το εξ αποστάσεων κλείδωμα και η διαγραφή συσκευών που έχουν χαθεί ή κλαπεί είναι μία διαδικασία απλούστερη από ποτέ άλλοτε. Επίσης μπορείτε να ελέγχετε την πρόσβαση σε app stores, και να περιορίζετε τις ανασφαλείς συνδέσεις NFC και Bluetooth καθώς την πρόσβαση σε  ανασφαλή δημόσια WiFi και hotspots.

5). Πείτε τους, “κάντε-το-μόνοι-σας”. Το απλό “self-service” ελευθερώνει το τμήμα IT με την μείωση των αιτήσεων

Οι διαχειριστές IT χρειάζονται και ένα διάλειμμα από τις συνεχείς αιτήσεις, για απλά, αλλά χρονοβόρα πράγματα, όπως είναι η επαναφορά κωδικών πρόσβασης ή η ρύθμιση εταιρικών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Χάρη στο ιδιαίτερα απλό self-service portal της Sophos, οι χρήστες μπορούν να σας βοηθήσουν, με το να εξυπηρετήσουν από μόνοι τους τον εαυτό τους.

6). Απλή ασφάλεια, για φορητή παραγωγικότητα

Το Sophos Mobile Control είναι κάτι περισσότερο από μία λύση διαχείρισης εταιρικών συσκευών και δεδομένων και σε αντίθεση με άλλες ανταγωνιστικές λύσεις EMM, το SMC έχει δημιουργηθεί από έναν ηγέτη στην βιομηχανία των λύσεων ασφαλείας. Απλό στην ενσωμάτωση με την ασφάλεια τερματικών συσκευών, με την ασφάλεια δικτύου και με την κρυπτογράφηση, το SMC τοποθετεί την ασφάλεια πάνω από όλα τα άλλα, χωρίς να θυσιάζει την παραγωγικότητα των χρηστών.

Επιπλέον, το SMC είναι εύκολο στην εγκατάσταση/ ανάπτυξη με τον τρόπο που επιθυμείτε. Διαχειριστείτε το SMC από μόνοι σας, ως λύση on-premise ή αφήστε την φιλοξενία του στους διακομιστές της Sophos ως υπηρεσία, χωρίς να χρειάζονται εγκαταστάσεις και χωρίς να απαιτείται συντήρηση.

Συμπερασματικά

Οι χρήστες σας έχουν πρόσβαση σε εταιρικά δεδομένα όλο και συχνότερα από τις προσωπικές τους συσκευές, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο προκλήσεις στους τομείς της διαχείρισης και της ασφάλειας. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να δεχτείτε αυτό το ρίσκο, και έχετε την δυνατότητα να κάνετε κάτι για αυτό.

Το Sophos Mobile Control σας επιτρέπει να κρατάτε τους χρήστες και υπαλλήλους σας παραγωγικούς, ενώ παράλληλα προστατεύετε όλες τις φορητές συσκευές σας με ελάχιστη προσπάθεια από το τμήμα IT της εταιρείας σας.

Δοκιμάστε το SMC δωρεάν στο sophos.com/mobile.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.