ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Πως δοκιμές τρίτων επικυρώνουν το Sophos Next-Gen Endpoint Protection

Λέγονται πολλά και υπάρχει αρκετή σύγχυση στην αγορά σχετικά με το τι είναι στην πραγματικότητα η προστασία επόμενης γενιάς endpoint. Στην Sophos, πιστεύουν ότι η προστασία επόμενης γενιάς endpoint (τερματικών συσκευών) πρέπει να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα πρόληψης, ανίχνευσης και αποκατάστασης.

Το Sophos System Protector κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα. Αναλαμβάνει τον ρόλο του “εγκέφαλου” της προστασίας endpoint της Sophos, με το να εφαρμόζει αυτόματα την καλύτερη δυνατή προστασία απέναντι σε απειλές, βασιζόμενος στην συμπεριφορά, στα analytics, στα heuristics καθώς και σε άλλες ενσωματωμένες άμυνες. 

Παρόλα αυτά, όλη επιστήμη και η τεχνολογία του κόσμου, είναι ένα τίποτα αν η προστασία δεν προστατεύει πραγματικά. Και ανεξάρτητοι οίκοι δοκιμών παρέχουν την καλύτερη εκτίμηση για το πως ένα προϊόν αποδίδει στον πραγματικό κόσμο.

Κάθε οίκος (ή ανεξάρτητη εταιρεία) δοκιμών χρησιμοποιεί διαφορετική μεθοδολογία, και το να επιδιώξεις να αποκτήσεις μία ισορροπημένη εικόνα από πολλαπλούς ανεξάρτητους δοκιμαστές είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να σχηματίσεις μία αμερόληπτη άποψη του τρόπου που τα προϊόντα ασφαλείας αποδίδουν σε real-world σενάρια χρήσης.

Η εταιρεία Dennis Technology Labs πρόσφατα έδωσε στην Sophos την υψηλότερη βαθμολογία AAA, ενώ το AV-Test επαλήθευσε την ηγετική θέση της Sophos. Στον πιο πρόσφατο γύρο δοκιμών του AV-test για την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015, η Sophos βαθμολογήθηκε με τέλεια βαθμολογία, 6 στα 6 για την προστασία της, για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

Η Sophos είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη που τόσο η Dennis Technology όσο και το AV-Test έδωσαν τόσο υψηλή βαθμολογία στην Sophos. Αντίθετα, κάποιες υποτίθεται “next-gen” εταιρείες, έδειχναν να αγωνίζονται για να μπορέσουν να συμβαδίσουν με την Sophos.

Στην τελευταία δοκιμή του AV-Test, η Cylance για παράδειγμα είχε 29 false positives, κάτι ιδιαίτερα απογοητευτικό σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην βιομηχανία που είναι 6, τονίζοντας ουσιαστικά τα προβλήματα ευχρηστίας σε αυτά τα real-world σενάρια δοκιμών. Σαφώς, δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να αντικαταστήσει μία πραγματική “next-gen” λύση προστασίας endpoint που κάνει αυτό που υπόσχεται στον πραγματικό κόσμο.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.