ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos προσφέρει εύκολες στην χρήση λύσεις ασφαλείας για Enterprise Mobility Management. Ήρθε το Sophos Mobile Control 6.0

Η Sophos, παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλεια δικτύου και τερματικών συσκευών, ανακοίνωσε την διάθεση του Sophos Mobile Control 6.0, που τώρα περιλαμβάνει το Sophos Secure Email, μία λύση container που απομονώνει και διασφαλίζει τα επιχειρησιακά δεδομένα από τις προσωπικές πληροφορίες σε συσκευές.

Το Sophos Mobile Control 6.0 επίσης ενισχύει τις δυνατότητες προστασίας δεδομένων και επιτρέπει στους διαχειριστές IT να επιβλέπουν τις συσκευές που χρησιμοποιούνται κατά μήκος του οργανισμού τους, μέσω ενώ απλού περιβάλλοντος χρήσης με οικεία κα διαισθητική ροή εργασίας.

Στο Sophos Mobile Control 6.0 περιλαμβάνεται το Sophos Secure Email, μία λύση container για την διαχείριση των προσωπικών πληροφοριών, όπως των email, calendar και contacts. Τα προσωπικά και τα επιχειρησιακά δεδομένα μπορούν να διαχωριστούν, επιτρέποντας σε εταιρείες και οργανισμούς να διαχειρίζονται την ασφάλεια των επιχειρησιακών δεδομένων ενώ παράλληλα ενισχύουν την ιδιωτικότητα του χρήστη.

Οι διαχειριστές IT μπορούν εξ αποστάσεων να εφοδιάζουν με email τις φορητές συσκευές εργαζομένων όλων των δημοφιλών πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένου του iOS, καθώς και πολλών εκδόσεων του Android.

Ένα νέο χαρακτηριστικό επίσης της έκδοσης 6.0 του Sophos Mobile Control είναι το Sophos Secure Workplace, το οποίο περιλαμβάνει τον Corporate Browser για να διευκολύνει την ασφαλή πρόσβαση στις συχνά επισκεπτόμενες επιχειρησιακές ιστοσελίδες και εφαρμογές παραγωγικότητας.

Το Sophos Secure Workplace επιτρέπει στους εργαζομένους να απολαμβάνουν απρόσκοπτη πρόσβαση και να συνεργάζονται (collaborate) στα έγγραφα που χρειάζονται, όταν και όποτε τα χρειάζονται, με ασφαλή τρόπο. Οι χρήστες επίσης μπορούν να ελέγχουν το επίπεδο των δικαιωμάτων πρόσβασης και δημοσίευσης σε διάφορες υπηρεσίες παροχής cloud storage, όπως είναι οι Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive και Egnyte. Για πρόσθετη προστασία, οι χρήστες επίσης μπορούν τώρα να μετακινήσουν με ασφάλεια δεδομένα και έγγραφα μεταξύ φορητών συσκευών, μεταξύ λύσεων cloud storage και επιχειρησιακών τερματικών καθώς η κρυπτογράφηση αρχείων Sophos SafeGuard είναι πια ενσωματωμένη.

Με την συνεχή αύξηση του malware στις φορητές συσκευές, η ικανότητα ανίχνευσης και απομόνωσης των μολυσμένων συσκευών, αποτελεί προτεραιότητα στην Διαχείριση Επιχειρησιακής Φορητότητας (EMM, Enterprise Mobility Management). Μάλιστα, το 95% των επιθέσεων σήμερα, αφορά στην κλοπή και στην συγκομιδή διαπιστευτηρίων (κωδικούς πρόσβασης κ.ά) από συσκευές πελατών, και την χρήση αυτών των διαπιστευτηρίων για την σύνδεση σε εφαρμογές στο Internet, σύμφωνα με την έκθεση της Verizon, Data Breach Investigation Report 2015.

Η ασφάλεια συσκευών είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην διαχείριση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν ευρέως διανεμημένο εργατικό δυναμικό, ενώ παράλληλα δεν έχουν επαρκείς πόρους. Η μελέτη της CompTIA, που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 και έχει τον τίτλο Managing the Multi-Generational Workforce, έδειξε ότι σχεδόν το ήμισυ (46%) των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων έχουν πλέον υϊοθετήσει πλήρως το μοντέλο BYOD (Bring-Your-Own-Device) ενώ στις μεγάλες επιχειρήσεις, το ποσοστό αυτό είναι 28%.

Το Sophos Mobile Control 6.0 επίσης, ανιχνεύει jailbroken ή rooted συσκευές, καθώς και malware και πιθανώς ανεπιθύμητες εφαρμογές (PUAs). Το προϊόν μπλοκάρει τις μολυσμένες ή τις μη-συμμορφούμενες με τις πολιτικές της εταιρείας συσκευές από το να συνδεθούν στο εταιρικό δίκτυο, και αυτομάτως μπλοκάρει κακόβουλες ή ανεπιθύμητες ιστοσελίδες.

Μία πρόσφατη ανάλυση του AV-Test επιβεβαίωσε ότι το Sophos Mobile Control 5.5 ανίχνευσε το 100% του γνωστού Android malware που χρησιμοποιήθηκε στην διάρκεια της δοκιμής. Και όλα αυτά, γίνονται στο παρασκήνιο, ώστε να μην θυσιάζεται η παραγωγικότητα, και τα κρίσιμης σημασίας, εμπιστευτικά δεδομένα να παραμένουν ιδιωτικά και ασφαλή. 

Το Sophos Mobile Control 6.0 είναι διαθέσιμο σήμερα, από το παγκόσμιο δίκτυο πιστοποιημένων συνεργατών της Sophos.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.