ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Αυτό το infographic δείχνει την σημερινή κατάσταση στην κρυπτογράφηση

Ο κυβερνοεπιθέσεις και οι παραβιάσεις δεδομένων ακόμα και πολύ μεγάλων εταιρειών τροφοδότησαν με αρνητικές επικεφαλίδες αρκετές εφημερίδες και ιστοσελίδες τελευταία και έδωσαν τροφή για πολλά αρνητικά σχόλια.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η επιδημία κυβερνοεγκλημάτων οδήγησε τις εταιρείες και τους οργανισμούς στο να δώσουν έμφαση στην ασφάλεια γενικότερα, και πιο συγκεκριμένα στην κρυπτογράφηση.

Η Sophos ήθελε να μάθει πόσες εταιρείες χρησιμοποιούν την κρυπτογράφηση για να προστατεύουν ευαίσθητα δεδομένα όπως είναι στοιχεία και λεπτομέρειες από πληρωμές των πελατών τους, οικονομικά αρχεία, αρχεία υπαλλήλων καθώς και πνευματική ιδιοκτησία.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο, συνεργάστηκε με μία εταιρεία ερευνών για την διεξαγωγή μίας έρευνας φορέων λήψης αποφάσεων πληροφορικής σε μεγάλους και μικρούς οργανισμούς, σε διάφορες βιομηχανίες και σε έξι διαφορετικές χώρες. Αυτό που ανακάλυψε η Sophos, είναι ότι το επίπεδο κρυπτογράφησης σε εταιρείες και οργανισμούς αφήνει πολλά περιθώρια για βελτίωση, αν και υπάρχει η ελπίδα ότι πολλές επιχειρήσεις κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας της Sophos στο παρακάτω infographic, καθώς και στην έκθεση της έρευνας που αφορούσε στην κρυπτογράφηση. Επίσης, η Sophos συγκέντρωσε δωρεάν βοηθητικό υλικό, όπως οδηγούς και videos για να εξηγήσει πως η κρυπτογράφηση μπορεί να σας βοηθήσει να ασφαλίσετε τα πολύτιμα δεδομένα σας. Θα βρείτε το σχετικό υλικό στην διεύθυνση: sophos.com/encrypt.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.