ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos αποδεικνύει την ηγετική της θέση, αφού είναι η μόνη που αρίστευσε σε δύο δοκιμές malware

Η Sophos πέρασε με άριστα δύο πολύ σημαντικά τεστ anti-malware που πραγματοποιήθηκαν από την ανεξάρτητη εταιρεία δοκιμών Dennis Technology Labs. Το πρώτο από τα δύο τεστ αφορούσε προϊόντα ασφαλείας endpoint στους μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις (enterprise) και το δεύτερο στον τομέα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (SMB). Και στις δύο περιπτώσεις, η Sophos έλαβε την μεγαλύτερη διάκριση με “AAA”.

Οι δύο δοκιμές εξέτασαν πως προϊόντα των Sophos, McAfee, Microsoft, Kaspersky, Symantec και Trend Micro, ανταποκρίνονταν σε πραγματικά, real-world σενάρια χρήσης, που ουσιαστικά αναπαράγουν την εμπειρία ενός χρήστη, στην περίπτωση που βρεθεί αντιμέτωπος με μία μολυσμένη ιστοσελίδα.

Το Sophos Endpoint Protection, έλαβε την κορυφαία βαθμολογία στην προστασία και στις δύο δοκιμές, και ήταν το μοναδικό προϊόν στην συγκριτική δοκιμή με τέλεια βαθμολογία στην ακρίβεια στην δοκιμή που αφορούσε στον enterprise τομέα. Επίσης ήταν η μοναδική εταιρεία που έλαβε τέλεια βαθμολογία και στα δύο τεστ, και στον τομέα Enterprise και στον τομέα SMB.

Στο τεστ “Enterprise”, το Sophos Endpoint Protection μπλόκαρε όλες τις απειλές χωρίς συμβιβασμούς (protection), και μάλιστα το έκανε χωρίς false positives (legitimacy) για νόμιμο λογισμικό, λαμβάνοντας βαθμολογία ακρίβειας 100% όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω διάγραμμα.

Αν και η Kaspersky έλαβε επίσης βαθμολογία 100% στην ακρίβεια, αν κοιτάξετε με περισσότερο προσοχή τα νούμερα, είναι αμέσως αντιληπτό ότι η Sophos ήταν η μοναδική εταιρεία που είχε απολύτως τέλεια ακρίβεια (1024 από 1024 συνολικά), ενώ η Kaspersky έλαβε ένα στρογγυλοποιημένο 100% (1020 από 1024 συνολικά).

Η Kaspersky έχασε πόντους στον τομέα της προστασίας επειδή απέτυχε να αμυνθεί ενάντια σε τρία από τα 100 δείγματα malware που χρησιμοποιήθηκαν στην δοκιμή. Αντί να μπλοκάρει το malware από το να αποκτήσει πρόσβαση στο στοχευμένο σύστημα, το προϊόν της Kaspersky “εξουδετέρωσε” τις απειλές αφού είχαν ήδη μολύνει το σύστημα, όπως φαίνεται και από τον πίνακα με τις “λεπτόμερειες προστασίας” παρακάτω.

Τόσο η Symantec, όσο και οι Trend Micro και Microsoft είχαν προβλήματα με τις βαθμολογίες προστασίας τους, επειδή τουλάχιστον μία απειλή έθεσε σε κίνδυνο το στοχευμένο σύστημα, κάτι που σημαίνει ότι τα προϊόντα τους επέτρεψαν στην απειλή να μολύνει το σύστημα, ενώ μάλιστα δεν εξουδετέρωσαν την απειλή ακόμα και μετά την μόλυνση.

Θα παρατηρήσετε επίσης, ότι παρόλο που η McAfee αμύνθηκε με επιτυχία απέναντι σε όλες τις απειλές στην δοκιμή, ότι η βαθμολογία της ήταν η χαμηλότερη από όλα τα προϊόντα σε σχέση με το νόμιμο λογισμικό, αφού είχε πολλά false positives (ψευδώς θετικά).

Στο SMB (Small/ Medium Business) τεστ, το Sophos Endpoint Protection για ακόμη μία φορά έλαβε τέλεια βαθμολογία επειδή σταμάτησε όλες τις απειλές, χωρίς να μπλοκάρει νόμιμο λογισμικό.

Στο συγκεκριμένο τεστ, οι Symantec και Kaspersky έλαβαν επίσης βαθμολογία 100% για την ακρίβεια τους, αλλά η Kaspersky αμύνθηκε ενάντια στις 97 από τις 100 απειλές, εξουδετερώνοντας τις απειλές αφότου είχαν μολύνει στο σύστημα-στόχο.

Οι Trend Micro και McAfee έλαβαν χαμηλές βαθμολογίες στην προστασία ακριβείας, επειδή κάποιες απειλές έθεσαν σε κίνδυνο το σύστημα, ενώ επιπλέον έλαβαν χαμηλές βαθμολογίες και στον τομέα του νόμιμου λογισμικού, αφού είχαν αρκετά false positives, όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα.

Για τους οργανισμούς και εταιρείες κάθε μεγέθους, ένα προϊόν που αμύνεται ενάντια σε όλες τις απειλές αλλά μπλοκάρει νόμιμο λογισμικό, δημιουργεί προβλήματα σε επιχειρήσεις. Και φυσικά, ένα προϊόν anti-malware που δεν είναι τόσο καλό, ώστε να επιτρέπει έστω και μία απειλή να περάσει, είναι αυτό που περιμένει ένας επιτιθέμενες για να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο δίκτυο, στα δεδομένα και στην φήμη της επιχείρησης σας.

Όπως δήλωσε και η εταιρεία Dennis Technology Labs στην έκθεση της μετά το πέρας των δοκιμών: “Το ιδανικό προϊόν θα μπλοκάρει όλες τις απειλές και θα επιτρέψει όλες τις νόμιμες εφαρμογές”. Και ως η μόνη εταιρεία που το προϊόν της είχε τέλειες βαθμολογίες σχετικά με το νόμιμο λογισμικό, τόσο στην δοκιμή Enterprise όσο και στην δοκιμή SMB, η Sophos συμφωνεί απόλυτα.

Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, επειδή η Dennis Technology Labs είναι μία από τις λίγες εταιρείες δοκιμών που δοκιμάζει πραγματικές απειλές σε σχεδόν πραγματικό χρόνο από άκρη σε άκρη, δίνοντας σε όλα τα επίπεδα προστασίας που έχει η Sophos στο προϊόν της την ευκαιρία να προστατεύσει τον χρήστη σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής μίας επίθεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μεθοδολογία της δοκιμής, και τα πλήρη αποτελέσματα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Dennis Technology Labs για να κατεβάσετε τις εκθέσεις Enterprise Anti-Virus Protection και Small Business Anti-Virus Protection.

Για να δείτε με ποιο τρόπο το Sophos Endpoint Protection είναι απλώς καλύτερο από τον ανταγωνισμό, δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε από μόνοι σας – εγγραφείτε σήμερα κιόλας για μία δωρεάν δοκιμή.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.