ΠΡΟΪΟΝΤΑ

7 τρόποι που οι CyberArk απλοποιεί την ανάπτυξη, ενσωμάτωση και την κλιμάκωση της Ασφάλειας Προνομιακής Πρόσβασης

Στόχος της CyberArk είναι να καταστήσει την εγκατάσταση και τη διαχείριση του ισχυρού της προγράμματος προνομιακής πρόσβασης όσο το δυνατόν απλούστερες για τους πελάτες της. Η CyberArk συνεχίζει να ηγείται της βιομηχανίας με τις δικές της επενδύσεις στην καινοτομία, για να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αξία στους πελάτες της – ειδικά όσον αφορά στην απλότητα, στον αυτοματισμό και στη βελτίωση των λειτουργικής αποδοτικότητας.

Κατά τη διάρκεια μόνο του τελευταίου ημερολογιακού έτους, η CyberArk εισήγαγε δεκάδες νέες λειτουργίες για να βοηθήσει τους πελάτες της να αναπτύξουν και να εξομαλύνουν τους ελέγχους ασφάλειας προνομιακής πρόσβασης. Ακολουθεί μια λίστα με τις επτά βασικές ενημερώσεις ασφαλείας της λύσης Core CyberArk Privileged Access:

Διαχείριση συνεδριών προνομιακής πρόσβασης για το σύννεφο – Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η CyberArk εξαγόρασε την υπηρεσία cloud security με την ονομασία Vaultive φέρνοντας τη λειτουργικότητα της στη λύση CyberArk Privileged Access Security. Το παραπάνω, παρέχει στους οργανισμούς μεγαλύτερη ορατότητα και έλεγχο των προνομιούχων χρηστών της επιχείρησης, των κοινωνικών μέσων, των διαχειριστών SaaS, IaaS και PaaS και επιτρέπει στους πελάτες να διαχειρίζονται προνομιούχες συνεδρίες εγγενώς. Με αυτό τον τρόπο, εισάγεται για τους πελάτες της CyberArk μία ακόμη μέθοδος για να απομονώνουν και να παρακολουθούν συνεδρίες για web-based εφαρμογές. Αυτές οι συνεδρίες λαμβάνουν αυτόματα μια βαθμολογία κινδύνου, όπως κάθε άλλη προνομιακή συνεδρία στο CyberArk, η οποία βοηθά τους διαχειριστές SOC να υιοθετήσουν μια risk-based προσέγγιση για να προστατεύσουν τα κρισιμότερης σημασίας δεδομένα τους. Λογαριασμοί που περιστρέφονται γύρω από παρόχους υπηρεσιών cloud (AWS, Azure, Google Cloud Platform), γύρω από κοινωνικά δίκτυα (Twitter, Facebook, LinkedIn) και άλλες εφαρμογές ιστού όπως οι Salesforce και OpenShift μπορούν να είναι ασφαλείς ενώ παράλληλα παρέχουν μια «native» εμπειρία σύνδεσης για τους διαχειριστές και τους προνομιούχους επιχειρησιακούς χρήστες αυτών των κρίσιμης σημασίας εφαρμογών.

Ενσωματωμένη ανίχνευση και ανταπόκριση σε απειλές – Η ανίχνευση απειλών, οι ειδοποιήσεις και οι ανταποκρίσεις που παράγονται από την λύση CyberArk Privileged Access Security είναι πλέον 100% ενσωματωμένες στην κεντρική κονσόλα και αποστέλλονται επίσης ως αρχεία καταγραφής απευθείας στο εργαλείο SIEM που χρησιμοποιείτε ή σε άλλο σύστημα ειδοποίησης. Οι διαχειριστές της λύσης της CyberArk έχουν πλέον πρόσβαση σε αναλύσεις εις βάθος για το ποιος ή τι χρησιμοποιεί προνομιακή πρόσβαση στο εταιρικό περιβάλλον και είναι σε θέση να βλέπουν αυτές τις πληροφορίες χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν που έχουν θέσει πολιτικές, να εξετάζουν συνεδρίες ή συνδέσεις για να κάνουν τις υπόλοιπες διαχειριστικές εργασίες τους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μπορούν επίσης να λαμβάνουν προτεραιοποιημένες ειδοποιήσεις και να εκκινούν αυτοματοποιημένες ενέργειες, υιοθετώντας μια «risk-based» προσέγγιση στην ασφάλεια προνομιακής πρόσβασης: αντιμετωπίζοντας πρώτα τους πιο επικίνδυνους λογαριασμούς, τα διαπιστευτήρια και τις δραστηριότητες, μειώνοντας την σύγχυση και τις υπερβολικές ειδοποιήσεις.

Αυτόματος τερματισμός επικίνδυνων συνεδριών – Το CyberArk παρέχει στις ομάδες ασφαλείας τα εργαλεία που χρειάζονται για να αναστείλουν ή να τερματίσουν αυτόματα επικίνδυνες προνομιακές συνεδρίες που εγκυμονούν κινδύνους ωσότου οι τελευταίες επαληθευθούν με βάση πολιτικές από το web-based περιβάλλον ή μέσω API. Τα νέα εργαλεία επιτρέπουν στις ομάδες ασφαλείας να μετριάσουν τον κίνδυνο κλείνοντας αυτόματα ή διακόπτοντας τις συνεδρίες που ενδέχεται να είναι επικίνδυνες έως ότου επαληθευτούν αντί να περιμένουν από τον ανθρώπινο παράγοντα ανιχνεύσει το πρόβλημα και να ενεργήσει αναλόγως.

PowerShell Utility για μη-ανεσταλμένους χρήστες – Όταν είναι απαραίτητο να επανεισαχθεί ένας ανεσταλμένος χρήστης στο CyberArk, αντί να χάνετε χρόνο παρεμβαίνοντας χειρωνακτικά για να επιτρέψετε την είσοδο στον χρήστη, ένα μέλος της Customer Success Team της CyberArk, ο Randy Brown, σκέφτηκε έναν έξυπνο τρόπο για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο PowerShell και να «επαναφέρετε» λογαριασμούς που είχαν τεθεί σε αναστολή. Και αυτό το εργαλείο, όπως και άλλα χρήσιμα εργαλεία, είναι διαθέσιμο δωρεάν για τους πελάτες της Sophos στο GitHub.

Αυτόματη «καταχώρηση» λογαριασμού – Το «χτένισμα» όλων των προνομιακών λογαριασμών που ανακαλύπτονται και η καταχώρηση όλων μαζί στο «vault» μπορεί να γίνει μία χρονοβόρα διαδικασία. Κάτι τέτοιο ενδέχεται επίσης να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια όταν οι τελικοί χρήστες δημιουργούν πρόσβαση «backdoor» για να εκτελούν τα δικά τους καθήκοντα και εργασίες. Με την πρόσφατη εισαγωγή της αυτόματης «καταχώρησης» λογαριασμών στο CyberArk, τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί πια ζήτημα.

Η αυτόματη καταχώρηση λογαριασμών βοηθάει τους διαχειριστές να κλιμακώσουν τους ελέγχους προνομιακής πρόσβασης με όσο το δυνατόν μικρότερη την ανθρώπινη παρέμβαση και με αυξημένη ταχύτητα στην διαχείριση των προνομιακών λογαριασμών που παρουσιάζουν κίνδυνο για τον οργανισμό.

Installer Ασφάλειας Προνομιακής Πρόσβασης – Στην έκδοση 10.4 που κυκλοφόρησε, η CyberArk συμπεριέλαβε τον νέο Installer του Privileged Access Security, χάρη στον οποίο επετεύχθη μία τεράστια μείωση των βημάτων που απαιτούνταν για την εγκατάσταση όλων των στοιχείων του CyberArk Core Privileged Access Security. Το παραπάνω αποτελεί μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας για την υποστήριξη μικρότερων εγκαταστάσεων που αναπτύσσουν όλα τα στοιχεία του CyberArk σε ένα μόνο διακομιστή.

CyberArk Marketplace – Από τότε που λανσαρίστηκε το CyberArk Marketplace το 2018, η CyberArk έχει αυξήσει το βάθος και το εύρος των έτοιμων για εγκατάσταση ενσωματώσεων (integrations) – ειδικά σε βασικούς τομείς όπως είναι το λογισμικό διαχείρισης πληροφορικής και ασφαλείας, τα βιομηχανικά συστήματα ελέγχου, η ρομποτική διαδικασία αυτοματισμού και η διαχείριση ταυτότητας . Οι πελάτες που χρησιμοποιούν το CyberArk Marketplace μπορούν εύκολα να βρουν και να αναπτύξουν ενσωματώσεις από 100+ πιστοποιημένους τεχνικούς συνεργάτες της CyberArk για να ενισχύσουν τη στάση ασφαλείας τους.

 Τι έπεται;

Αυτή τη στιγμή, οι επαγγελματίες κυβερνοασφάλειας οφείλουν να κάνουν περισσότερα με λιγότερα. Η παροχή λύσεων, εργαλείων και χαρακτηριστικών που θα βοηθήσουν τις ομάδες ασφαλείας να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικότερα και αποδοτικότερα τα προϊόντα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους είναι πιο ουσιαστική από ποτέ. Πρόσφατα η CyberArk φιλοξένησε ένα webinar που υπογραμμίζει και επιδεικνύει τις νέες δυνατότητες που εισήχθησαν στην έκδοση 10 που βοηθούν τους πελάτες με την ανάπτυξη, ενσωμάτωση και την κλιμάκωση της Ασφάλειας Προνομιακής Πρόσβασης της CyberArk. Κάντε κλικ εδώ για να αποκτήσετε πρόσβαση στην παρουσίαση και να μάθετε περισσότερα!