ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos εξαγόρασε την εταιρεία SurfRight

Η Sophos, παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλεια δικτύου και endpoint, ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας SurfRight, πρωτοπόρου εταιρείας στις signature-less λύσεις επόμενης γενιάς στην ανίχνευση και αντιμετώπιση απειλών endpoint [ETDR, Endpoint Threat Detection and Response) καθώς και στην πρόληψη προηγμένων απειλών.

Έχοντας την βάση της στο Hengelo, στην Ολλανδία, η SurfRight έχει αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών που προλαμβάνουν, ανιχνεύσουν και αποκαθιστούν zero-day και εξελιγμένες επιθέσεις διακόπτοντας τους φορείς προηγμένων επίμονων απειλών (Advanced Persistent Threats).

Η τεχνολογία anti-exploit πραγματικού χρόνου της SurfRight εστιάζει στην ανίχνευση και στην πρόληψη της παραποίησης και της κατάχρησης της μνήμης που επιτρέπει την εκτέλεση επιβλαβούς κώδικα. Η γενική πρόληψη των exploits σε αυτό το πρώιμο στάδιο της ακολουθίας της επίθεσης αποτελεί το σημείο κλειδί που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τους μηχανισμούς ασφάλειας endpoint και να ματαιώσει την εκτέλεση κώδικα στον επεξεργαστή και στην μνήμη. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας επίσης περιλαμβάνει τεχνολογία αντι-κατασκοπείας και ενισχυμένη προστασία ενάντια σε επιθέσεις ransomware όπως το Cryptolocker.

Η Sophos έχει αναγνωριστεί ως ηγέτης στην προστασία στον τομέα της προστασίας τελικού σημείου (endpoint) με ένα αυξανόμενο σετ τεχνολογιών επόμενης γενιάς, όπως είναι η τεχνολογία analytics με βάση την συμπεριφορά (behavior-based), η τεχνολογία Malicious Traffic Detection που παρακολουθεί προσπάθειες εξερχόμενων συνδέσεων σε γνωστά κακόβουλα URLs και Application Reputation, που αξιοποιεί μία πληθοποριστική (crowd-sourced) big data αποθήκη που διαχειρίζεται η SophosLabs για να καθοριστεί αν ένα αρχείο που κατέβηκε στον υπολογιστή είναι καλό ή κακόβουλο και αν ισχύει το δεύτερο προτρέπει τον χρήστη να λάβει σχετικά μέτρα.

Η εξαγορά της SurfRight θα ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική τεχνολογία προστασίας endpoint της Sophos, με την προσθήκη συμπληρωματικών νέων αμυντικών τακτικών, και θα προσφέρεται είτε μέσω cloud, είτε on-premise.

Η Sophos θα ξεκινήσει αμέσως να εργάζεται με στόχο να ενσωματώσει το ταχύτερο δυνατόν την τεχνολογία της SurfRight στις λύσεις ασφαλείας endpoint της εταιρείας. Μόλις ολοκληρωθεί το έργο της ενσωμάτωσης, η Sophos θα καταστήσει την τεχνολογία της SurfRight διαθέσιμη μέσω του παγκόσμιου δικτύου της σε περισσότερους από 15.000 συνεργάτες της στο κανάλι.

Η τεχνολογία επίσης της SurfRight θα ενισχύσει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής συγχρονισμένης ασφάλειας της Sophos, στην οποία πολλαπλά στοιχεία ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών ασφάλειας δικτύου και ασφάλειας τελικού σημείου, επικοινωνούν αδιάκοπα και ενεργά μεταξύ τους. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση, οδηγεί στην ταχύτερη ανίχνευση των απειλών, σε δραματική μείωση του χρόνου και των πόρων που απαιτούνται για την διερεύνηση και την αντιμετώπιση περιστατικών που αφορούν στην ασφάλεια.

Η Sophos θα συνεχίσει την ανάπτυξη επίσης και την στήριξη της υπάρχουσας προϊοντικής σειράς της SurfRight, συμπεριλαμβανομένου των εργαλείων σάρωσης και αφαίρεσης malware HitmanPro, που χρησιμοποιείται από περισσότερους από 20 εκατομμύρια χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Sophos εξαγόρασε την SurfRight έναντι 31,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, και θα διατηρήσει όλους τους υπαλλήλους της SurfRight καθώς και τα γραφεία της εταιρείας στο Hengelo στην Ολλανδία. Ο CEO της SurfRight, Mark Logan θα συμμετέχει στο Sophos Enduser Security Group και θα αναφέρεται στον Dan Schiappa.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.