ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos λαμβάνει κορυφαία βαθμολογία στην ασφάλεια endpoint στις δοκιμές του AV-Test… πάλι!

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, η Sophos κέρδισε έξι στους έξι πόντους για την προστασία που παρέχει στις ανεξάρτητες δοκιμές του AV-Test που αφορούσαν σε προϊόντα προστασίας endpoint.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών αποκαλύπτουν ότι η προστασία Sophos Endpoint ανίχνευσε το 100% των zero-day επιθέσεων malware τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Οκτώβριο που μας πέρασε.

Μιλάμε για έξι συνεχόμενους μήνες ανίχνευσης 100% σε “real world” συνθήκες δοκιμών. Η δοκιμή “widespread και prevalent malware” μάλιστα αναφέρεται με ένα επιπλέον δεκαδικό ψηφίο για μεγαλύτερη ακρίβεια, οπότε σε σχέση με το προηγούμενο 100% που είχε λάβει η Sophos, τώρα η λύση της εταιρείας ανίχνευσε το 99,7% των απειλών τον Σεπτέμβριο και το 99,9% τον Οκτώβριο.

Η Sophos έλαβε επίσης την υψηλότερη βαθμολογία (έξι στους έξι πόντους) στο κομμάτι της δοκιμής που αφορούσε στην χρηστικότητα ενώ επιπλέον δεν καταγράφηκαν false positives. Να θυμίσουμε, ότι η Sophos το 2014 είχε βραβευτεί με το Best Usability Award στις δοκιμές του 2014 που πραγματοποιήθηκαν από το AV-Test.

Στο τελευταίο κομμάτι της δοκιμής, που αφορούσε στην απόδοση, η λύση της Sophos έλαβε βαθμολογία 5 από τους 6 πόντους, δείχνοντας ότι το Sophos Endpoint δεν επιβραδύνει σημαντικά την απόδοση του υπολογιστή κατά την εκτέλεση εργασιών όπως είναι το downloading λογισμικού, η πρόσβαση σε ιστοσελίδες, η εγκατάσταση προγραμμάτων ή η αντιγραφή δεδομένων (άλλα ανεξάρτητα τεστ δείχνουν ότι η Sophos είναι μεταξύ εκείνων που έχουν τις χαμηλότερες επιπτώσεις στην απόδοση σε ολόκληρο τον κλάδο).

Οι ανεξάρτητες δοκιμές του AV-Test αποτελούν σημείο αναφοράς για όσα κάνει η Sophos, και η εταιρεία είναι εξαιρετικά υπερήφανη για τα συνεπή αποτελέσματα που έχει. Τα αποτελέσματα επικυρώνουν την ηγετική θέση της εταιρείας στον κλάδο, αν και η Sophos δεν πρόκειται να επαναπαυθεί στις δάφνες της.

Στην Sophos θα συνεχίσουν να καινοτομούν και να δημιουργούν νέες τεχνολογίες προστασίας για την επόμενης γενιάς λύση endpoint της εταιρείας, όπως είναι τα malicious traffic detection και download reputation. Το σπουδαιότερο ωστόσο, είναι η ενσωμάτωση της προστασίας δικτύου και endpoint, στην πρώτη στον κόσμο synchronized security με το χαρακτηριστικό heartbeat.

Για να διαπιστώσετε ότι το Sophos Endpoint Protection είναι απλώς καλύτερο από τις ανταγωνιστικές λύσεις, δεν έχετε παρά να το κατεβάσετε και να το δοκιμάσετε. Εγγραφείτε σήμερα για μία δωρεάν δοκιμή.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.