ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το Sophos UTM SG 135w κερδίζει τις λύσεις Fortinet, Dell SonicWALL και άλλες στις δοκιμές απόδοσης της Miercom

Η Miercom, ένα κορυφαίο, ανεξάρτητο κέντρο δοκιμών, πρόσφατα πραγματοποίησε μία συγκριτική δοκιμή συσκευών UTM/ Next-Gen Firewall από κορυφαίες εταιρείες ασφαλείας συμπεριλαμβανομένης της Sophos. Η Miercom δοκίμασε το μοντέλο desktop της Sophos, SG 135w μαζί με μοντέλα από τις εταιρείες Fortinet, Check Point, Dell SonicWALL και WatchGuard.

Η Miercom επίσης έτρεξε ένα τεστ συγκρίνοντας την απόδοση του μοντέλου desktop της Sophos, SG 135w ενάντια σε συσκευές rackmount 1U του ανταγωνισμού, έναν παραδοσιακά ισχυρότερο form factor.

Όλα τα μοντέλα δοκιμάστηκαν κάτω από τις ίδιες συνθήκες, χρησιμοποιώντας όμοια μεγέθη πακέτων για δίκαιη σύκριση. Επίσης, όλες οι εταιρείες που συμμετείχαν είχαν την δυνατότητα να αποδείξουν την απόδοση των συσκευών τους σε ξεχωριστές δοκιμές αν δεν συμφωνούσαν με τα αποτελέσματα. Μόνο η WatchGuard έκανε χρήση αυτής της δυνατότητας. Οπότε πως στέκεται η συσκευή SW 135w, μία δημοφιλή επιλογή για μικρές επιχειρήσεις και UTM υποκαταστήματα, ενάντια στις desktop και rackmount λύσεις των ανταγωνιστών της Sophos; Παρακάτω θα βρείτε μία επισκόπηση των αποτελεσμάτων των δοκιμών, που μπορείτε επίσης να βρείτε με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες στην πλήρη έκθεση της Miercom για τις συσκευές desktop και rackmount.

Συγκριτική δοκιμή desktop-to-desktop

Στην βασική συγκριτική δοκιμή, η Miercom δοκίμασε την συσκευή SG 135w ενάντια σε συγκρίσιμα μοντέλα desktop σε έξι ξεχωριστά τεστ που μετρούσαν τα throughputs με διαφορετικά χαρακτηριστικά ενεργοποιημένα.

Τα μοντέλα desktop που δοκιμάστηκαν ήταν τα:

  • Sophos SG 135w
  • Fortinet FortiGate 90D
  • Check Point 2200
  • DELL SonicWALL TZ600
  • WatchGuard XTM 330

Οι δοκιμές αποδεικνύουν ότι η συσκευή SG 135w είχε ανώτερη απόδοση σε πέντε από τα έξι τεστ που πραγματοποιήθηκαν. Το βασικό firewall throughput της SG 135w ήταν πάνω από τέσσερις φορές ταχύτερο από τα μοντέλα των Dell, Fortinet και WatchGuard και μιάμιση φορά ταχύτερο από τον κοντινότερο αντίπαλο, Check Point.

Η SG 135w ξεπέρασε τον ανταγωνισμό στην δοκιμή UTM με 40% περισσότερο throughput από τον μέσο όρο. Η Miercom επισημαίνει ότι ακόμα και όταν όλα τα χαρακτηστικά της συσκευής είχαν ενεργοποιηθεί για την δοκιμή UTM

“η Sophos διατηρεί μία σεβαστή ταχύτητα (Mbps) που είναι σημαντικά υψηλότερη από των ανταγωνιστών της”.

Μόνο σε μία από τις έξι δοκιμές ο ανταγωνισμός ισοφάρισε την SG 135w – στην δοκιμή Firewall + AppCtrl, όπου η συσκευή της Check Point πέτυχε παρόμοια απόδοση throughput. Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω γράφημα, η SG 135w απέδειξε ότι είναι το ισχυρότερο desktop μοντέλο.

Όμως οι δυνάμεις της SG 135w δεν περιορίζονται μόνο στην απόδοση. Η ευκολία χρήσης του UTM της Sophos και η απλότητα ήταν επίσης αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά, όπως επισημαίνει και η Miercom στην έκθεση της:

“Σε γενικές γραμμές, η απόδοση της συσκευής desktop Sophos SG 135w ήταν καλύτερη από όλα τα προϊόντα desktop. Επιπλέον, στην περίπτωση της Sophos το setup ήταν ιδιαίτερα απλό και γρήγορο. Η διαμόρφωση ήταν απλή, και το γραφικό περιβάλλον χρήσης (GUI) ήταν καθαρό και εύκολο στην πλοήγηση με μικρή καμπύλη εκμάθησης”.

Συγκριτική δοκιμή desktop-to-rackmount

Σε μία ξεχωριστή σειρά δοκιμών, η Miercom συνέκρινε το desktop μοντέλο Sophos SG 135w με συσκευές rackmount 1U άλλων εταιρειών:

Τα μοντέλα rackmount που δοκιμάστηκαν ήταν τα:

  • Sophos SG 135w (desktop appliance)
  • Fortinet FortiGate 100D
  • Dell SonicWALL NSA 2600
  • WatchGuard XTM 525

Είναι άραγε δυνατόν να πάρεις απόδοση rackmount χρησιμοποιώντας μία συσκευή με form factor desktop;

Από ότι φαίνεται στην περίπτωση της SG 135w είναι δυνατόν. Το αρχικό firewall throughput της SG 135w ήταν 51% υψηλότερο από τον μέσο όρο των συσκευών rackmount των άλλων κατασκευαστών. Ακόμα και στην δυσκολότερη δοκιμασία, η SG 135w είχε φανταστικό UTM throughput με όλα τα χαρακτηριστικά ενεργοποιημένα. Το desktop μοντέλο της Sophos είχε διπλάσια απόδοση από το Dell SonicWALL NSA 2600 και απέδωσε οριακά λίγο πιο κάτω από το Fortinet FortiGate 100D. 

 

Συμπέρασμα

Τι αποδεικνύουν αυτές οι δοκιμές;

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους – όταν συγκρίνεται ενάντια στον σκληρότερο ανταγωνισμό στον κλάδο, η SG Series κερδίζει με την καλύτερη επίδοση.

Και επειδή το μοντέλο desktop SG 135w ξεπερνάει μερικά από τα πιο ακριβά μοντέλα rackmount άλλων κατασκευαστών, οι δοκιμές αποδεικνύουν ότι η Sophos προσφέρει λύσεις με εξαιρετικό λόγο απόδοσης προς τιμή (τιμής-απόδοσης).

Τέλος, οι συγκριτικές δοκιμές αποδεικνύουν ότι με την SG 135w μπορείτε να έχετε μία συσκευή UTM που συνδυάζει την ευκολία χρήσης, την καλή τιμή και την υψηλή απόδοση και χωρίς εκπτώσεις στα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Μπορείτε να κατεβάσετε τις πλήρεις συγκριτικές εκθέσεις desktop και rackmount της Miercom από την ιστοσελίδα sophos.com.

*Η XG 135w που κυκλοφόρησε πρόσφατα έχει ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές hardware με την SG 135w που έλαβε μέρος στην συγκριτική δοκιμή. Μάλιστα, οι σειρές XG και SG της Sophos έχουν ακριβώς ίδιες τεχνικές προδιαγραφές, απλώς η σειρά XG έρχεται με προεγκατεστημένο διαφορετικό firmware, και για λόγους διαφοροποίησης η Sophos της έδωσε διαφορετικό όνομα. Η SG Seires = UTM 9 ενώ η XG Series = XG Firewall.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο άρθρο εδώ.