ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τι λέει η ηγεσία της Sophos σχετικά με το όραμα της για Συγχρονισμένη Ασφάλεια (video);

Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για το νέο XG Firewall της Sophos με τo χαρακτηριστικό Security Heartbeat, που αποτελεί καινοτομία της εταιρείας και ουσιαστικά αντιπροσωπεύει το όραμα της για Συγχρονισμένη Ασφάλεια.

Πελάτες, συνεργάτες, αναλυτές της βιομηχανίας καθώς και μέσα μαζικής ενημέρωσης που ασχολούνται με την ασφάλεια μιλούν για αυτό. Έχει γίνει μεγάλο θέμα συζήτησης. Και για καλό λόγο. Μπορείτε να ακούσετε φράσεις όπως “επαναστατικό”, “game changer” ή “το επόμενο πράγμα στην επόμενης γενιάς ασφάλεια” κ.ά. Και πράγματι, η Συγχρονισμένη Ασφάλεια είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.

Ήταν απαραίτητο, όλοι οι εργαζόμενοι και τα τμήματα της Sophos να έρθουν κοντά μεταξύ τους για να εκτελεστεί η στρατηγική για την συγχρονισμένη ασφάλεια. Αλλά ποιοι είναι οι καταλληλότεροι να μιλήσουν για το τι σημαίνει συγχρονισμένη ασφάλεια τόσο για την Sophos, όσο και για την βιομηχανία της ασφάλειας γενικότερα, από εκείνους που συνέλαβαν το όραμα και όρισαν την στρατηγική της εταιρείας; Η ομάδα των ανώτερων διοικητικών στελεχών της Sophos, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Kris Hagerman, μοιράστηκαν τις σκέψεις τους σε ένα σύντομο βίντεο.

Ο Kris Hagerman, μιλάει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία της ασφάλειας – τις αυξανόμενες επιθέσεις και την ολοένα και υψηλότερη τεχνική κατάρτιση και των συντονισμό των επιτιθέμενων. Οι παλαιότερες στρατηγικές ασφαλείας όπως ήταν φυσικό δεν επαρκούν πια.

Παραδοσιακά, η απάντηση θα ήταν να προστεθούν ένα σωρό από νέα προϊόντα ασφαλείας – όπως έναν αριθμό από φρουρούς ασφαλείας για να προστατεύσουν ένα κάστρο για παράδειγμα- και στην συνέχεια να προστεθούν ακόμα περισσότερα προϊόντα προστασίας αν τα παλαιότερα αποδεικνύονταν αναποτελεσματικά. Η Sophos, συντονίζει όλες αυτές τις τεχνολογίες ασφαλείας και προστασίες με τρόπο που δεν το έχει κάνει κανείς άλλος έως σήμερα.

“Αυτό που κάνουμε στην Sophos, και γίνεται πραγματικά για πρώτη φορά, είναι ότι δίνουμε σε αυτούς τους φρουρούς… ασυρμάτους” λέει ο Kris Hagerman. “Οπότε παρέχουμε τα συγκεκριμένα προϊόντα, τους φρουρούς ασφαλείας, αλλά και την δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους”.

“Για πρώτη φορά, παίρνουμε την τεχνολογία επόμενης γενιάς firewall και την τεχνολογία endpoint της Sophos, και τις βάζουμε να επικοινωνούν μεταξύ τους. Με την τοποθέτηση ενός “χτύπου καρδιάς” (Heartbeat), ενός παλμού μεταξύ αυτών των δύο παλαιότερα απομονωμένων περιοχών στον χώρο της άμυνας ασφαλείας” λέει ο Chief Marketing Officer της Sophos, Matt Fairbanks.

Ο Joe Levy, Chief Technology Officer της Sophos λέει πως η βιομηχανία χρησιμοποιούσε τα κατάλληλα υλικά ασφαλείας, αλλά όχι την σωστή “συνταγή”. Το Sophos Security Heartbeat επιτρέπει στις ασφάλειες δικτύου και τερματικών συσκευών να ανταλλάσσουν συναφείς πληροφορίες, σχηματίζοντας ένα ολοκληρωμένο, πλήρες σύστημα ασφαλείας. 

“Η συγχρονισμένη ασφάλεια είναι η μελλοντική κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η ασφάλεια. Αν και η Sophos, ως προμηθευτής είναι η πρώτη που παρουσίασε κάτι τέτοιο, νομίζω είναι αναπόφευκτο ότι θα ακολουθήσει και η υπόλοιπη βιομηχανία το παράδειγμα μας” δήλωσε ο Joe Levy.

Παρακολουθήστε το video παρακάτω για να ακούσετε περισσότερα από την ηγετική ομάδα σχετικά με το όραμα της Sophos που αφορά στην Συγχρονισμένη Ασφάλεια, και τι είναι αυτό που κάνει τόσο εμβληματική την αποστολή της εταιρείας για “Ασφάλεια, που είναι απλή”.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.