ΠΡΟΪΟΝΤΑ

To Sophos UTM 9 παραμένει ισχυρό και γίνεται ακόμα ισχυρότερο

Όπως γνωρίζετε, οι συσκευές της σειράς Sophos SG με το firmware UTM 9 αποτελούν την βραβευμένη και ηγέτιδα στην βιομηχανία πλατφόρμα της Sophos στον τομέα της Ενοποιημένης Διαχείρισης Απειλών (Unified Threat Management, UTM). Το Sophos UTM έχει μία ιδιαίτερα μακρά και επιτυχημένη ιστορία που πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω.

Τώρα, με την ανακοίνωση του Sophos XG Firewall και των νέων συσκευών της σειράς Sophos XG ορισμένοι ενδεχομένως να ρωτήσουν αν η Sophos πρόκειται να σταματήσει την ανάπτυξη και την υποστήριξη των Sophos UTM και των συσκευών (appliances) Sophos SG Series. Η απάντηση είναι απλή και κατηγορηματική: Όχι!

Οι υφιστάμενοι συνεργάτες και πελάτες που γνωρίζουν και είναι ικανοποιημένοι με το Sophos UTM τους μπορούν να συνεχίζουν να το πωλούν και να το χρησιμοποιούν, αφού η Sophos θα συνεχίσει κανονικά να αναπτύσσει και να υποστηρίζει το Sophos UTM 9, με ορισμένες αναβαθμίσεις και ενημερώσεις μάλιστα να έχουν ήδη προγραμματιστεί για την συνέχεια.

Οι πελάτες της Sophos που χρειάζονται συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του Sophos UTM 9 και δεν είναι ακόμα διαθέσιμα στο Sophos XG Firewall μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η Sophos θα συνεχίσει να αναπτύσσει την πλατφόρμα UTM 9. Όταν οι πελάτες είναι έτοιμοι να αλλάξουν σε XG Firewall, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον υπάρχον υλικό της SG Series που έχουν στην διάθεση τους και να προχωρήσουν στην αναβάθμιση δωρεάν. 

Το Sophos SG Firewall τρέχει τέλεια σε όλες τις συσκευές hardware Sophos SG Series, καθώς και στο ίδιο, συμβατό με Intel, hardware ή στο περιβάλλον εικονικοποίησης που τρέχει το UTM 9. Αν και η Sophos είναι σίγουρη, ότι οι περισσότεροι πελάτες του UTM 9 θα θελήσουν να επωφεληθούν από τα πολλά νέα και εξαιρετικά χαρακτηριστικά και οφέλη του SG Firewall με την πάροδο του χρόνου, δεν υπάρχει καμία βιασύνη να προχωρήσουν στην μετάβαση. Οι πελάτες μάλιστα δεν χρειάζεται καν να προχωρήσουν στην μετάβαση αν δεν το θέλουν.

Η Sophos έχει στα άμεσα σχέδια της την διάθεση ορισμένων εργαλείων από του χρόνου, που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην αναβάθμιση της SG Series που τρέχει UTM 9 σε XG Firewall, όταν και όποτε οι πελάτες είναι έτοιμοι να προχωρήσουν.

Ένα σημαντικό σημείο, είναι ότι οι πελάτες που χρησιμοποιούν hardware appliances τύπου UTM Series χρειάζεται να φρεσκάρουν και να ανανεώσουν το hardware τους, προκειμένου να προχωρήσουν στην μετάβαση σε XG Firewall. Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με τον συνεργάτη της Sophos ή με τον διαχειριστή του λογαριασμού σας για να σας βοηθήσει με την συγκεκριμένη διαδικασία. 

Τέλος, η νέα κυκλοφορία περιλαμβάνει συσκευές hardware της σειράς XG (Sophos XG Series). Οι νέες αυτές συσκευές, βασίζονται στις βραβευμένες συσκευές SG Series και επομένως έχουν παρόμοιες τεχνικές προδιαγραφές με εκείνες της σειράς SG – απλώς έρχονται με διαφορετικό προεγκατεστημένο firmware, και για να διαφοροποιηθούν, η Sophos τους έδωσε μία νέα ονομασία.

  • SG Series = Με προεγκατεστημένο το UTM 9.x 
  • XG Series = XG Firewall με το νέο SF-OS 15 προεγκατεστημένα

Το Sophos UTΜ, για όσους ακόμη αναρωτιούνται, είναι “alive and kicking”. Είτε με το Sophos UTM είτε με το Sophos XG Firewall μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η επιχείρηση και η δικτυακή σας ασφάλεια βρίσκονται σε καλά χέρια με την Sophos. 

Διαβάστε σχετικά με την μετάβαση από το UTM 9 στο XG Firewall και λύστε τις απορίες σας με το συγκεκριμένο FAQ.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.