ΠΡΟΪΟΝΤΑ

10 λόγοι για να προστατέψετε τα δεδομένα και την ιδιωτικότητα σας στο Android με το δωρεάν app της Sophos

Αν είστε χρήστης συσκευής με Android (περισσότεροι από ένα δισεκκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη χρησιμοποιούν Android) τότε λογικά, έστω και επιφανειακά, θα γνωρίζετε ότι το ιδιαίτερα δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές της Google έρχεται με ορισμένα “μειονεκτήματα” που κυρίως αφορούν στην ασφάλεια.

Ένα παράδειγμα, είναι η δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών από online app markets τρίτων, κάτι που κάνει το Android περισσότερο ευάλωτο στο malware από ότι το iOS (βεβαίως, μία jailbroken συσκευή iOS, μπορεί να είναι εξίσου ευάλωτη). Γενικώς πάντως, η πλειονότητα των συσκευών της Apple λαμβάνουν εφαρμογές που είναι εγκεκριμένες και ελεγμένες απευθείας από το App Store της εταιρείας.

Σε αντίθεση με τους χρήστες του iPhone, οι χρήστες του Android μπορούν να χρησιμοποιήσουν μία εφαρμογή antivirus για να προστατεύσουν την συσκευή τους (η Apple δεν επιτρέπει τις εφαρμογές Antivirus στο App Store). Μάλιστα, αν είστε χρήστης Android, μπορείτε να εγκαταστήσετε το καλύτερο app ασφαλείας για Android, που είναι της Sophos, και είναι απολύτως δωρεάν.

Παρακάτω είναι 10 λόγοι για να κατεβάσετε το Sophos Mobile Security for Android, την δωρεάν εφαρμογή ασφαλείας και ιδιωτικότητας της Sophos για την προστασία όλων smartphones και tablets σας με Android.

1. Είστε πάντα προστατευμένοι από κακόβουλο λογισμικό (malware) και ενδεχομένως ανεπιθύμητες εφαρμογές

Το malware στο Android είναι σχετικά σπάνιο σε σχέση με αυτό τον Windows αλλά αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς – μόλις τους πρώτους έξι μήνες τους 2015, η SophosLabs έχει ανακαλύψει 610.389 νέα δείγματα malware στο Android, ανεβάζοντας τον συνολικό άριθμό σε περίπου 1,9 εκατομμύρια.

Αλλά υπάρχουν και 1 εκατομμύριο ακόμη εφαρμογές που έχουν χαρακτηριστεί και κατηγοριοποιηθεί ως πιθανώς ανεπιθύμητες εφαρμογές (PUAs, Potentially Unwanted Apps), επειδή ενδεχομένως να απειλούν την ιδιωτικότητα ή την ασφάλεια σας με adware, με την αδικαιολόγητη συλλογή δεδομένων ή με ψεύτικα pop-ups για malware και άλλη κακόβουλη συμπεριφορά με στόχο να την εξαπάτηση σας. Τα καλά νέα είναι ότι το Sophos Mobile Security for Android έχει ένα εξαιρετικό ιστορικό ρεκόρ μπλοκαρίσματος malware και PUAs, αριστεύοντας σε δοκιμές τρίτων με 100% ανίχνευση malware για έξι συνεχόμενα έτη.

2. Δεν εξαντλεί την μπαταρία σας και δεν έχει επιπτώσεις στην απόδοση

Το Sophos Mobile Security διαθέτει μία ταχύτατη μηχανή ανίχνευσης ιών για γρήγορη σάρωση, που σημαίνει μειωμένη κατανάλωση πόρων επεξεργαστή και μικρότερες επιπτώσεις στην μπαταρία σας. Μπορείτε να προγραμματίσετε σαρώσεις ανά χρονικά διαστήματα, ανάλογα την προτίμηση σας, από κάθε έξι ή δώδεκα ώρες, σε μία φορά την ημέρα, μία φορά κάθε δύο μέρες ή μία φορά κάθε τρεις μέρες.

3. Συμβουλές ασφαλείας και προστασίας της ιδιωτικότητας σας δείχνουν πίσω από ποιες εφαρμογές και ρυθμίσεις ελλοχεύουν κίνδυνοι. 

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που ζητούν δικαιώματα χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Μήπως η εφαρμογή του φακού, ζητάει να γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία σας; Οι ενσωματωμένοι σύμβουλοι ιδιωτικότητας στην εφαρμογή, θα σας δείξουν ποιες εφαρμογές ζητούν πολλά περισσότερα δεδομένα από όσα θα έπρεπε ή μπορεί να σας στοιχίσουν χρήματα. Επιπλέον, θα σας γνωστοποιήσει, ποιες από τις ρυθμίσεις σας, σας αφήνουν εκτεθειμένους και ευάλωτους.

4. Αποκλείει τις ανεπιθύμητες εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα SMS

Φίλτρα spam στο email σας, σας προστατεύουν από ανεπιθύμητα και δυνητικά επικίνδυνα μηνύματα. Αλλά θα πρέπει να είστε σε θέση να αποκλείσετε εξίσου μηνύματα SMS αλλά και εισερχόμενες κλήσεις. Το Sophos Mobile Security σας επιτρέπει να διαλέξετε ποιους τηλεφωνικούς αριθμούς να επιτρέπει και ποιους να αποκλείει, όπως αυτούς που δεν γνωρίζετε ή που είναι κρυμμένοι. Επίσης σαρώνει για κακόβουλους συνδέσμους μέσα σε μηνύματα κειμένου.

5. Το φιλτράρισμα ιστοσελίδων σας κρατάει ασφαλείας από κακόβουλες ιστοσελίδες

Ενδεχομένως να χρησιμοποιείτε πολύ το τηλέφωνο σας για να σερφάρετε στο Internet, ενδεχομένως περισσότερο από όσο χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας. Τώρα, μπορείτε να έχετε προστασία στο Android σας από ιστοσελίδες phishing και από άλλα sites που έχουν επισημανθεί από την SophosLabs για υπόθαλψη malware. Το Web Filtering σας επιτρέπει επίσης να αποκλείσετε κατηγορίες δικτυακών τόπων, όπως εκείνων με περιεχόμενο για ενήλικες.

6. Το απομακρυσμένο κλείδωμα και το “σβήσιμο” (wipe) της συσκευής σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής

Με ένα απλό μήνυμα κειμένου, μπορείτε να εντοπίσετε, να κλειδώσετε ή να σβήσετε το περιεχόμενο της συσκευής σας. Επίσης, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα κειμένο στην οθόνη κλειδώματος της συσκευής σας για να κάνετε γνωστό σε αυτόν που θα βρει το τηλέφωνο σας, τον τρόπο που μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας για να σας το επιστρέψει, μπορείτε να κάνετε reset το passcode ή μπορείτε να ενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι, για να το εντοπίσετε ανάμεσα στα… μαξιλάρια του καναπέ σας, αν είστε σίγουροι ότι η συσκευή σας είναι εντός του σπιτιού.

7. Προσθέστε ένα ακόμη επίπεδο προστασίας στις ευαίσθητες εφαρμογές

Προστατεύστε την ιδιωτικότητα σας χρησιμοποιώντας κωδικό προστασίας σε ευαίσθητες εφαρμογές όπως είναι το email σας ή τα κοινωνικά δίκτυα. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί επίσης να αποτρέψει κάποιον από το να αλλάξει τις ρυθμίσεις στην συσκευή σας ή να πραγματοποιήσει αγορές μέσω του Google Play.

8. Αυτόματες ενημερώσεις θα σας κρατούν πάντα στην κορυφή της τεχνολογίας με κάθε νέα έκδοση του λογισμικού

Το λογισμικό μπορεί να ενημερώνεται αυτόματα, ωστόσο έχετε τον έλεγχο για τον τρόπο που μπορεί να γίνει η συγκεκριμένη ενημέρωση, και αν θα χρησιμοποιήσει το τοπικό ασύρματο δίκτυο ή τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

9. Λειτουργία διαχείρισης

Αν η διαχείριση της εφαρμογής πραγματοποιείται μέσω του Sophos Mobile Control (SMC) ή μέσω του Sophos Cloud, θα αναφέρει την κατάσταση υγείας της συσκευής σας στην κονσόλα διαχείρισης, επιτρέποντας στο τμήμα IT της εταιρείας που εργάζεστε να εγγυηθεί την πλήρη προστασία κατά μήκος όλης της εταιρείας και ανά πάσα στιγμή. Η εφαρμογή θα υποβάλει ευρήματα malware καθώς και πιθανώς ανεπιθύμητες εφαρμογές, και θα εφαρμόσει τις πολιτικές ασφαλείας της εταιρείας σας.

10. Είναι δωρεάν στο Google Play!

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.