ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Array. Ένα UX πάνω από όλα

Η εξισορρόπηση των άνισων αναγκών στην ασφάλεια δικτύου και στην παραγωγικότητα των εργαζομένων, αποτελεί εδώ και πολύ καιρό ένα αίνιγμα για τους επαγγελματίες στον χώρο της πληροφορικής.

Οι απειλές δικτύου, από malware έως κακόβουλους επιτιθέμενους που διαρρέουν δεδομένα, συνεχίζουν να αυξάνουν με αμείωτο ρυθμό καθώς οι εγκληματίες συνεχίζουν να ψάχνουν για ευαίσθητα δεδομένα επιχειρήσεων που μπορούν να μετατρέψουν σε ψυχρά μετρητά. Εντωμεταξύ, οι εργαζόμενοι εργάζονται όλο και περισσότερο με φορητές συσκευές, με τους παραδοσιακούς χώρους εργασίας να δίνουν την θέση τους σε ένα νέο τρόπο εργασίας, οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. 

Μία πρόσφατη μελέτη για λογαριασμό της Dell, αναδεικνύει το μεγάλο χάσμα μεταξύ της ασφάλειας δικτύου και της εξ αποστάσεως ή φορητής παραγωγικότητας των εργαζομένων. Σε μία δημοσκόπηση μεταξύ μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, το 91% των επιχειρησιακών χρηστών ανέφεραν ότι οι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις τους έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα τους , όταν εργάζονται από απόσταση (απομακρυσμένα, remotely) ή όταν εργάζονται από φορητές συσκευές (mobile). Ενδεχομένως ένας παράγοντας κλειδί για αυτή την δυσαρέσκεια να προκύπτει από μία άλλη διαπίστωση της μελέτης: το 85% των ερωτηθέντων χρειάζονταν να θυμούνται δύο ή τρεις συνδυασμούς διαπιστευτηρίων και κωδικών για να αποκτούν πρόσβαση στα αρχεία και στις εφαρμογές που είναι απαραίτητα για την καθημερινή τους εργασία.

Όποιος έχει εργαστεί σε ένα τέτοιο εταιρικό περιβάλλον μπορεί να επιβεβαιώσει την δυσκολία διαχείρισης πολλαπλών κωδικών για να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιχειρησιακής κλάσεις εφαρμογές όπως είναι οι Exchange, Oracle, Sharepoint, Citrix, VMWare View και πολλές άλλες. Αν η ταυτοποίηση πολλαπλών παραγόντων αποτελεί μέρος της εξίσωσης στην δικτυακή ασφάλεια, προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο σιγουριάς στο προσωπικό IT, ωστόσο αυξάνει και τις δυσκολίες για τους εργαζομένους που προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας καλύτερος δρόμος

Η AG Series των gateways ασφαλούς πρόσβασης της Array (SSL VPNs) έχουν μία μοναδική ικανότητα να δρουν ως μία “κεντρική πύλη” (central gateway)  τόσο για τους εργαζομένους στο γραφείο, όσο και για τους εργαζομένους που εργάζονται από απόσταση και που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές, για να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές και δεδομένα της επιχείρησης.  Αυτή η μέθοδος αντιπροσωπεύει μία μοναδική, ολοκληρωμένη και παραμετροποιήσιμη πύλη σύνδεσης (login portal) που εξυπηρετεί στο να δέχεται, να ταυτοποιεί και να περνάει τα διαπιστευτήρια στους πόρους δικτύου πίσω από την πύλη πρόσβασης (access gateway).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν ένα κεντρικό σημείο σύνδεσης για όλες τις εφαρμογές και όλα τα δεδομένα που έχουν εξουσιοδοτηθεί να έχουν πρόσβαση, ανεξάρτητα από την θέση που βρίσκονται. Έτσι, δεν χρειάζονται να θυμούνται πολλαπλά σημεία σύνδεσης (τοπικά, απομακρυσμένα κ.λπ) για τους εγκεκριμένους δικτυακούς πόρους τους.

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί ακόμα και για web-based στοιχεία, όπως οι πύλες εφαρμογών (application portals) σαν το SalesForce.com για παράδειγμα. Χρησιμοποιώντας SSL Post, τα διαπιστευτήρια χρήστη δικτύου “τραβιούνται” από την προσωρινή μνήμη της σειράς AG και παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα που τα απαιτεί.

Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί ότι η AG Series επιτρέπει τον role-based έλεγχο πρόσβασης μέσω ομαδοποίησης στο Active Directory. Ο έλεγχος αυτός μπορεί να είναι εξαιρετικά granular (λεπτομερής), ακόμα και σε επίπεδο συγκεκριμένων θυρών στην συσκευή αν κριθεί απαραίτητο. Επιπλέον, υποστηρίζεται και μία σειρά από μεθόδους πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένης της clientless πρόσβασης στον Ιστό, ενός προ-εγκατεστημένου ή Web-delivered client, ή μέσω της εφαρμογής Motion Pro για συσκευές iOS ή Android.

Χρησιμοποιώντας μία συσκευή AG Series SSL VPN ως μία μοναδική, ολοκληρωμένη πύλη σύνδεσης για την εταιρεία σας, μπορείτε να απολαμβάνετε εμπειρία χρήσης μίας σύνδεσης (one User eXperience), που τοποθετείται πάνω από όλες, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια του δικτύου σας και δίνοντας ώθηση στην παραγωγικότητα των εργαζομένων σας, αφαιρώντας μάλιστα ένα σημείο σύγχυσης.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.