ΠΡΟΪΟΝΤΑ

H Sophos προσθέτει Auto Scaling στην λύση Unified Threat Management (UTM) της για AWS

Η Sophos, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις ασφάλειας δικτύου και endpoint, ανακοίνωσε βελτιστοποιήσεις στην κορυφαία λύση Unified Threat Management (UTM) της εταιρείας, που έχει σχεδιαστεί για οργανισμούς και επιχειρήσεις όλων των μεγεθών που χρησιμοποιούν Amazon Web Services (AWS).

Η λύση Sophos UTM 9 διαθέτει την τεχνολογία Auto Scaling (Αυτόματη Κλιμάκωση ή Προσαρμογή) για να εξασφαλίσει ότι το επίπεδο ασφάλειας των χρηστών προσαρμόζεται (κλιμακώνεται ή ακόμα και επεκτείνεται) στις ανάγκες της εφαρμογής χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση. Το Sophos UTM 9 ενσωματώνεται στα επίπεδα πρόσβασης δικτύου και εφαρμογής για να προσφέρει την ευελιξία και το περιορισμένο κόστος μίας λύσης που βασίζεται στο σύννεφο, ενώ παράλληλα εξαλείφει τα bottlenecks στην αρχιτεκτονική AWS, που μπορεί να προκληθούν από άλλες λύσεις ασφαλείας που δεν έχουν σχεδιαστεί με το σκεπτικό να προσφέρουν οριζόντια κλιμάκωση ή προσαρμογή.

Το Sophos UTM 9 προσφέρει μία σουίτα εύχρηστων εργαλείων ασφαλείας, όπως είναι το web application firewall, το inline IPS, η λειτουργικότητα VPN gateway, το granular firewall καθώς και τα web access controls, και μάλιστα με εκτεταμένες αναφορές σε πραγματικό ή παρελθόντα χρόνο (ιστορικό), για να βοηθήσει όσους χρησιμοποιούν AWS να καλύψουν τις ανάγκες ασφαλείας τους.

Ήδη από θέση ηγέτη στο Μαγικό Τεταρτημόριο της Gartner για τον Σεπτέμβριο του 2015 στον τομέα της Ενοποιημένης Διαχείρισης Απειλών (Sept. 2015 Magic Quadrant for Unified Threat Management) και με την διάθεση του βελτιωμένου Sophos UTM 9, η Sophos βλέπει τις προσφορές ασφαλείας της να ισχυροποιούνται προσφέροντας βελτιστοποιημένη ασφάλεια στο σύννεφο (cloud security) για επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν υποδομές τρίτων για να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Οι χρήστες AWS μπορούν να επωφεληθούν από τα πρόσθετα κέρδη του UTM στον τομέα της ασφάλειας, μίας ασφάλειας που είναι απλή στην ανάπτυξη, και που το mapping της (αντιστοίχιση) σε κανόνες Αυτόματης Κλιμάκωσης θα ελευθερώσει τα χέρια των διαχειριστών IT από πολλές -πολλές φορές από λεπτό σε λεπτό- αλλαγές στην διαμόρφωση.

“Το νέο UTM με την τεχνολογία Αυτόματης Κλιμάκωσης επιδεικνύει την δέσμευση μας σε επιχειρήσεις που θέλουν να επωφεληθούν από το περιβάλλον cloud των Amazon Web Services και να απολαύσουν ευελιξία σε κλίμακα” δήλωσε ο Bryan Barney, Senior Vice President του Network Security Group της Sophos. “Το Sophos UTM βοηθάει τους πελάτες μας να εκμεταλλευτούν πλήρως την ανάπτυξη AWS τους, χωρίς να ανησυχούν σχετικά με την επένδυση τους σε πόρους ασφαλείας, αν δεσμεύτηκαν δηλαδή με λιγότερους ή περισσότερους πόρους” συμπλήρωσε.

Το UTM συμπληρώνει την ασφάλεια σε επίπεδο υποδομής του AWS για προστασία end-to-end. Εκεί όπου ένα άκαμπτο περιβάλλον ασφάλειας μπορεί να δημιουργήσει bottleneck “υπονομεύοντας” ή “ακυρώνοντας” μέρος από το πλεονέκτημα στην απόδοση που προσφέρει το σύννεφο, ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών Αυτόματης Κλιμάκωσης με την πολυεπίπεδη λειτουργικότητα του UTM, δίνει στις επιχειρήσεις ένα δυναμικό στρώμα ασφάλειας υποστηρίζοντας ακόμα και τις πλέον απαιτητικές εφαρμογές.

“Το Sophos UTM αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της λύσης ασφαλείας της REAN για πελάτες AWS που θέλουν να ενισχύσουν την θέση τους στην ασφάλεια στο σύννεφο, και ιδίως πελάτες σε ελεγχόμενες από ρυθμιστικούς φορείς βιομηχανίες, όπως είναι για παράδειγμα κυβερνητικές, ιατρικές ή χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες όπου η ασφάλεια και η συμμόρφωση είναι ιδιαίτερα πολύτιμες” είπε ο Sri Vasireddy, Πρόεδρος της REAN Cloud Solutions. “Η προσθήκη της υποστήριξης Αυτόματης Κλιμάκωσης στο Sophos UTM είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για το πώς οι πελάτες μας χρησιμοποιούν το AWS σε μία ασφαλής έναντι αστοχίας αρχιτεκτονική”.

Διαθεσιμότητα

Το Sophos UTM 9 είναι διαθέσιμο μέσω του AWS Marketplace, όπου οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από ένα αριθμό μοντέλων συνδρομής, συμπεριλαμβανομένων των “bring your own license” (φέρε την δική σου άδεια) και “hourly billing” (ωριαία χρέωση).  Οι πελάτες με τρέχουσες άδειες, μπορούν να υποβάλλουν τις άδειες τους στην αναβαθμισμένη έκδοση.

Για datasheets, βίντεο επίδειξης και άλλες πληροφορίες πάνω στο UTM 9 με Auto Scaling, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://sophos.com/aws

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ και εδώ.