ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ανεξάρτητες δοκιμές δείχνουν ότι το Sophos Endpoint Security κερδίζει τους άλλους στην ευχρηστία

Η Sophos το λέει εδώ και αρκετά χρόνια: η απλή ασφάλεια, είναι η καλύτερη ασφάλεια. Η Sophos σχεδιάζει τα προϊόντα της λαμβάνοντας υπόψη της τον επαγγελματία IT, και το αποτέλεσμα των προσπαθειών της είναι τα πλέον εύχρηστα προϊόντα ασφάλειας στην αγορά.

Και αυτό δεν το λέει μόνο η Sophos, αλλά και η ανεξάρτητη εταιρεία δοκιμών Tolly, που δημοσίευσε τα αποτελέσματα μίας έρευνας, η οποία συγκρίνει τα προϊόντα endpoint της Sophos με εκείνα των ανταγωνιστών της. Μάλιστα, η επικράτηση τους είναι πασιφανής, αφού τα Sophos Endpoint Protection και Sophos Cloud απαιτούν τα λιγότερα βήματα για την ανάπτυξη, την διαχείριση και την χρήση τους.

Η έρευνα συγκρίνει το Sophos Endpoint Protection διαχειριζόμενο από τα Sophos Enterprise Console και Sophos Cloud ενάντια σε -on-premise- λύσεις endpoint των Intel Security (McAfee), Kaspersky, Symantec και Trend Micro και εστιάζει σε ενέργειες και εργασίες, όπως είναι οι εγκατάσταση/ ανάπτυξη, η διαχείριση και η ορατότητα.

Συνολικά, και τα δύο προϊόντα της Sophos απαιτούν λιγότερα βήματα από τις ανταγωνιστικές λύσεις για να ολοκληρώσουν τις διαφορετικές ενέργειες/ εργασίες (δείτε το σχετικό διάγραμμα που ακολουθεί).

Αν και τα προϊόντα της Sophos είναι απλούστερα στην εγκατάσταση/ ανάπτυξη τους, ο αριθμός των βημάτων που απαιτούνται για τις καθημερινές εργασίες διαχείρισης ήταν σημαντικά λιγότερα από των ανταγωνιστικών προτάσεων.

Η εταιρεία Tolly, διαχωρίζει τα ευρήματα και τα συμπεράσματα της σχετικά με την Sophos σε τρία σημεία, τα οποία λένε πως οι λύσεις ασφαλείας endpoint της Sophos είναι:

Εύκολα στην ρύθμιση και στην ανάπτυξη out-of-the-box

  • Σχεδιασμένα για ταχύτατη πρόσβαση σε κοινές εργασίες διαχείρισης και ορατότητας
  • Περισσότερο ικανά να προσφέρουν προ-ρυθμισμένες, έτοιμες για χρήση λειτουργίες ασφαλείας από άλλες δοκιμασμένες λύσεις
  • Ποια είναι η σημασία της ευχρηστίας;

Μάλλον το παρακάτω μοιάζει προφανές, αλλά υψηλότερη ευχρηστία σημαίνει ότι μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν και τα χαρακτηριστικά του, και αυτό βεβαίως είναι ότι καλύτερο για την ασφάλεια, την παραγωγικότητα και τον… προυπολογισμό σας επίσης.

Οτιδήποτε είναι απλούστερο στην χρήση, εξοικονομεί χρόνο σε σχέση με κάτι που είναι πολύπλοκο. Με επιχειρησιακούς όρους, η εξοικονόμηση χρόνου σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων. Όσα περισσότερα χαρακτηριστικά και στοιχεία χρησιμοποιείτε από αυτά που έχετε πληρώσει σημαίνει καλύτερη απόδοση προς τιμή. Ή με επιχειρησιακούς όρους, σημαίνει καλύτερο “return of investment”.

Η ευχρηστία επίσης σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερη εκπαίδευση για να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα. Όσα λιγότερα έχετε να μάθετε, τόσος χρόνος εξοικονομείται από την προετοιμασία, οπότε και θα είστε προστατευμένοι ταχύτερα. Επίσης είναι λιγότερο πιθανό να υποπέσετε σε λάθη, και το πιθανότερο είναι να τα καταλάβετε όλα με την πρώτη. Λιγότερα λάθη σημαίνει λιγότερα προβλήματα ή και διακοπές λειτουργίας για την επιχείρηση, και κάτι τέτοιο με την σειρά του αυξάνει την παραγωγικότητα.

Μάλιστα, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, η διαφορά μεταξύ του να μην χρησιμοποιείτε καθόλου μία τεχνολογία ασφαλείας, και να την χρησιμοποιείτε πραγματικά, επειδή είναι απλή, σημαίνει καλύτερη προστασία.

Σύμφωνα με την έκθεση της Tolly: “Ορισμένες λύσεις είναι τόσο πολύπλοκες στην ανάπτυξη τους που ορισμένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι εύκολο να ρυθμιστούν λανθασμένα ή να μην χρησιμοποιηθούν καθόλου. Όσο λιγότερο έργο ή λιγότερη προσπάθεια απαιτείται, τόσο πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιηθούν όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και να χρησιμοποιηθούν σωστά.

Η απλή ασφάλεια, είναι η καλύτερη ασφάλεια. Κατεβάστε αν θέλετε δωρεάν την έκθεση ευχρηστίας της Tolly για να ανακαλύψετε τους λόγους που τα προϊόντα ασφαλείας της Sophos είναι τα πιο εύχρηστα στην αγορά. Αν θελήσετε να τα δοκιμάσετε, τότε μπορείτε να κάνετε μία εγγραφή για να δοκιμάσετε μία free trial έκδοση του Sophos Endpoint Protection σήμερα κιόλας.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.