ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Οι 10 μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την ασφάλεια, και πως η Logpoint μπορεί να βοηθήσει να τους αποτρέψετε

Σύμφωνα με την 7η μελέτη Global Information Security Workforce Study (GISWS) του (ISC)² που αντικατοπτρίζει τις απόψεις του εργατικού δυναμικού στην ασφάλεια πληροφοριών, παρακάτω, είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι στην ασφάλεια το 2015:

  • Ευπάθειες και κενά ασφαλείας εφαρμογών
  • Κακόβουλο λογισμικό (malware)
  • Λάθη στην διαμόρφωση ή στις ρυθμίσεις και παραλείψεις
  • Φορητές συσκευές
  • Hackers
  • Λανθασμένη διαμόρφωση δικτύου ή συστήματος
  • Εργαζόμενοι
  • Υπηρεσίες που βασίζονται στο σύννεφο
  • Κυβερνοτρομοκρατία
  • Έμπιστοι τρίτοι παράγοντες

Η λίστα είναι το αποτέλεσμα μίας παγκόσμια έρευνας στο εργατικό δυναμικό και πραγματοποιήθηκε από το (ISC)² μέσα στο 2015. Σχεδόν 14000 επαγγελματίες από τον χώρο της ασφάλειας σε διαφορετικές θέσεις (στη διαχείριση, σε εκτελεστικούς ή τεχνικούς ρόλους) έδωσαν τις πολύτιμες πληροφορίες τους.

Πως ταιριάζει η Logpoint στην προσπάθεια να αποτραπούν ή να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις των προαναφερθεισών απειλών;

Ένα από τα σημαντικότερα και κρίσιμης σημασίας στοιχεία είναι η συλλογή επαρκούς ποσότητας δεδομένων από όσες περισσότερες πηγές καταγραφής συμβάντων είναι δυνατόν. Η Logpoint συλλέγει δεδομένα από πολλά διαφορετικά είδη πηγών καταγραφής συμβάντων, και στην συνέχεια παίρνει αυτά τα δεδομένα και τα μετατρέπει σε μία τυποποιημένη μορφή (standardized format). Η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάζεται “εξομάλυνση”.

Η Logpoint παρέχει προκαθορισμένα πακέτα εξομάλυνσης για πολλές διαφορετικές πηγές καταγραφής συμβάντων, out-of-the-box, που λέμε. Επιπλέον, αν απουσιάζει κάποια συγκεκριμένη πηγή καταγραφής, η Logpoint παρέχει στους πελάτες της τα απαραίτητα δεδομένα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε, μέσω των προκαθορισμένων κύκλων ενημέρωσης, είναι εύκολη η ανάλυση δεδομένων το ταχύτερο δυνατόν χωρίς να χάνετε χρόνο.

Μόλις κανονικοποιηθούν τα δεδομένα, είναι δυνατή η γρήγορη δημιουργία ερωτημάτων (queries) ή το “τρέξιμο” προκαθορισμένων αναζητήσεων για την ανάλυση των εισερχόμενων δεδομένων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά ερωτήματα ή περισσότερο πολύπλοκα ερωτήματα και συσχετισμούς, για να ανιχνεύσετε πιθανές απειλές και να λάβετε σχετική ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο, να δημιουργήσετε ένα dashboard ή να τρέξετε μία αναφορά. Και σε αυτή την περίπτωση, η Logpoint παρέχει το περιεχόμενο (alerts, dashboards, queries, reports) και μάλιστα “out-of-the-box”, για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Πολλά από τα θέματα που αναφέρονται στην παγκόσμια έρευνα εργατικού δυναμικού στην ασφάλεια των πληροφοριών καλύπτονται από το Logpoint.

Το Logpoint σας βοηθά να εντοπίσετε πιθανές απειλές σε πραγματικό χρόνο και μάλιστα το κάνει με μοναδική απλότητα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο αναλυτής δεν θα υποπέσει σε λάθη, που οφείλονται καθαρά σε ζητήματα πολυπλοκότητας. Οι πιθανές απειλές, όπως αναφέρονται στην 7η (ISC)² Global Information Security Workforce Study (GISWS) καλύπτονται ήδη από το Logpoint μέσω προκαθορισμένου περιεχομένου ή είναι εύκολο να εφαρμοστούν.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.