ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το Sophos Cloud Server Protection υποστηρίζει τώρα Linux

Το Linux θεωρείται ευρέως ότι παρέχει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας από τα παραδοσιακά λειτουργικά συστήματα. Ως αποτέλεσμα, εργαλεία ασφαλείας όπως το λογισμικό antivirus πολύ συχνά αγνοούνται στην πλατφόρμα Linux.

Παρόλα αυτά, το Linux γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές σε επιτιθέμενους και εισβολείς, επειδή τα συστήματα Linux χρησιμοποιούνται συχνά για κρίσιμης σημασίας ρόλους, όπως είναι οι σταθμοί εργασίας για developers, οι web servers και οι εσωτερικοί file servers.

Εκτός από το να είναι ευαίσθητοι σε Linux-based και cross-platform exploits, οι απροστάτευτοι υπολόγιστές Linux μπορούν να λειτουργήσουν και ως σημεία διανομής για Windows, Mac και Android malware. 

Για να διερευνήσει πόσο ακριβώς διαδεδομένοι είναι οι διακομιστές Linux στο οικοσύστημα του κυβερνοεγκλήματος, ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας της Sophos, Chester Wisniewski πήρε πρόσφατα από την SophosLabs μία λίστα με 178 χιλιάδες πρόσφατα μολυσμένους διακομιστές ιστού, και εργάστηκε για να διαπιστώσει ποιο λειτουργικό σύστημα έτρεχαν. 

Ανακάλυψε ότι το 80% των διακομιστών σε ενεργό χρήση από εγκληματίες του κυβερνοχώρου για τον διαμοιρασμό κακόβουλου λογισμικού (malware) έτρεχαν Linux.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το 80% από τα συγκεκριμένα μολυσμένα συστήματα Linux ήταν υπολογιστές άλλων, απλών ανθρώπων και όχι των εγκληματιών: ήταν δηλαδή αθώοι διακομιστές, που είχαν σκόπιμα πέσει θύματα hacking ώστε να τους συν-διαχειρίζονται κακοποιοί για να παρέχουν εύρος ζώνης και νομιμότητα με στόχο την εγκληματική online δραστηριότητα.

Οπότε στην Sophos, είναι ενθουσιασμένοι που ανακοίνωσαν ότι το Sophos Cloud Server Protection υποστηρίζει τώρα και Linux, οπότε οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να υπερασπιστούν τους διακομιστές τους και τα συστήματα desktop τους ενάντια στις κυβερνοαπειλές ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που προστατεύονται τα συστήματα Windows και Mac. 

Το Sophos Cloud Server Protection για Linux, παρέχει on-access (σε πραγματικό χρόνο), on-demand αλλά και προγραμματισμένη σάρωση. Προσφέρει εξαιρετική απόδοση, σταθερότητα και αξιοπιστία, σε μία ευρεία γκάμα από διανομές Linux, συμπεριλαμβανομένης και της διανομής Amazon CentOS.

Η προστασία των συστημάτων Linux με το Sophos Cloud είναι εξαιρετικά απλή: απλώς κατεβάστε τον “thin installer” του Linux από την περιοχή download στην κονσόλα του Sophos Cloud και τρέξτε τον σε όλους τους υπολογιστές Linux που θέλετε να προστατεύσετε. (Αν έχετε υπολογιστές Linux που τρέχουν ήδη το Sophos Free Antivirus for Linux, μπορείτε να τους αναβαθμίσετε με το Sophos Cloud Server Protection και να απολαύσετε τα οφέλη της κεντρικής διαχείρισης, της υποβολής εκθέσεων καθώς και την πρόσβαση στην τεχνική υποστήριξη).

Ονομάζεται Sophos Cloud Server Protection for Linux, γιατί η πλειονότητα των συστημάτων Linux που υπάρχουν είναι διακομιστές. Ωστόσο, με την συγκεκριμένη τεχνολογία μπορείτε να προστατεύσετε και σταθμούς εργασίας – απλώς προσθέστε τους στην άδεια σας μαζί με τους διακομιστές!

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφτείτε την διεύθυνση  https://www.sophos.com/servers

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.