ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos ανακοίνωσε την διάθεση της Sophos Cloud Web Gateway

Η Sophos ανακοίνωσε την διάθεση της Sophos Cloud Web Gateway, μίας ασφαλούς cloud-based web gateway που προσφέρει προηγμένη προστασία για χρήστες, συσκευές και δεδομένα, κατά μήκος πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων, ανεξάρτητα από την θέση τους.

Η προσθήκη της secure web gateway στο Sophos Cloud ενσωματώνει τεχνολογία από την Mojave Networks, μία εταιρεία που η Sophos εξαγόρασε τον Οκτώβριο του 2014.

Η Sophos Cloud Web Gateway παρέχει προστασία από τις τελευταίες απειλές malware και phishing, granular διαχείριση πολιτικής, προηγμένο φιλτράρισμα περιεχομένου καθώς και big-data analytics της κίνησης στον ιστό – και όλα αυτά χωρίς την ανάγκη για φυσικές συσκευές. Η πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων δεδομένων καθιστά την εκτενή ανάλυση της κίνησης δεδομένων για τη συμμόρφωση με πολιτικές περιεχομένου και ασφαλείας μία ιδιαίτερα γρήγορη και διαφανή διαδικασία για τον τελικό χρήστη.

Οι IT managers είναι σε θέση να εντοπίζουν χρήστες ή συσκευές που βρίσκονται “σε κίνδυνο” μέσω της παρακολούθησης της συμπεριφοράς, της χρήσης και των δραστηριοτήτων, χρησιμοποιώντας προηγμένες ειδοποιήσεις, προειδοποιήσεις ή alerts. Οι granular πολιτικές μπορούν να οριστούν ανά συσκευή, ανά χρήστη ή ανά ομάδα ενώ η προστασία από “πειράγματα” παρεμποδίζει την τυχαία ή την σκόπιμη αλλαγή στις ρυθμίσεις, κρατώντας συμμορφωμένους ακόμα και τους “κατεργάρηδες” χρήστες.

O Bill Lucchini, Senior Vice President και General Manager της επιχείρησης Cloud Security της Sophos σχολίασε: “Στον σημερινό κόσμο, οι εργαζόμενοι κινούνται και εργάζονται κατά μήκος πολλαπλών συσκευών.  Η εξασφάλιση της περιμέτρου ή μίας μόνο συσκευής δεν επαρκεί πλέον. Τα προϊόντα Cloud Endpoint και Mobile της Sophos, καλύπτουν τους εργαζόμενους οπουδήποτε εργάζονται και σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιούν. Τώρα, με την προσθήκη της ισχυρής web gateway, το Sophos Cloud προσφέρει μία πλήρη σουίτα επιχειρησιακής-κλάσης λύσεων ασφαλείας που είναι σχεδιασμένη για την μεσαία αγορά”.

”Το ενοποιημένο όραμα άμυνας της Sophos και τα οφέλη της cloud-managed προσφοράς της εταιρείας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με περιορισμένους πόρους IT, θα τύχουν πολύ καλής αναγνώρισης από την αγορά. Η ευκολία χρήσης είναι επίσης ένας σημαντικός τομέας που εστιάζει η Sophos και οι πελάτες και οι συνεργάτες της το πιστοποιούν” είπε ο Rob Westervelt, Research Manager της IDC.  O Stephen Weber επίσης, ένας συνεργάτης στην CDN που είναι ενεργός δοκιμαστής προϊόντων της Sophos είπε: “Με την συμμετοχή στην δοκιμαστική έκδοση της Sophos Cloud Web Gateway, η CDN είχε μία απευθείας εμπειρία της λύσεις καθώς και μία εσωτερική εικόνα στον τρόπο που η Sophos βελτιστοποιεί την πλατφόρμα της. Ο βασικός στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες λύσεις στην αγορά και προβλέπουμε ότι η Sophos Cloud Web Gateway θα ενισχύσει ένα ήδη ολοκληρωμένο μοντέλο ασφαλείας”.

Τα χαρακτηριστικά της Sophos Cloud Web Gateway περιλαμβάνουν:

Προηγμένη ασφάλεια στον ιστό από τις σημερινές απειλές

  • Το παγκόσμιο δίκτυο των web gateways εξασφαλίζει ότι η κίνηση στον ιστό αναλύεται ταχύτατα και με διαφάνεια
  • Σαρώνει έξυπνα το περιεχόμενο στον ιστό και αποκλείει τις πλέον σύγχρονες απειλές – ενώ έχει την υποστήριξη της SophosLabs
  • Σάρωση πολλαπλών πρωτοκόλλων (multi-protocol) κατά μήκος του application και web traffic – συμπεριλαμβανομένων και των HTTPS και SSL

Big-Data, cloud-powered αναφορές

  • Αναφορές Big-Data – χωρίς onsite διακομιστές ή πρόσθετη διαχείριση
  • Granular αναφορές/ εκθέσεις διαθέσιμες ανά χρήστη, ανά συσκευή, ανά εφαρμογή, ανά κατηγορία

Ευκολία ανάπτυξης/ εγκατάστασης, απλή στην διαχείριση

  • Η ανάπτυξη είναι υπόθεση λίγων λεπτών
  • Εύκολα επεκτάσιμη για να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων με ευέλικτη, βάσει συνδρομής τιμολόγηση SaaS

Απλή αλλά ισχυρή πολιτική ελέγχου

  • Εύκολες και διαισθητικές ρυθμίσεις πολιτικών
  • Παραμετροποιήσιμες πολιτικές για να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις συμμόρφωσης, την διαχείριση παραγωγικότητας και την βελτιστοποίηση του bandwidth
  • Έλεγχος εφαρμογών όπως εκείνων για Instant Messaging και του Skype

Αξιόπιστη επιβολή εν κινήσει

  • Ασφάλεια ιστού σχεδιασμένοι για υπολογιστές εργαζομένων και φορητές συσκευές εντός και εκτός του εταιρικού δικτύου
  • Παράγοντας Endpoint με εξελιγμένη προστασία από τυχαίες ή σκόπιμες αλλαγές στις ρυθμίσεις

O Wayne Scarano, CEO της SGA Cyber Security πρόσθεσε: “Η Sophos Cloud Web Gateway παρέχει ολοκληρωμένη ορατότητα και έλεγχο στις εγκατεστημένες συσκευές, ενώ παράλληλα εξακολουθεί να παρέχει την ολοκληρωμένη ασφάλεια που έχουμε συνηθίσει να μας παρέχει η Sophos. Η ευκολία ανάπτυξης και η απρόσκοπτη ενσωμάτωση με το Sophos Cloud θα καταστήσει τους χρήστες μας έτοιμους, σχεδόν άμεσα. Και το πιο σημαντικό, οι πελάτες μας θα είναι καλύτερα προστατευμένοι από τις πιο τελευταίες απειλές στον ιστό”.

Με την ανακοίνωση της Sophos Cloud Web Gateway και της Sophos Web Appliance, οι διαχειριστές IT μπορούν να απολαμβάνουν εξαιρετική ασφάλεια στον ιστό από την Sophos, είτε επιλέξουν κάποια συσκευή (appliance) είτε κάποιο μοντέλο cloud για την επιχείρηση τους.

Η πιο σύγχρονη έκδοση της Sophos Web Appliance διατέθηκε πρόσφατα με μία νέα μηχανή διαμεσολαβητή (proxy engine) και με έως και 7πλάσια απόδοση σάρωσης στο ίδιο hardware καθώς και με βελτιωμένα granular controls πάνω από χαρακτηριστικά όπως τα chat, games και comments για τον έλεγχο της χρήσης των δημοφιλών εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης όπως των Facebook, Twitter, LinkedIn και YouTube. Επιπλέον, τώρα παρέχεται προηγμένο user reporting, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών εκθέσεων και εκθέσεων στιγμιότυπων που δείχνουν σε χρονολογική σειρά κάθε ιστοσελίδα που επισκέφτηκε ο χρήστης κατά την διάρκεια μίας μέρας, μία εβδομάδας, ενός μήνα ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Sophos Secure Web Gateway συμπεριλαμβανομένων των Sophos Cloud και Sophos Web Appliance επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας: https://www.sophos.com/en-us/products/secure-web-gateway.aspx

Παρακολοθήστε στο παρακάτω video μία επίδειξη των δυνατοτήτων της Sophos Secure Cloud Web Gateway:

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.