ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Ζητήσατε application control στο Sophos Cloud. Δοκιμάστε το τώρα σε μορφή beta!

Ο έλεγχος εφαρμογής (application control) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα χαρακτηριστικά του on-premise προϊόντος της Sophos, Endpoint Protection, και είναι τόσο δημοφιλές, που πολλοί ρωτούν την Sophos πότε θα διατεθεί και στο Sophos Cloud.

Λοιπόν, η Sophos είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ξεκίνησε η διάθεση της δημόσιας δοκιμαστικής έκδοσης του application control για το Sophos Cloud. Το application control (έλεγχος εφαρμογής) δίνει την δυνατότητα στους διαχειριστές IT να παρακολουθούν και προαιρετικά να μπλοκάρουν (αποκλείουν) χρήστες που τρέχουν συγκεκριμένες εφαρμογές στους υπολογιστές Windows που διαθέτουν. Για παράδειγμα, αν η επιχείρηση σας χρησιμοποιεί εξ’ ορισμού τον Internet Explorer 11, μπορείτε να απαγορεύσετε στους χρήστες σας να χρησιμοποιούν τον Chrome, τον Firefox ή παλαιότερες εκδόσεις του Internet Explorer.

Άλλα παραδείγματα, περιλαμβάνουν τον περιορισμό χρήσης εφαρμογών peer-to-peer για τον διαμοιρασμό και την ανταλλαγή αρχείων καθώς και τον αποκλεισμό χρηστών που δεν ανήκουν στην ομάδα IT από το να τρέχουν και να χρησιμοποιούν εφαρμογές παρακολούθησης δικτύου στους υπολογιστές τους.

Η Sophos καθιστά απλή την διαδικασία ελέγχου εφαρμογής, με το να διατηρεί μία κατηγοριοποιημένη λίστα από κοινώς αποδεκτές εφαρμογές που πρέπει να περιοριστούν. Η διαδικασία,  για να επιλέξει κάποιος μία εφαρμογή ή μία ολόκληρη κατηγορία εφαρμογών και να την αποκλείσει ή να την παρακολουθήσει είναι τόσο απλή, όσο το point-and-click. Μπορείτε ακόμα και να επιλέξετε να γίνεται αυτόματα ο περιορισμός ή αποκλεισμός εφαρμογών, με το που η Sophos της προσθέσει σε μία κατηγορία, ώστε να μην είναι απαραίτητο να ελέγχετε διαρκώς για νέες προσθήκες.

Αν είστε ήδη πελάτης του Sophos Cloud, τότε η συμμετοχή στην δοκιμαστική έκδοση είναι εύκολη διαδικασία. Απλώς επιλέξτε “Beta Programs” από το drop-down menu στο “Accounts” που υπάρχει στην κονσόλα του Sophos Cloud. Πέρα επίσης από την προσθήκη του application control, θα έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε και ένα ακόμη χαρακτηριστικό με την ονομασία downloading reputation (Φήμη λήψης), το οποίο επίσης βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση, και το οποίο βελτιώνει την προστασία απέναντι σε νέες, άγνωστες απειλές.

Δεν είστε ακόμη πελάτης; Δοκιμάστε το Sophos Cloud δωρεάν, και στην συνέχεια λάβετε μέρος στην δοκιμαστική έκδοση, όπως περιγράψαμε παραπάνω.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.