ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Πόσες εταιρείες κατασκευάζουν UTMs με ενσωματωμένο wireless 802.11ac; Μόνο μία

Την προηγούμενη εβδομάδα, στο ετήσιο συνέδριο της Sophos, EMEA Partner Conference στην Ρώμη, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 συνεργάτες της εταιρείας, βρέθηκε προσκεκλημένος ως ομιλητής ο Reinhold Messner, ένας πραγματικός πρωτοπόρος, που πραγματοποίησε την πρώτη solo ανάβαση στην κορυφή Έβερεστ χωρίς συμπληρωματικό οξυγόνο.

Ο Reinhold Messner είναι μία φυσιογνωμία που εμπνέει. Έχει αναρριχηθεί σε όλες, και στις 14 κορυφές 8000 μέτρων του πλανήτη. Επίσης είναι συγγραφέας, πολιτικός και επιχειρηματίας. 

Η ομιλία του, έρχεται σε συνάρτηση με όσα θέλει να πραγματοποιήσει η Sophos, που επίσης είναι πρωτοπόρος σε πολλά πράγματα, όπως στο ότι ήταν η πρώτη εταιρεία στον κόσμο, που παρουσίασε τις νέες συσκευές UTM της SG Series, SG 125w και SG 135w που ενσωματώνουν ασύρματη δικτύωση WiFi 802.11ac. 

Βεβαίως θα αναρωτηθείτε: “Διάβασα για το Έβερεστ, αλλά γιατί το 802.11ac είναι τόσο καλό νέο είπαμε;” Η απάντηση είναι απλή, επειδή είναι πολύ ταχύτερο. 

Επειδή το wireless είναι ένα μέσο διαμοιρασμού, το υψηλότερης απόδοσης πρότυπο 802.11ac είναι η καλύτερη επιλογή για “πυκνοκατοικημένα” περιβάλλοντα, όπως τα δημόσια σημεία πρόσβασης (hotspots) ή οι αίθουσες συνεδριάσεων με πολλούς wireless clients (tablets, notebooks κ.ά) και smartphones. 

Το νέο standard αυξάνει το θεωρητικό throughput στα 1,3Gbps – τρεις φορές περισσότερο από αυτό του πρότυπου ασύρματης δικτύωσης 802.11n, αν και στον πραγματικό κόσμο, το πιθανότερο είναι να δείτε τις ταχύτητες να διπλασιάζονται. Αυτό σημαίνει ότι αν είστε συνεργάτης ή πελάτης της Sophos, τότε μπορείτε να έχετε όση ασφάλεια επιθυμείτε από τις λύσεις UTM της εταιρείας, και μάλιστα με πρόσβαση στο ταχύτερο WiFi πρότυπο επίσης. 

Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας, ότι το πρότυπο 802.11ac λειτουργεί μόνο στην μπάντα 5GHz, και αυτό σημαίνει ότι ένα Access Point (AP) είναι χαμηλότερης ζώνης σε σύγκριση με αυτή των 2,4GHz. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι η μπάντα των 5,0GHz είναι σε “πιο ήσυχο” εύρος ζώνης και υπάρχουν λιγότερες παρεμβολές σε συνδυασμό με την χρήση “beamforming” για την ανίχνευση της θέσης των συσκευών και ενισχύει το σήμα προς την κατεύθυνση τους, καλύπτει και με το παραπάνω μειονεκτήματα όπως το βάθος διαπερατότητας, η μεγαλύτερη απορρόφηση κ.ά. Οι παλαιότερης τεχνολογίας clients μπορούν επίσης να καθυστερούν το δίκτυο σημαντικά, και για αυτό προτείνεται η χρήση διαφορετικού SSID για τέτοιους clients. 

 

Όπως ο Reinhold Messner, και άλλοι πρωτοπόροι, δεν σταματήσαμε στην αντιμετώπιση μίας μόνο πρόκλησης. Η υποστήριξη 802.11ac πάει παραπέρα από τις νέες ολοκληρωμένες appliances.

Η Sophos επέκτεινε την γκάμα των WiFi Access Points που προσφέρει με τέσσερα νέα μοντέλα που ενσωματώνουν το πρότυπο WiFi 802.11ac μεταξύ των οποίων και ένα μοντέλο για εξωτερική χρήση, που είναι ενισχυμένο για να αντέχει στις κακουχίες και στις αλλαγές του καιρού (χαμηλές θερμοκρασίες κ.λπ). 

Η στενή ολοκλήρωση του WiFi με την ασφάλεια δεν θέλει και πολύ σκέψη – και με τις νέες προτάσεις της SG Series μπορείτε να προσφέρετε στους χρήστες σας καλύτερη εμπειρία WiFi και ταυτόχρονα να εξαλείψετε το δράμα τις ρύθμισης και της ασφάλειας του WiFi.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συσκευές Sophos SG Series UTM/Firewall, συμπεριλαμβανομένων και των μοντέλων με τον ενσωματωμένο ελεγκτή ασύρματης δικτύωσης καθώς και την πλήρη γκάμα των Access Points επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: sophos.com/utm.

SG 125w/135w Desktop Firewalls with 802.11ac Wi-Fi 

Η προσθήκη των νέων μοντέλων με ενσωματωμένη ασύρματη δικτύωση, σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν τώρα να επιλέξουν από δεκαέξι συνολικά μοντέλα της σειράς SG, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων με ενσωματωμένες δυνατότητες Wi-Fi:

  • SG 105w and SG 115w με ενσωματωμένες δυνατότητες 802.11n
  • SG 125w and SG 135w με ενσωματωμένες δυνατότητες 802.11ac 

Νέα Sophos Wi-Fi Access Points 

Όλα τα Access Points της Sophos έχουν κατασκευαστεί με επιχειρησιακής κλάσης chipsets WiFi 802.11n και 802.11AC, με ειδικά κατασκευασμένες κεραίες (custom designed), πρόσθετη CPU και μνήμη. Το νέο  AP 100 802.11ac Access Point της Sophos προσφέρει τρεις φορές την απόδοση των προκατόχων του, αλλά έχει την ίδια ανταγωνιστική τιμή. Τα νέα προϊόντα είναι:

  • AP 55 series – 2 νέα μοντέλα desktop και ceiling mount, 2×2 MIMO, 2 radios
  • AP 100  – 3 νέα μοντέλα, είναι όλα επιχειρησιακής κλάσης 802.11ac με 3×3 MIMO και 2 radios: AP 100 desktop/wall-mount και AP 100X, προδιαγραφών IP67 για εξωτερική χρήση
  • AP 100C, ceiling mount που μοιάζει με ανιχνευτής καπνού

Όπως και με τα προηγούμενα Access Points της Sophos, η διαχείριση των νέων μοντέλων AP μπορεί να πραγματοποιηθεί απευθείας από τις συσκευές SG Series της Sophos.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συσκευές UTM/ Firewall της SG Series της Sophos συμπεριλαμβανομένων και των μοντέλων με τον ενσωματωμένο ασύρματο ελεγκτή καθώς και την πλήρη γκάμα των Access Points της εταιρείας θα βρείτε εδώ

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.