ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos Cloud Server Protection Advanced. Το Sophos Cloud τώρα ενσωματώνει Application Whitelisting και Anti-Malware

Η Sophos ανακοίνωσε ότι το Sophos Cloud ενσωματώνει πια Application Whitelisting και Anti-Malware για να προσφέρει στις πιεσμένες ομάδες IT του σήμερα, Προηγμένη Προστασία Διακομιστή. Η εταιρεία ανακοίνωσε την διάθεση αυτού του νέου προϊόντος προηγμένης προστασίας διακομιστών που συνδυάζει τεχνολογίες whitelisting και anti-malware σε ένα μοναδικό, εύκολο στην χρήση, προϊόν. 

To Sophos Cloud Server Protection Advanced έρχεται ολοκληρωμένο με server application whitelisting μαζί με anti-malware για να προσφέρει single-click server lockdown χρησιμοποιώντας την απλή, ενστικτώδη κονσόλα διαχείρισης του Sophos Cloud που κάνει απλή την ανάπτυξη/ εγκατάσταση, διαχείριση και συντήρηση. 

Με το “κλείδωμα” μίας γνωστής-καλής διαμόρφωσης του διακομιστή, και με την ενσωμάτωση αυτόματη εμπιστοσύνης για γνωστούς, καλούς updaters και linked DLLs, το Sophos Cloud Server Protection Advanced μειώνει δραματικά τον χρόνο που απαιτείται από την διαχείριση για το “lock down” πολλαπλών servers από εβδομάδες, σε μερικά λεπτά, με την απλοποίηση της διαμόρφωσης και επιτρέποντας μόνο σε εγκεκριμένες ή whitelisted εφαρμογές να τρέξουν. 

Το απλό one-click lockdown βάζει τον διακομιστή (server) σε κατάσταση default/ deny και επομένως μόνο εγκεκριμένες ή εφαρμογές που βρίσκονται σε white list μπορούν να τρέξουν στο σύστημα. Με ενσωματωμένο anti-malware, HIPS και whitelisting, το Sophos Cloud Protection Advanced βελτιώνει συνολικά την ασφάλεια, και μπορεί περισσότερο αποτελεσματικά να αποτρέψει επιθέσεις zero-day, ειδικότερα επιθέσεις περιεχομένου ή επιθέσεις που βασίζονται στην μνήμη και που τυπικά έχουν στόχο τους διακομιστές και μπορούν να παρακάμψουν προϊόντα που απλώς χρησιμοποιούν μόνο το whitelisting. 

Οι διακομιστές αποτελούν τα βασικά εργαλεία κάθε επιχείρησης ή οργανισμού, για την αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων, για την διευκόλυνση των επικοινωνιών και για την εκτέλεση διάφορων επιχειρησιακών διαδικασιών” δήλωσε ο John Shaw, Αντιπρόεδρος του τμήματος Product Management στην Sophos. “Με τέτοιου επιπέδου ολοκλήρωση, οι διαχειριστές IT σε μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν την ασφάλεια σε κρίσιμης σημασίας servers με Windows –είτε ως λύση on-premise, είτε στο cloud- και να παρεμποδίσουν επιθέσεις χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσουν εβδομάδες ή μήνες διαμόρφωσης, δοκιμών και ανάπτυξης εφαρμογών που είναι whitelisted” συμπλήρωσε. 

 

Προηγουμένως, τα προϊόντα προστασίας διακομιστών “lockdown” έμεναν αχρησιμοποίητα από την μικρομεσαία αγορά, λόγω της πολυπλοκότητας της ρύθμισης/ διαμόρφωσης τους, βάζοντας την τεχνολογία σε μη ευκόλως προσβάσιμη θέση για όλους εκτός από τις πλούσιες σε πόρους εταιρείες και επιχειρήσεις. 

Με την νέα προσέγγιση της Sophos, όχι μόνο το lockdown των servers είναι εύκολο στην ρύθμιση/ διαμόρφωση από την μικρομεσαία αγορά, αλλά επιπλέον μειώνει και τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην απόδοση και στην διαθεσιμότητα. Η απόδοση διακομιστή είναι βελτιστοποιημένη με την χρήση μίας “no-overhead” whitelisting προσέγγισης που μπλοκάρει και αποκλείει κάθε επίθεση χωρίς η σάρωση να απαιτεί πολλούς πόρους. Η διαθεσιμότητα διακομιστή μεγιστοποιείται μέσω των διαδικασιών διαμόρφωσης και quick setup  που αυτοματοποιεί την χρονοβόρα και χειροκίνητη οικοδόμηση της whitelist. 

 

Το Sophos Cloud Server Advanced Protection είναι ιδιαίτερα εύκολο στην εφαρμογή, ιδιαίτερα αποδοτικό σε πόρους και αξιόπιστο κατά την προστασία διακομιστών με λειτουργικά συστήματα Windows Server. Το έχουμε ήδη δοκιμάσει με επιτυχία και είμαστε ενθουσιασμένοι με την καινούρια λειτουργικότητα. Στην DICOM εκτιμούμε την συνεργασία μας με την Sophos και ανυπομονούμε να προσθέσουμε το Sophos Cloud Server Advanced στο χαρτοφυλάκιο των λύσεων μας” δήλωσε ο Maik Luehrs, Τεχνικός Σύμβουλος της dicom Computer Vertriebs GesmbH. 

Το Sophos Cloud ενεργοποιεί την απλούστερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση της ασφάλειας, με μία ολοκληρωμένη κονσόλα διαχείρισης που βασίζεται στο σύννεφο (cloud-based). Αυτό το απλό “διάφανο” περιβάλλον χρήσης, παρέχει ορατότητα σε όλους τους χρήστες, δείχνοντας όλες τις συσκευές τους καθώς και το καθεστώς προστασίας σε κάθε μία από αυτές. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.sophos.com/servers

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.