ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos ανακοίνωσε την διάθεση των πρώτων στην βιομηχανία συσκευών UTM που ενσωματώνουν WiFi 802.11ac

Η Sophos ανακοίνωσε την άμεση διαθεσιμότητα των πρώτων και μοναδικών συσκευών στην αγορά UTM με ενσωματωμένο WiFi τύπου 802.11ac. Η νέα σειρά SG και πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα SG 125W και SG 135W ενσωματώνουν ασύρματη πρόσβαση “σφιχτά” συνδεδεμένη με  προστασία firewall για να επιτρέψει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMB) να εκμεταλλευτούν τα οφέλη στην απόδοση που προσφέρει το WiFi 802.11ac, συμπεριλαμβανομένης της εξυπνότερης απόδοσης και της καλύτερης διαχείρισης των ασύρματων σημείων πρόσβασης (hotspots). 

Η Sophos επίσης επέκτεινε την γκάμα των WiFi Access Points με τέσσερες νέες εκδόσεις desktop και “ceiling mount” που εκμεταλλεύονται το πρότυπο WiFi 802.11ac καθώς και το AP 100X, ένα νέο μοντέλο για εξωτερική χρήση που επίσης προσφέρει WiFi 802.11ac. Τόσο τα ενσωματωμένα όσο και τα ξεχωριστά AP (Access Points) είναι διαχειριζόμενα απευθείας από τις συσκευές της σειράς Sophos SG. 

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την IDC αποκαλύπτουν ότι το νέο πρότυπο WiFi 802.11ac είναι η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης στην επιχειρησιακή αγορά WLAN, και δείχνουν αισθητά ταχύτερους ρυθμούς υιοθέτησης σε σύγκριση με την μετάβαση στο πρότυπο WiFi 802.11n. Μια πρόσφατη έρευνα, που διενεργήθηκε από την Sophos μεταξύ επαγγελματιών πληροφορικής στην ιστοσελίδα Spiceworks, αντανακλά αυτή την τάση, με πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (31%) να έχουν είτε ήδη αναπτύξει υλικό 802.11ac ή να σχεδιάζει να αναπτύξει/ εγκαταστήσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Οι βασικοί παράγοντες για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου hardware είναι η προσδοκία της βελτίωσης της απόδοσης throughput (37%) και η καλύτερη ασύρματη κάλυψη (26%). 

Πολλές επιχειρήσεις υϊοθετούν το πρότυπο WiFi 802.11ac για να επεκτείνουν την ικανότητα WiFi τους και να συμβαδίσουν με τις αυξανόμενες απαιτήσεις των χρηστών με πολλαπλές φορητές συσκευές, και την ολοένα αυξανόμενη χρήση εφαρμογών που απαιτούν όλο και περισσότερο bandwidth” λέει ο Bryan Barney, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Ασφάλειας Δικτύων της Sophos. “Με την νέα UTM, επιτρέπουμε στους διαχειριστές δικτύων να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία Wi-Fi στους χρήστες τους, και την ίδια στιγμή να εξαλείψουν το δράμα από την διαμόρφωση/ ρύθμιση και την ασφάλεια Wi-Fi”. 

Πολλοί από τους πελάτες μας έχουν περιορισμένους πόρους, και η ενσωμάτωση της ασύρματης προστασίας με το τείχος προστασίας ελευθερώνει το προσωπικό των πελατών μας από τη διαχείριση μίας επιπρόσθετης και ακριβής ασύρματης λύσης επιχειρησιακής κλάσης” λέει ο Sam Heard, Πρόεδρος της Data Integrity Services. “Έχουμε δοκιμάσει τη συσκευή SG στα γραφεία μας και είμαστε συνολικά εντυπωσιασμένοι. Αυτή είναι η ασύρματη λύση που περιμέναμε. Τώρα που Sophos έχει ενσωματώσει 802.11ac στη σειρά SG, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας υψηλής ασφάλειας Wi-Fi και το καλύτερο διαθέσιμο throughput. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε τέτοιου επιπέδου ασφάλεια στους πελάτες μας“.

SG 125w/135w Desktop Firewalls with 802.11ac Wi-Fi 

Οι παραπάνω συσκευές desktop firewall είναι διαθέσιμες με ή και χωρίς ενσωματωμένη ασύρματη δικτύωση. Η προσθήκη των νέων μοντέλων με ενσωματωμένη ασύρματη δικτύωση, σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν τώρα να επιλέξουν από δεκαέξι συνολικά μοντέλα της σειράς SG, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων με ενσωματωμένες δυνατότητες Wi-Fi:

  • SG 105w and SG 115w με ενσωματωμένες δυνατότητες 802.11n
  • SG 125w and SG 135w με ενσωματωμένες δυνατότητες 802.11ac 

Νέα Sophos Wi-Fi Access Points 

Όπως και με τα προηγούμενα Access Points της Sophos, η διαχείριση των νέων μοντέλων AP μπορεί να πραγματοποιηθεί απευθείας από τις συσκευές SG Series της Sophos. Όλα τα Access Points της Sophos έχουν κατασκευαστεί με επιχειρησιακής κλάσης chipsets WiFi 802.11n και 802.11AC, με ειδικά κατασκευασμένες κεραίες (custom designed), πρόσθετη CPU και μνήμη. Το νέο  AP 100 802.11ac Access Point της Sophos προσφέρει τρεις φορές την απόδοση των προκατόχων του, αλλά έχει την ίδια ανταγωνιστική τιμή. Τα νέα προϊόντα είναι:

  • AP 55 series – 2 νέα μοντέλα desktop και ceiling mount, 2×2 MIMO, 2 radios
  • AP 100  – 3 νέα μοντέλα, είναι όλα επιχειρησιακής κλάσης 802.11ac με 3×3 MIMO και 2 radios: AP 100 desktop/wall-mount και AP 100X, προδιαγραφών IP67 για εξωτερική χρήση
  • AP 100C, ceiling mount που μοιάζει με ανιχνευτής καπνού

Οι πελάτες μας κοιτάζουν να βεβαιωθούν ότι τα περιβάλλοντα τους είναι ασφαλή και εύκολα στην διαχείριση. Επειδή τα νέα μοντέλα Access Point της Sophos είναι εύκολα διαχειριζόμενα απευθείας από τις συσκευές (appliances) της σειράς SG, πιστεύουμε ότι αυτό είναι το επόμενο λογικό βήμα για τους πελάτες μας για να ενσωματώσουν την ασφάλεια τους” δήλωσε ο Todd O’Bert, Πρόεδρος  και Διευθύνων Σύμβουλος της Productive Corporation. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συσκευές UTM/ Firewall της SG Series της Sophos συμπεριλαμβανομένων και των μοντέλων με τον ενσωματωμένο ασύρματο ελεγκτή καθώς και την πλήρη γκάμα των Access Points της εταιρείας θα βρείτε εδώ

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.