ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Θα εκπλαγείτε από το πόσες λίγες επιχειρήσεις προστατεύουν τους διακομιστές Linux τους με antivirus

Πρόσφατα, η Sophos πραγματοποίησε μία έρευνα και ρώτησε αρκετούς επαγγελματίες IT αν έχουν εγκατεστημένη κάποια εφαρμογή antivirus στους servers τους. Οι απαντήσεις που έδωσαν προκάλεσαν έκπληξη. 

Από τους 486 επαγγελματίες στον τομέα της πληροφορικής (administrators κ.ά) που συμμετείχαν στην έρευνα,  μόλις οι 284 από αυτούς (58%) δήλωσαν ότι τρέχουν antivirus, τόσο σε servers με Windows όσο και σε servers με Linux. Οι υπόλοιποι είπαν ότι δεν ασχολούνται με το θέμα του antivirus στους servers τους με Linux (34%) ή ότι δεν έτρεχαν καθόλου antivirus στους servers τους (8%). 

Από ότι φαίνεται, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται antivirus στους διακομιστές τους που τρέχουν Linux επειδή το malware δεν αποτελεί πρόβλημα στο Linux ή επειδή το antivirus θα επηρεάσει την απόδοση των διακομιστών τους. 

Δυστυχώς, και στις δύο περιπτώσεις κάνουν λάθος. Το malware, είναι γεγονός πως υπάρχει πραγματικά στο Linux – κυβερνοεγκληματίες συχνά καταλαμβάνουν και παίρνουν υπό τον έλεγχο τους διακομιστές με Linux τους οποίους χρησιμοποιούν για την εξάπλωση του spam και του malware τους. Επίσης, με την σωστή προστασία antivirus, η απόδοση των διακομιστών δεν υποφέρει, και δεν πέφτει επίσης.  

Sophos Antivirus για Linux 

Μία αντίρρηση που έχουν αρκετοί για την εγκατάσταση κάποιας προστασίας από ιούς είναι ότι μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του συστήματος. Ευτυχώς, το Sophos Antivirus για Linux έχει πολύ μικρό αποτύπωμα και αμελητέα επίδραση στην ταχύτητα του συστήματος.

Στην πραγματικότητα, δεν θα ξέρετε ότι υπάρχει – εκτός βεβαίως και αν ανιχνεύσει και μπλοκάρει κάποια απειλή από τον να μολύνει το σύστημα σας ή και να εξαπλωθεί στους σταθμούς εργασίας των χρηστών σας. Και το καλύτερο; Το Sophos Antivirus for Linux είναι διαθέσιμο τώρα ΔΩΡΕΑΝ. Απλώς δοκιμάστε το. 

“Κλειδώστε” τους servers σας με το Sophos Cloud 

Το Sophos Cloud είναι η μοναδική λύση που προσφέρει προσφέρει cloud-managed προστασία server, ενσωματωμένη με εξελιγμένο anti-malware, HIPS και server application whitelisting/ lockdown. Με ένα απλό πάτημα ενός πλήκτρου, μπορείτε να “κλειδώσετε” τους διακομιστές σας σε ασφαλή κατάσταση. 

Το Sophos Cloud αναγνωρίζει αυτόματα τις εφαρμογές server σας και προσαρμόζεται στις εγκαταστάσεις/ ρυθμίσεις σας καθώς και στις ρυθμίσεις διαχείρισης. Δείτε αυτό το ιδιαίτερα ενδιαφέρον video

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.