ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Πως να κρατήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή, ώστε να μην πέσουν σε λάθος χέρια

Θα λέγαμε πως είναι ασφαλές να ισχυριστούμε πως καμία εταιρεία στον κόσμο δεν θα ήθελε να καταλήξει σαν την Target, την Sony Pictures ή την Anthem. Και οι τρεις εταιρείες αποτέλεσαν θύματα hacking και υπέστησαν τεράστιες, μαζικές παραβιάσεις δεδομένων με πολύ σημαντικό κόστος – από πρόστιμα και νομικά έξοδα, έως απώλειες στην φήμη τους και απώλειες πελατών. 

Όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερο οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν ότι η πρόληψη απώλειας δεδομένων απαιτεί πολυεπίπεδη ασφάλεια, από την προστασία των ίδιων των δεδομένων έως στην προστασία των συσκευών που βρίσκονται αποθηκευμένα και των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε αυτά. 

Η κρυπτογράφηση των δεδομένων είναι απολύτως απαραίτητη για την διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων, καθώς μετακινούνται από το ένα μέρος στο άλλο. Επειδή η πληροφορία μπορεί να διαβαστεί μόνο από εκείνους που έχουν την δυνατότητα να την αποκρυπτογραφήσουν, τα δεδομένα είναι ουσιαστικά άχρηστα αν χαθούν ή κλαπούν. 

Θανάσιμο Αμάρτημα IT #6 – Μη κρυπτογραφημένα αρχεία – Δείτε το video

Αυτό, είναι ένα από τα θανάσιμα αμαρτήματα στον τομέα IT, η μη-κρυπτογράφηση των αρχείων και των δεδομένων. Στο συγκεκριμένο, ολιγόλεπτο video, ο Επικεφαλής του Ερευνητικού κέντρου Ασφαλείας της Sophos σε παγκόσμιο επίπεδο, James Lyne, εξηγεί γιατί τόσοι πολλοί οργανισμοί και επιχειρήσεις υφίστανται τις συνέπειες των παραβιάσεων δεδομένων και πως μπορούν να προστατευτούν ενάντια στις απώλειες δεδομένων χρησιμοποιώντας τεχνικές κρυπτογράφησης δεδομένων και διαχωρισμού της δικτυακής υποδομής.

Όπως εξηγεί ο James Lyne, οι επιχειρήσεις χρειάζονται λύσεις ασφαλείας με δυνατότητες επιλεκτικής και αυτόματης κρυπτογράφησης ευαίσθητων δεδομένων κατά πολιτική, κατά χρήστη, ή κατά ομάδων χρηστών. Επίσης μπορείτε να δείτε τον κ. Lyne να επιδεικνύει τον τρόπο που ένας επιτιθέμενος μπορεί εύκολα να μεταπηδάει από τον έναν μολυσμένο (συμβιβασμένο) υπολογιστή στον άλλον με σκοπό να κλέψει εμπιστευτικά αρχεία. 

Τα 7 Θανάσιμα Αμαρτήματα στον τομέα ΙΤ

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την κρυπτογράφηση, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα της Sophos, 7 Deadly IT Sins (7 Θανάσιμα Αμαρτήματα IT). Εκεί θα βρείτε επεξηγήσεις για τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις στον τομέα της ασφάλειας, μαζί με επεξηγηματικά videos, whitepapers και άλλες δωρεάν πληροφορίες για να τα διορθώσετε. 

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.