ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε την οικογένεια και τους φίλους σας ασφαλείς

Αναλαμβάνετε συχνά χρέη ανεπίσημης υποστήριξης για τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας σας; Αν γνωρίζετε ένα, δύο πράγματα για υπολογιστές, κινητά και άλλες έξυπνες συσκευές, το πιθανότερο είναι συχνά να “ξελασπώνετε” που λέμε τους φίλους και την οικογένεια από τεχνολογικά μπλεξίματα.

Ενδεχομένως να κάνατε troubleshooting στον εκτυπωτή που χρησιμοποιεί η οικογένεια ή πιθανόν να σας ζητήθηκε να καθαρίσετε τον υπολογιστή του φίλου σας που χτυπήθηκε από κάποιον ιό (δεν έκανε τίποτα το κακό, το ορκίζεται ε;).

Λοιπόν παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε για τρία απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε εκείνους που σας ενδιαφέρουν με τα ζητήματα της ασφάλειας στο Internet.  

1. Ελέγξτε τους υπολογιστές desktop και τα notebooks για ιούς και malware

Αν οι φίλοι και συγγενείς έρχονται σε εσάς με προβλήματα στον υπολογιστή – ενδεχομένως να λαμβάνουν πολύ spam, ο υπολογιστής τους να είναι πολύ αργός ή να βλέπουν ενοχλητικά pop-ups- είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για μόλυνση malware.

Μπορείτε να ελέγξετε τους υπολογιστές Windows για malware ή ιούς και να καθαρίσετε την μόλυνση που θα εντοπίσετε χρησιμοποιώντας το Δωρεάν Εργαλείο Αφαίρεσης Ιών της Sophos. Απλώς κατεβάστε το εργαλείο, τρέξτε το και θα μπορέσετε να καθαρίσετε το malware και τους ιούς με το πάτημα ενός πλήκτρου. Απλά!

2. Χρησιμοποιήστε το δωρεάν firewall της Sophos για να προστατέψετε τον εαυτό σας και την οικογένεια σας

Αν μοιράζεστε την σύνδεση Internet και το δίκτυο στο σπίτι με άλλα μέλη της οικογένεια σας, δοκιμάστε το Sophos UTM Home Edition. Είναι ένα δωρεάν firewall που προσφέρει ακριβώς τα ίδια οφέλη με το βραβευμένο προϊον της Sophos για επιχειρήσεις – σάρωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φιλτράρισμα ιστοσελίδων, VPN, ασφάλεια διαδικτυακών εφαρμογών και όλα όσα χρειάζεστε για να κρατήσετε έως και 50 συσκευές ασφαλείς στο οικιακό σας δικτυο.

Μάλιστα, λαμβάνετε και 12 δωρεάν άδειες χρήσης για το Sophos Antivirus for Windows που μπορείτε να εγκαταστήσετε και να διαχειριστείτε για όλους τους υπολογιστές στο οικιακό δίκτυο, απευθείας από την web κονσόλα UTM της Sophos.

Μπορείτε επίσης να είστε καλυμμένοι και για άλλου είδους συσκευές, πέρα από υπολογιστές Windows – άλλα δωρεάν εργαλεία της Sophos περιλαμβάνουν τα Sophos Antivirus for Mac, Sophos Antivirus for Linux και Sophos Free Antivirus and Security for Android.

3. Δώστε τους να διαβάσουν αυτόν τον εύκολο οδηγό στην ασφάλεια υπολογιστών και των δεδομένων

Μερικές φορές ειναι δύσκολο να εξηγήσεις την ασφάλεια χωρίς να χρησιμοποιήσεις ακαταλαβίστικες έννοιες στους απλούς χρήστες. Έχετε προσπαθήσει να εξηγήσετε τι σημαίνει “phishing” στην γιαγιά σας; Η Sophos πάντως έχει την λύση που γυρεύατε. Πρόκειται για ένα οδηγό στην ασφάλεια των υπολογιστών και των δεδομένων που παρέχει απλές εξηγήσεις και έννοιες για όλα, από το malware στο Android έως στο Zbot. Κατεβάστε τον δωρεάν οδηγό ασφαλείας Threatsaurus για να λάβετε επεξηγήσεις για χιλιάδες έννοιες στην ασφάλεια των υπολογιστών, χιλιάδες συμβουλές και tips κ.ά

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.