ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Array. Ποιος είναι βασιλιάς; Το δίκτυο ή οι εφαρμογές;

Παλαιότερα, η ταχύτητα του δικτύου και το throughput ήταν περιοριστικοί παράγοντες για την συνολική παραγωγικότητα μίας εταιρείας ή ενός οργανισμού. Το Gigabit Ethernet ήρθε στο προσκήνιο το 1999, και προσεφέρε ένα ποιοτικό άλμα στην απόδοση σε σχέση με τα προηγούμενα πρότυπα συνδεσιμότητας/ δικτύωσης.

Το 10GbE εγκρίθηκε από την ΙΕΕΕ το 2002, και σιγά-σιγά γνώρισε πιο διαδεδομένο deployment καθώς οι πωλητές switches και άλλοι υιοθέτησαν το πρότυπο. Τώρα, το πρότυπο 40GbE ή ακόμη και το 100GbE είναι διαθέσιμα (αν και η εταιρεία αναλύσεων της βιομηχανίας Infonetics προβλέπει ότι εντός ενός ή δύο ετών, το 40GbE θα καταργηθεί σταδιακά με τα 25GbE και 100GbE να γίνονται ο κανόνας στον χώρο).

Η άνοδος της εφαρμογής

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι ατομικές άδειες PC για γενικευμένες εφαρμογές γραφείου αντακαταστάθηκαν από προσφορές τύπου Software-as-a-Service, όπως το Microsoft Office 365 και το Creative Cloud της Adobe Systems. Αποτελεί σχεδόν κανόνα και είναι το de facto πρότυπο πια η φιλοξενία του email του οργανισμού ή της επιχείρησης σε Microsoft Exchange Server. Εφαρμογές όπως η σουίτα προϊόντων της Oracle, καθώς και εκείνες των SAP, IBM και EMC και πολλών άλλων, που χρησιμοποιούνται για εργασίες που ποικίλουν, από καταχωρήσεις παραγγελιών έως την επιχειρησιακή ευφυΐα και τα ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία, έχουν γίνει συνώνυμες με την ίδια την λειτουργία, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, και την συνολική επιτυχία της πλειοψηφίας των επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών στις μέρες μας. Μπορείτε να φανταστείτε να προσπαθήσετε να ολοκληρώσετε την εργασία σας χωρίς τις μυριάδες εφαρμογές που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση;

Οπότε, ποιος είναι ο βασιλιάς;

Λυπούμαστε, πωλητές switches. Τελικώς, το δίκτυο είναι αυτό που υπάρχει για να υποστηρίζει τις εφαρμογές – και χωρίς τις εφαρμογές, το δίκτυο απλώς θα ήταν ένας κενός σωλήνας. Με δεδομένο το επαρκές εύρος ζώνης και την ταχύτητα, καθώς και τα αποδεκτά πρότυπα uptime, οι εφαρμογές θα τρέχουν ομαλά και οι τελικοί χρήστες δεν θα κατακλύζουν το help desk με τις κλήσεις τους για την διαθεσιμότητα των εφαρμογών ή για λόγους βραδύτητας.

Ωστόσο, δημιουργείται ένα ζήτημα εδώ πέρα. Τι συμβαίνει όταν δεκάδες (ή εκατοντάδες) εφαρμογές και τα δεδομένα τους διέρχονται από το δίκτυο; Τι συμβαίνει όταν τα ίδια δεδομένα (όπως εικόνες, αρχεία δεδομένων κ.ά) κατεβαίνουν εκατοντάδες φορές την ημέρα από τους τελικούς χρήστες; Και τι θα συμβεί αν πολλαπλές ταυτόχρονες αιτήσεις σύνδεσης κατακλύσουν τον διακομιστή εφαρμογής; Και πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την απόδοση των εφαρμογών για τους χρήστες φορητών έξυπνων συσκευών;

Οι ελεγκτές παράδοσης εφαρμογής APV Series της Array και οι ελεγκτές βελτιστοποίησης WAN, aCelera μπορούν να μεγιστοποιήσουν την αποδοτικότητα των διακομιστών και των συνδέσεων δικτύου, παρέχοντας παράλληλα νοημοσύνη εφαρμογής για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας του τελικού χρήστη.

Για παράδειγμα, οι dedicated ADC appliances (συσκευές) της APV Series της Array, μπορούν να βοηθήσουν το σύστημα με το να αποφορτίζουν την CPU από καθήκοντα διαχείρισης συνδέσεων, απελευθερώνοντας κύκλους server για τις αιτήσεις των πελατών. Το connection multiplexing, που αναπτύχθηκε από την Array, συναθροίζει επίσης τις συνδέσεις πελατών για να βελτιώσει την αποδοτικότητα του διακομιστή κατά 50% ή και περισσότερο.

Οι Application Delivery Controllers της σειράς APV της Array, μπορούν επίσης να εφαρμόσουν caching (προσωρινό αποθήκευση δεδομένων), compression (συμπίεση) και traffic shaping (διαμόρφωση κίνησης) για να βελτιώσουν την απόδοση του διακομιστή, να μειώσουν τις απαιτήσεις για bandwidth (εύρος ζώνης), και να εξασφαλίσουν ότι οι κρίσιμης σημασίας εφαρμογές υπερισχύουν της μη ουσιωδής κίνησης δεδομένων.

Η βελτιστοποίηση WAN aCelera ελαχιστοποιεί την κίνηση δεδομένων που διασχίζει το δίκτυο, μειώνοντας τους χρόνους απόκρισης τελικού χρήστη έως και κατά 95% και εξασφαλίζει εμπειρία τύπου LAN, ανεξάρτητα από τις τοποθεσίες των τελικών χρηστών. Επίσης προσφέρεται ένας mobile client, για την επιτάχυνση της κυκλοφορίας μεταξύ των επιμέρους συσκευών και των συσκευών aCelera στο κέντρο δεδομένων ή στο σύννεφο.

Ζήτω ο βασιλιάς!

Και ο νικητής είναι; Η ομάδα IT σας, αν οι πόροι του δικτύου σας είναι βελτιστοποιημένοι για να υποστηρίζουν τις εφαρμογές της εταιρείας ή του οργανισμού σας προκειμένου να αναπτυχθεί, να ευδοκιμήσει, ανταγωνιστεί και να επιτύχει. Εξερευνήστε τις προτάσεις και τις λύσεις της Array για την επιτάχυνση των εφαρμογών, την βελτιστοποίηση WAN, και διαβάστε τους εξειδικευμένους οδηγούς ανάπτυξης εφαρμογών για να μάθετε περισσότερα.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.