ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Θα στέλνατε με το ταχυδρομείο ένα γράμμα με τα απόρρητα σχέδια της επιχείρησης σας;

Όσο και να παραπονιόμαστε για το email, ότι είναι ενόχληση, περισπασμός και δολοφόνος της παραγωγικότητας, βασιζόμαστε σε αυτό για ζωτικής σημασίας επικοινωνίες, είτε επιχειρησιακές, είτε προσωπικές. Μπορείτε να… μισούμε το email, αλλά μάλλον θα είμασταν χαμένοι χωρίς αυτό.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται ορισμένοι, είναι ότι η τεχνολογία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πάρα πολύ παλιά, και είναι πολύ ανασφαλής. Δεν είναι μόνο τα spam και phishing ανεξέλεγκτα, πρόβλημα είναι πια και η κατασκοπεία (snooping) των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Επειδή το email διασχίσει το Internet σε μορφή απλού κειμένου, είναι τόσο ιδιωτικό όσο μία postcard. Αν δεν κρυπτογραφείτε το email σας, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι απόρρητες και προσωπικές επικοινωνίες μπορούν να διαβαστούν από τον οποιονδήποτε – είτε είναι η Google, είτε η NSA ή ακόμα και οι ανταγωνιστές σας.

O manager του τμήματος Ασφάλειας IT σε παγκόσμιο επίπεδο της Sophos, Ross McKerchar, έγγραψε για το πρόβλημα του email σε μία ανάρτηση του στο blog της Sophos, Naked Security: “Παρά την έλλειψη ασφάλειας, συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε το email επειδή έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του τρόπου που εργαζόμαστε, και δεν πρόκειται να αντικατασταθεί σύντομα”. Για να έχετε σωστή ασφάλεια email, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας όλους τους τρόπους που κάποιοι μπορούνα να χρησιμοποιήσουν για να παρακολουθήσουν, καταχραστούν και να εκμεταλλευτούν προς όφελος τους το email.

Οι συμβουλές του Ross McKerchar είναι ελέγξετε τις επιλογές σας για την κρυπτογράφηση του email και να εντοπίσετε την καλύτερη λύση για τους χρήστες σας – διότι στην τελική, βασίζεστε σε αυτούς για να το κάνουν να λειτουργήσει.

Οι λύσεις ποικίλουν, από κατά κάποιο τρόπο μη πρακτικές (PGP και S/MIME) και μη ολοκληρωτικά ασφαλείς (κρυπτογράφηση αρχείων) έως στην λύση της Sophos, που είναι η απλούστερη και λιγότερο προβληματική, την τεχνολογία κρυπτογράφησης SPX.

Για να προστατεύσετε την επιχείρηση σας και τα δεδομένα σας από απειλές που προέρχονται από το email, θα πρέπει να κοιτάξετε για μία λύση που επίσης προσφέρει φιλτράρισμα spam και πρόληψη απώλειας δεδομένων βάσει πολιτικής (DLP).

Η Sophos μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες και τους οργανισμούς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ασφάλειας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μάθετε περισσότερα για το μη κρυπτογραφημένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και γιατί αποτελεί ένα από τα “7 θανάσιμα αμαρτήματα IT” στην ιστοσελίδα 7 Deadly IT Sins της Sophos. Παρέχει πολλές πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους που οι επιχειρήσεις λειτουργούν “αμαρτωλά” στον τομέα της ασφάλειας, προσφέροντας videos καθώς και διάφορες δωρεάν πληροφορίες για να σας βοηθήσουν.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.