ΠΡΟΪΟΝΤΑ

5 εκπληκτικά νέα χαρακτηριστικά του Sophos Mobile Control 5

Το νέο Sophos Mobile Control 5 που ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό η Sophos, επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που οι οργανισμοί και οι εταιρείες ασφαλίζουν τις φορητές συσκευές, με το να εστιάζει στους χρήστες και στον τρόπο που εργάζονται. 

Με το να ασφαλίζει συσκευές, περιεχόμενο και εφαρμογές με user-centric προσέγγιση, το Sophos Mobile Control 5 (SMC5) κάνει την συμμόρφωση με τις εταιρικές πολιτικές μία απλή διαδικασία τόσο για τους διαχειριστές όσο και για τους τελικούς χρήστες, σε όλες τις πλατφόρμες, iOS 8, Windows Phone και Android. 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για πέντε εξαιρετικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες του Sophos Mobile Control 5.

1.Απλοποιημένη κονσόλα και ροή εργασίας

Αντί να ρυθμίζετε, να αναβαθμίζετε και να  διαχειρίζεστε ξεχωριστά κάθε συσκευή, μπορείτε να διαχειρίζεστε δικαιώματα ανά χρήστη. Οι διαχειριστές IT έχουν τώρα μόνο να ορίσουν μία πολιτική, από οποιαδήποτε απομακρυσμένη τοποθεσία, για να διαχειριστούν την ασφάλεια του εταιρικού ή επιχειρησιακού περιεχομένου που βρίσκεται αποθηκευμένο σε μία συσκευή ή σε κάποιο προσωπικό αποθηκευτικό χώρο στο σύννεφο. Το SMC 5 επίσης προσφέρει στους διαχειριστές δυνατότητες φιλτραρίσματος, εξαγωγής, διαλογής και αναζήτησης σε πολλαπλές διαστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι δραστηριότητες “εντοπισμού και διόρθωσης” πραγματοποιούνται σε δευτερόλεπτα. 

2. Ασφαλής συνεργασία μεταξύ χρηστών και εταίρων

Η συνεργασία μεταξύ χρηστών και συνεργατών, και ο διαμοιρασμός δεδομένων μεταξύ των συσκευών και του σύννεφου γίνεται ευκολότερη με το χαρακτηριστικό Secure Workplace του SMC 5. Με αυτό το φορητό χώρο εργασίας, τα δεδομένα αυτόματα κρυπτογραφούνται και αποκρυπτογραφούνται μεταξύ χρηστών, εφαρμογών και περιβαλλόντων στο σύννεφο, ώστε οι χρήστες να μπορούν να εκμεταλλευτούν πλήρως τις φορητές συσκευές τους χωρίς να ανησυχούν για την ασφάλεια ή για απώλειες δεδομένων.

3. Διαχωρισμός επιχειρησιακών και προσωπικών δεδομένων

Με όλο και περισσότερους εργαζομένους να επιλέγουν να χρησιμοποιούν τις δικές τους προσωπικές συσκευές για την εργασία τους, τα τμήματα IT έρχονται αντιμέτωπα με την πολυπλοκότητα της διαχείρισης της επιχειρησιακής ασφάλειας ενώ παράλληλα πρέπει να τηρούν τους νόμους περί προσωπικού απορρήτου. Ο περιορισμός και ο διαχωρισμός των προσωπικών από των επιχειρησιακών δεδομένων σημαίνει επιχειρησιακή ασφάλεια και ηρεμία στους χρήστες. 

4. Το επανασχεδιασμένο self-service portal σας γλυτώνει χρόνο

Το απλοποιημένο self-service portal επιτρέπει στους χρήστες να καταχωρήσουν/ εγγράψουν τις συσκευές τους ταχύτατα. Τα απλά touchscreen workflows και ο διαισθητικός σχεδιασμός επιτρέπει στους χρήστες να ασχοληθούν με τις δικές τους ανάγκες, απελευθερώνοντας χρόνο για εσάς.   

 5. Ασφάλεια που λειτουργεί καλύτερα μαζί

Όταν σχεδιάζει η Sophos για τους χρήστες, δεν είναι μόνο για τις συσκευές και τα δεδομένα τα οποία χρειάζεται να προστατευτούν, αλλά και τα συστήματα που αλληλοεπιδρούν. Στην Sophos πιστεύουν στον σχεδιασμό προϊόντων που συνεργάζονται πολύ καλά μαζί, προσφέροντας ασφάλεια σαν να είναι ένα σύστημα. Το Sophos Mobile Control 5 παρέχει απρόσκοπτη ενσωμάτωση με την λύση UTM της Sophos, που βελτιώνει την ασφάλεια με το να επιτρέπει μόνο διαχειριζόμενες συσκευές στο δίκτυο. Επίσης το SMC 5 διαχειρίζεται το Sophos Mobile Security για να προσφέρει δυνατότητες anti-malware στις συσκευές Android.

Δείτε στην πράξη το Sophos Mobile Control σε αυτό το video. Αν περιμένατε το Sophos Mobile Control στα Windows Phone 8.1 και iOS 8 μπορείτε να δείτε στην γνωσιακή βάση της Sophos το σχετικό άρθρο για να αναβαθμίσετε στο Sophos Mobile Control 5.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.