ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos ανακοίνωσε το Sophos Mobile Control 5

Την διαθεσιμότητα του Sophos Mobile Control 5 (SMC 5) ανακοίνωσε πρόσφατα η Sophos, με στόχο την περαιτέρω απλοποίηση της διαχείρισης των φορητών συσκευών καθορίζοντας τις πολιτικές ασφάλειας και δεδομένων με τον χρήστη, και στις τρεις μεγάλες κινητές πλατφόρμες και μάλιστα με μία λύση. Νέες επιλογές διαχείρισης επιτρέπουν στους διαχειριστές επίσης να επιτύχουν ευκολότερα τον διαχωρισμό και την κρυπτογράφηση των προσωπικών και εταιρικών δεδομένων, ενώ επιπλέον προσφέρουν την δυνατότητα παραμετροποίησης της πρόσβασης και των ρυθμίσεων ασφαλείας μέσω αυτοματοποιημένων εργασιών, μειώνοντας περαιτέρω τον χρόνο διαχείρισης και τα κόστη.

Συνήθως, κάθε συσκευή (laptop, tablet, iPad ή smartphone) διαμορφώνεται, ενημερώνεται και διαχειρίζεται μεμονωμένα, αλλά διαχειριζόμενοι δικαίωματα με βάση τον χρήστη, οι διαχειριστές IT έχουν πια να ορίσουν μόνο μια πολιτική, από οποιαδήποτε απομακρυσμένη τοποθεσία, για τη διαχειριστούν την ασφάλεια του εταιρικού περιεχομένου που είναι αποθηκευμένο σε κάποια συσκευή ή σε κάποιο προσωπικό λογαριασμό στο σύννεφο. Με ένα επανασχεδιασμένο self-service portal, το Sophos Mobile Ελέγχου 5 καθιστά την συμμόρφωση με την εταιρική πολιτική ασφαλείας απλή διαδικασία τόσο για τον διαχειριστή όσο και για τον τελικό χρήστη σε όλες τις πλατφόρμες, σε iOS 8, Windows Phone και Android.

Οι διαχειριστές IT είναι απαραίτητο να εξασφαλίζουν και να διαχειρίζονται όλες τις διάφορες συσκευές που οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν σήμερα για να κάνουν την δουλειά τους – smartphones, ταμπλέτες, φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές-  αλλά τα περισσότερα εργαλεία διαχείρισης εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αυτές τις συσκευές χωριστά“, λέει ο Chris Hazelton, Διευθυντής Ερευνών, στον τομέα Enterprise Mobility της εταιρείας 451 Research. “Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η δυνατότητα να μειώσουν τον αριθμό των κονσολών διαχείρισης μπορεί να βελτιώσει σημαντικά και να εξορθολογήσει την διαδικασία onboarding για τα τμήματα IT που δεν διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό. Με στόχο την ενεργοποίηση του BYOD με απλότητα και ασφαλή παραγωγικότητα, οι λύσεις ΕΜΜ πρέπει να ενεργοποιήσουν όλες τις μορφές του mobile computing. Και αυτό σημαίνει, διαχείριση και εξασφάλιση συσκευών, περιεχομένου, εφαρμογών με μια προσέγγιση που έχει στο επίκεντρο τον χρήστη και που παρέχει την απλούστερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες και στους διαχειριστές“.

Ο Dan Schiappa, Senior Vice President και General Manager του τμήματος Ασφαλείας Τελικού Χρήστη της Sophos είπε: “Με περισσότερους εργαζομένους να επιλέγουν να χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους συσκευές στις επιχειρήσεις, οι διαχειριστές IT βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολυπλοκότητα της διαχείρισης της εταιρικής ασφάλειας, ενώ παράλληλα είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν και να τηρήσουν την νομοθεσία περί απορρήτου των προσωπικών δεδομένων. Η διαχείριση περισσότερων των τεσσάρων συσκευών ανά χρήστη θέτει σε σημαντικό κίνδυνο την επιχείρηση, και εκτρέπει άσκοπα πολύτιμους πόρους ΙΤ. Με επίκεντρο τα δικαιώματα των χρηστών, καθώς και τις δυνατότητες απομακρυσμένης διαχείρισης και αυτοεξυπηρέτησης, το Sophos Mobile Control 5 θέτει ένα νέο πρότυπο στους τομείς της ευχρηστίας και της απλότητας. Το επανασχεδιασμένο περιβάλλον εργασίας και οι διαισθητικές ροές εργασίας κάνουν την ασφάλεια και την διαχείριση των κινητών συσκευών μία απλή διαδικασία που διαρκεί ελάχιστο χρόνο“.

Η Sophos, που πρόσφατα διακρίθηκε ως ηγέτης στην διαχείριση επιχειρησιακής φορητότητας (ΕΜΜ, Enterprise Mobility Management) από την Forrester, συνεχίζει να φέρνει χαρακτηριστικά επιχειρησιακής κλάσης στις μικρές και μεσαίες εταιρείες που δεν έχουν συνήθως τους πόρους να διαχειριστούν μια ολοκληρωμένη στρατηγική BYOD.

Η σχέση μας με τη Sophos μας επέτρεψε να παρέχουμε την πιο ολοκληρωμένη ασφάλεια στους πελάτες μας, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους. Δοκιμάσαμε το Sophos Mobile Control 5 και δεν εντυπωσιαστήκαμε μόνο από την απλό στην χρήση κονσόλα αλλά και από την ικανότητα να διαχωρίζει τα επιχειρησιακά από τα προσωπικά δεδομένα. Οι υφιστάμενοι πελάτες μας είναι ευχαριστημένοι από το Sophos Mobile Control και την πληρότητα της ασφάλειας που φέρνει η συγκεκριμένη λύση ενώ αρκετοί πιθανοί νέοι πελάτες μας είναι ενθουσιασμένοι με τα χαρακτηριστικά της τελευταίας έκδοσης. Αυτή η τελευταία έκδοση συμπληρώνει την ιστορία της Sophos όμορφα και, ως εταιρεία, ανυπομονούμε να πάμε την ασφάλεια των πελατών μας στο επόμενο επίπεδο” είπε ο Michelle Drolet, Διευθύνων Σύμβουλος της Towerwall, Inc., που είναι συνεργάτης της Sophos στη Βόρεια Αμερική.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο πρωτότυπο άρθρο, εδώ.