ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Ποιον θα βάλουν στη συνέχεια στόχο οι κυβερνοεγκληματίες;

Ποιον στόχο θα βάλουν στην συνέχεια η κυβερνοεγκληματίες; Ο James Lyne, Επικεφαλής Ερευνών Ασφαλείας σε Παγκόσμιο επίπεδο της Sophos, λέει πως οι συμμορίες δημιουργούν νέους τρόπους για να επιτεθούν σε ακόμα περισσότερα ανυποψίαστα θύματα, και βελτιώνονται στους γνωστούς, παλιούς τρόπους (phishing κ.α) για να βγάλουν περισσότερα χρήματα.

Σε ένα νέο video που δημοσίευσε η Wall Street Journal, ο James αποκαλύπτει τις πρόσφατες και τις αναδυόμενες τάσεις στο κυβερνοέγκλημα, και μιλάει για όλα όσα έρχονται από την μεριά της ασφάλειας του Internet of Things (IoT). 

Ο James Lyne, μίλησε για : 

  • Τις συμμορίες Ransomware που βγάζουν εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoins με το να παίρνουν ομήρους αρχεία και δίκτυα χρησιμοποιώντας malware που κρυπτογραφεί αρχεία – εκβιάζοντας χρήστες στο σπίτι, επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου τομέα απαιτώντας λύτρα. 
  • Την συμμορία κυβερνοεγκληματιών Lizard Squad, που βρήκε τρόπους να επιτεθεί σε μεγάλες εταιρείες όπως οι Microsoft και Sony, δημιουργώντας ένα όπλο με την χρήση των αθώων έως σήμερα routers απλών χρηστών, προκαλώντας ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων και κάνοντας κακό σε εκατομμύρια ανθρώπους από κυβερνοεπιθέσεις που “κατέβασαν” δίκτυα. 
  • Το ολοένα αναπτυσσόμενο Internet of Things (ΙοΤ) – έτσι ονομάζουμε τις εκατομμύρια συσκευές που έρχονται να συνδεθούν online, από κάμερες ασφαλείας, διακόπτες και βιομηχανικά συστήματα, έως συνδεδεμένα σπίτια και αυτοκίνητα καθώς και συναρπαστικές φορετές συσκευές όπως το Apple Watch. Ο James αναρωτήθηκε, πόσα χρήματα θα κερδίσουν οι κυβερνοεγληματίες από την επόμενη γενιά των συσκευών IoT; 

Δείτε το video με τον James και άλλους ειδικούς της βιομηχανίας σε συνεντεύξεις που έδωσαν στην Wall Street Journal.

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.