ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos: Παρουσίασε την Επόμενης Γενιάς Προστασία Τελικού Χρήστη (NGEUP)

Η Sophos ανακοίνωσε αναβαθμίσεις για τα προϊόντα Endpoint Protection,SafeGuard Encryption και Mobile Encryption που αποτελούν μέρος του οράματος της εταιρείας για την Επόμενης Γενιάς Προστασία Τελικού Χρήστη (Next-Generation Enduser Protection ή NGEUP).  

Η NGEUP παρέχει περισσότερο αποτελεσματική και ευκολότερη στην διαχείριση ασφάλεια για τις συσκευές και τα δεδομένα του τελικού χρήστη, επειδή ενσωματώνει καινοτόμες φορητές, τελικού σημείου και κρυπτογράφησης τεχνολογίες.  Αποτελεί ένα ακόμη σκαλοπάτι στην προσπάθεια της Sophos να ολοκληρώσει το όραμα της με το Project Galileo, που οι τεχνολογίες επόμενης γενιάς τελικού χρήστη, οι τεχνολογίες διακομιστών και οι τεχνολογίες δικτύου εργάζονται όλες μαζί σε ένα ενοποιημένο, διαχειριζόμενου από το σύννεφο σύστημα ασφαλείας.    

Πίσω από την NGEUP –καθώς και από ολόκληρη την προϊοντική στρατηγική της Sophos – υπάρχει ένας κεντρικό σύνολο που βασίζεται σε τρεις αρχές:

  1. Η ασφάλεια πρέπει να είναι ολοκληρωμένη.
  2. Η ασφάλεια μπορεί να είναι απλή.
  3. Η ασφάλεια είναι πιο αποτελεσματική ως ένα σύστημα

Το πρώτο χαρακτηριστικό επόμενης γενιάς στην ασφάλεια τελικού σημείου είναι το Malicious Traffic Detection (Ανίχνευση Κακόβουλης Κίνησης), το οποίο ανιχνεύει προσβεβλημένους υπολογιστές την ώρα της επικοινωνίας με τους διακομιστές διοίκησης και ελέγχου των επιτιθέμενων. 

Μία παρόμοια τεχνολογία στα επόμενης γενιάς firewalls (συμπεριλαμβανομένου και του Sophos UTM) μπορεί να προειδοποιεί τους διαχειριστές για την παρουσία ενός μολυσμένου ή προσβεβλημένου συστήματος στο δίκτυο. Αλλά επειδή η Sophos ενσωμάτωσε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στην προστασία τελικού χρήστη (endpoint), η Sophos μπορεί να πάει μακρύτερα, με την ανίχνευση κάποιας μόλυνσης εντός ή εκτός δικτύου, προσδιορίζοντας το συγκεκριμένο κακόβουλο αρχείο και καθαρίζοντας την μόλυνση. Αυτό σημαίνει πολύ καλύτερα ποσοστά ανίχνευσης για τους πελάτες της Sophos, καθώς και λιγότερη σπατάλη χρόνου διερευνώντας και καθαρίζοντας μολυσμένα συστήματα χειροκίνητα.  

Η Sophos επίσης διέθεσε το νέο Sophos System Protector, που ουσιαστικά είναι ο “εγκέφαλος” του αναβαθμισμένου endpoint agent της Sophos. Συσχετίζει πληροφορίες και δεδομένα από το Malicious Traffic Detection και άλλα στοιχεία και συνιστώσες για να προσδιορίσει απειλές που ενδεχομένως να μην θεωρούνταν “κακές” από κάθε ένα από τα παραπάνω στοιχεία ξεχωριστά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη προστασία απέναντι σε προηγμένες απειλές, με λιγότερες λανθασμένες θετικές ειδοποιήσεις. 

Το SafeGuard Encryption 7 φέρνει ένα μικρό αριθμό ενημερώσεων, πολύ σπουδαίων όμως, που έχουν στόχο την βελτίωση της απόδοσης του προϊόντος, την σταθερότητα και την εμπειρία χρήσης. Η λύση SafeGuard Encryption της Sophos προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία δεδομένων κατά μήκος πολλών πλατφορμών και συσκευών, εξασφαλίζοντας τα δεδομένα ενώ παράλληλα δίνει την δύναμη στους ανθρώπους να εργάζονται και να συνεργάζονται με ασφάλεια χωρίς να τους επιβραδύνει. Η έκδοση 7.0 είναι διαθέσιμη για κατέβασμα για τους πελάτες του SafeGuard.

Το Sophos Mobile Encryption (SME) 3 καθιστά εφικτή την δημιουργία και την προβολή κρυπτογραφημένων εγγράφων καθώς και την διαχείριση πολλαπλών κλειδιών κρυπτογράφησης μέσα από την ίδια την εφαρμογή. Το Sophos Mobile Encryption ενσωματώνεται με το Sophos Mobile Control για κεντρική διαχείριση καθώς και με το SafeGuard Encryption ώστε να υπάρχει πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα έγγραφα απο οπουδήποτε. Το Sophos Mobile Encryption εξασφαλίζει ότα τα δεδομένα στις φορητές συσκευές των χρηστών (mobile data) είναι προστατευμένα οπουδήποτε και να πάει ο χρήστης, και έτσι διασφαλίζεται ότι η προστασία δεδομένων δεν σταματάει στην πόρτα του γραφείου στην δουλειά. 

Οι σημερινοί πελάτες του Sophos Cloud Enduser Protection ή του Sophos Cloud Endpoint Protection Advanced μπορούν να περιμένουν ότι θα λάβουν τις σχετικές αναβαθμίσεις αυτόματα μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, αν δεν τις έχουν λάβει ήδη. Τα νέα χαρακτηριστικά endpoint θα καταφτάσουν στα on-premise Endpoint Protection Advanced και Enduser Protection bundles ως μέρος της αναβάθμισης της Sophos Enterprise Console που έχει προγραμματιστεί για το πρώτο μισό του 2015. 

Οι πελάτες του SafeGuard Encryption μπορούν να κατεβάσουν την έκδοση 7 από τους λογαριασμούς τους My Sophos. Το Sophos Mobile Encryption 3 είναι διαθέσιμο ήδη στα Apple App Store (για συσκευές iOS) και Google Play Store επίσης. 

Μάθετε περισσότερα για τα πακέτα Next-Gen Enduser Protection ή ξεκινήστε άμεσα κάνοντας μία δωρεάν δοκιμή

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.