ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos ανακοίνωσε την πληρέστερη ασφάλεια για Android συσκευές σε όλη τη βιομηχανία

Αυτές οι απλές στην ανάπτυξη, αλλά πολύ ισχυρές λύσεις προσφέρουν ασφάλεια φορητών συσκευών και κινητών για επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους. Οι επαγγελματίες στον τομέα IT θα μπορούν πλέον να επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να επωφεληθούν από όλα όσα έχει να προσφέρει η πλατφόρμα Android χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο ευαίσθητα δεδομένα (όπως είναι τα δεδομένα ή η πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας που εργάζονται).

Σύμφωνα με την εταιρεία Nielsen, οι χρήστες κινητών ξοδεύουν τώρα 30 επιπλέον ώρες τον μήνα στο κινητό τους (ή στο tablet) από ότι στους φορητούς υπολογιστές, και οι κυβερνοεγκληματίες έχουν αρχίσει να το προσέχουν αυτό. Η SophosLabs εντόπισε πάνω από 1 εκατομμύριο νέα και μοναδικά στελέχη malware στο Android αλλά και πιθανές ανεπιθύμητες εφαρμογές (PUAs) μόνο για τις αρχές του 2014.

Το κακόβουλο λογισμικό έχει αυξηθεί κατά 1800% στην πλατφόρμα του Android τα τελευταία δύο χρόνια, και με μεγάλη διαφορά είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη -από οποιαδήποτε άλλη- πλατφόρμα επίθεσης.

Οι αποστολές κινητών τηλεφώνων και tablets θα φτάσουν τις δύο δισεκατομμύρια αυτό το έτος με το 85% να αφορά σε συσκευές που βασίζονται στην πλατφόρμα Android, και το 75% των εφαρμογών που είναι εγκατεστημένες σε αυτές τις συσκευές να αποτυγχάνουν σε βασικές δοκιμές ασφαλείας.

Με ένα μείγμα συσκευών εταιρικής ιδιοκτησίας και συσκευών που ανήκουν σε εργαζόμενους να χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις οπουδήποτε και οποτεδήποτε, οι εταιρείες και οργανισμοί απαιτούν σαφώς μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στην ασφάλεια φορητών συσκευών. Και εδω είναι που έρχεται η Sophos.

Η Sophos προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία

Το Sophos Cloud προσφέρει τώρα υποστήριξη Android, φιλοξενώντας μία κεντρική κονσόλα για τη διαχείριση τόσο των επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών όσο και κινητών τηλεφώνων ή tablets. Με μια απλούστερη προσέγγιση που έχει ως επίκεντρο τον χρήστη, βοηθάει να διατηρήσει τις εταιρικές πληροφορίες ασφαλείς προσφέροντας διάφορες δυνατότητες διαχείρισης φορητών συσκευών όπως είναι το απομακρυσμένο κλείδωμα, η απομακρυσμένη διαγραφή δεδομένων, επαναφορά κωδικού πρόσβασης, προστασία από κλοπή, διαμόρφωση Wi-Fi διαμόρφωση καθώς και βοήθεια εγκατάστασης λογαριασμού Microsoft Exchange.

Το Sophos Mobile Security φέρνει νέα ισχυρή μηχανή antivirus καθώς και τεχνολογία προστασίας web στην πλατφόρμα του Android. Χωρίς να μειώνει την απόδοση της συσκευής και χωρίς να μειώνει τη ζωή της μπαταρίας, αυτή η ισχυρή μηχανή παρέχει ολοκληρωμένη προστασία από το κακόβουλο λογισμικό. Μάλιστα, η Sophos έλαβε ένα τέλειο ποσοστό 100% στην ανίχνευση malware στην πλατφόρμα Android σε πρόσβατη συγκριτική δοκιμή (AV-Test).

Η Sophos είναι ο μοναδικός προμηθευτής επιχειρησιακής διαχείρισης φορητών συσκευών που προσφέρει ενσωματωμένες δυνατότητες προστασίας από ιούς και φιλτραρίσματος ιστοσελίδων χωρίς να βασίζεται σε λογισμικό τρίτων.

Επιπλέον, μόνο η Sophos προσφέρει μια κεντρικά διαχειριζόμενη λύση ασφαλείας για φορητές συσκευές που βασίζεται στο σύννεφο και που είναι συμβατή με τις πλατφόρμες Windows, Mac, iOS και Android, παρέχοντας απλή και απόλυτη ασφάλεια για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Η Sophos ανακοίνωσε επίσης το νέο Sophos Anti-Malware SDK για τη πλατφόρμα Android, το οποίο περιλαμβάνει τον πυρήνα της μηχανής antivirus της Sophos. Τώρα οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και άλλοι προμηθευτές IT μπορούν να ενσωματώσουν την τεχνολογία anti-malware της Sophos για Android στα κινητά που προσφέρουν. ¨

Με τον αριθμό των ιών και άλλων δειγμάτων malware που εισέρχονται απρόσκλητα από φορητές συσκευές σε εταιρικά δίκτυα να αυξάνεται διαρκώς, είναι σπουδαιότερο από ποτέ να αναπτύξετε μία τεχνολογία διαχείρισης και ασφάλειας για να εξασφαλίσετε ότι τα ευαίσθητα εταιρικά δεδομένα θα παραμείνουν ασφαλή και δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια.

“Η τεχνολογία Mobile Security της Sophos μας βοηθάει να παραμείνουμε ασφαλείς και προστατευμένοι από απώλειες δεδομένων και απρόβλεπτες δαπάνες χωρίς να μειώνεται η απόδοση του προσωπικού” σχολίασε ο Josh Moore, μηχανικός δικτύων στο Νοσοκομείο FF Thomson. “Λαμβάνουμε προστασία όσο και λειτουργικότητα από την Sophos” συμπλήρωσε.

“H Sophos έχει αυξήσει τον έλεγχο πάνω σε διάφορες φορητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Android συσκευών που έχουμε αναπτύξει” είπε ο David Bridgman, Διαχειριστής Ασφάλειας IT στο Πανεπιστήμιο Northcentral”. Με την πιο σύγχρονη και πρόσφατη έκδοση, το πιο αξιοσημείωτο όφελος πέρα από την πρόσθετη ασφάλεια που παρέχει είναι ότι δεν παρατηρήσαμε διαφορά στην εμπειρία χρήσης”.

“Αρκετά πάνω από το ήμισυ του συνόλου των εφαρμογών σε κινητά αποτυγχάνουν στα βασικά μέτρα ασφάλειας και αυτά τα απογοητευτικά στοιχεία είναι σε άνοδο” δήλωσε ο Dan Schiappa, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του τμήματος Τελικού Χρήστη της Sophos. “Οι κίνδυνοι αυξάνονται σε καθημερινή βάση και είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε την πιο ολοκληρωμένη ασφάλεια φορητών συσκευών για επιχειρήσεις ώστε να κρατήσουν τις εμπιστευτικές πληροφορίες και τα δεδομένα τους ασφαλή και μακριά από λάθος χέρια”.

Παρακολουθήστε το σχετικό video για τη λύση Sophos Android Security τώρα

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.