ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos και η Check Point συνεργάζονται για να προστατεύσουν τα εταιρικά δίκτυα από μη συμμορφούμενες φορητές συσκευές

Χάρη στη συνεργασία αυτή, οι χρήστες του Sophos Mobile Control 4.0 και του Check Point Mobile VPN μπορούν να συνδέσουν τις δύο λύσεις μεταξύ τους, και να προσφέρουν έλεγχο δικτυακής πρόσβασης για κάθε κινητή συσκευή που προσπαθεί να συνδεθεί στο εταιρικό δίκτυο.  Η μη συμβατές συσκευές απομονώνονται από το δίκτυο, για τη προστασία του οργανισμού από μη εξουσιοδοτημένη φορητές συσκευές.  Αυτό εξασφαλίζει ότι μόνο οι συσκευές που πληρούν τη πολιτική ασφαλείας ενός οργανισμού μπορούν να συνδεθούν και να χρησιμοποιήσουν τους πόρους της επιχείρησης και καμία άλλη συσκευή.

Οι φορητές συσκευές συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται γρήγορα στο χώρο εργασίας και οι ευέλικτες μορφές εργασίας σήμερα, σημαίνει ότι όλοι και περισσότερο οι εργαζόμενοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο από οπουδήποτε και αν βρίσκονται.  Ως αποτέλεσμα αυτής της αύξησης της κινητικότητας, η ασφάλεια των εταιρικών δεδομένων και των δικτύων αποτελεί σήμερα μία τεράστια πρόκληση για τους διαχειριστές IT και τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας. Ένα μεγάλο μέρος της ημέρας ενός διαχειριστή IT μπορεί να αφορά στην εξασφάλιση, στον εντοπισμό, στη διαχείριση και στην ενημέρωση αυτών των φορητών συσκευών και των κινητών.

Το Sophos Mobile Control αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση συμμόρφωσης της κάθε φορητής συσκευής – ανίχνευση jailbreak, έλεγχος apps από μαύρη λίστα, ρυθμίσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια κ.ά. Μέσω ενός απλού interface που λειτουργεί “out-of-the-box” όπως λέμε,  με το Mobile VPN της Check Point, μπλοκάρει κάθε μη συμβατή συσκευή από τη πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο μέσω VPN, προληπτικά μειώνοντας τον κίνδυνο παραβίασης του δικτύου και της κλοπής εταιρικών δεδομένων.

“Συνδυάζοντας το Mobile VPN της Check Point με τα χαρακτηριστικά  διαχείρισης φορητών συσκευών του Sophos Mobile Control, τα τμήματα IT μπορούν εύκολα να διαχειριστούν το τρόπο που οι χρήστες φορητών συσκευών και κινητών έχουν πρόσβαση σε κεντρικά αποθηκευμένους εταιρικούς πόρους, επιτρέποντάς τους να ανακτήσουν τον έλεγχο των δικτύων τους, και όλα αυτά μέσω ενός απλού, διαισθητικού περιβάλλοντος εργασίας” λέει ο Alon Kantor, Aντιπρόεδρος Eπιχειρησιακής Aνάπτυξης της Check Point Software Technologies. “Η συνεργασία της Check Point με τη Sophos παρέχει στους κοινούς μας πελάτες μία απλή λύση για το ολοένα αυξανόμενο κοινό πρόβλημα του ελέγχου της πρόσβασης φορητών συσκευών σε δίκτυα” συμπλήρωσε.

“Η ταχεία ανάπτυξη των φορητών συσκευών και των κινητών στο χώρο εργασίας, σε συνδυασμό με τη σημερινή έκταση των απειλών, σημαίνει ότι η ασφάλεια φορητών συσκευών αποτελεί μία ολοένα μεγαλύτερη προτεραιότητα για πολλές επιχειρήσεις και οργανισμούς” δήλωσε ο Ari Buchler, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Εταιρικής Ανάπτυξης της Sophos. “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που συνεργαζόμαστε με τη Check Point, για να προσφέρουμε μία απλή λύση, σε ένα σύνθετο πρόβλημα και να επιτρέψουμε στους χρήστες των Sophos Mobile Control 4.0 και Check Point Mobile VPN να κρατήσουν εκτός δικτύου τις συσκευές που δεν ικανοποιούν τις προδιαγραφές ασφαλείας. Αυτή η ενσωμάτωση επιδεικνύει τη δέσμευση των δύο εταιρειών να ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών τους, στο πρόσωπο ενός ολοένα εξελισσόμενου τοπίου απειλών” συμπλήρωσε.

Sophos Mobile Control 4.0

Η Sophos διέθεσε το Sophos Mobile Control 4.0 τον Μάϊο του 2014. Εκτός από τη διαχείριση φορητών συσκευών (tablets, smartphones κ.ά), των εφαρμογών και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι η μοναδική λύση EMM που προσφέρει κρυπτογράφηση σε επίπεδο αρχείων, διασφαλίζοντας ότι κάθε έγγραφο που είναι συνδεδεμένο με τον διακομιστή παραμένει ασφαλές και ότι οι χρήστες μπορούν να συνεργαστούν και να συνεισφέρουν με ασφάλεια. Το Sophos Mobile Control επίσης παρέχει ισχυρή, ενσωματωμένη ασφάλεια ενάντια σε malware (κακόβουλο λογισμικό) και κακόβουλες ιστοσελίδες για να παρέχει προστασία ενάντια στις ολοένα αυξανόμενες απειλές τύπου mobile malware (τα SophosLabs έχουν δει σχεδόν 1 εκατομμύριο διαφορετικές απειλές του είδους).

Επιπλέον, η Sophos είναι ο μοναδικός προμηθευτής ΕΜΜ που προσφέρει “κατηγορηματικό”, απόλυτο, φιλτράρισμα ιστοσελίδων, ώστε οι οργανισμοί και οι εταιρείες, να μπορούν να ελέγχουν την απόδοση του δικτύου και της ασφάλειας ελέγχοντας το είδος των ιστοσελίδων που μπορούν να επισκέπτονται οι χρήστες τους.  Διαθέσιμο “on-premise” ή ως υπηρεσία, το Sophos Mobile Control παρέχει μία απλή, αλλά διαφοροποιημένη προσέγγιση στις εταιρείες και τους οργανισμούς για να διαχειρίζονται και να διασφαλίσουν φορητές συσκευές, εφαρμογές ή περιεχόμενο. Μάθετε περισσότερα για το Sophos Mobile Control 4.0.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, το Sophos Mobile Control είναι ο ηγέτης στην αγορά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στη Β. Αμερική με μερίδιο 25%. Η Sophos επίσης είναι η μοναδική εταιρεία ασφάλειας IT που τοποθετείται ως ηγέτης σε τρία από τα ακόλουθα Gartner Magic Quandrants: Unified Threat Management (UTM), Mobile Data Protection και Endpoint Protection Platforms.

Ενσωμάτωση με το Check Point Mobile VPN

Η εφαρμογή Check Point Mobile VPN εξασφαλίζει μία ασφαλή “σήραγγα” VPN (Virtual Private Network) με την υποδομή του εταιρικού δικτύου μέσω μίας Check Point Security Gateway. Με την ενοποίηση του Sophos Mobile Control και των Check Point VPN gateways, τα τμήματα IT μπορούν να εξασφαλίσουν ότι μόνο οι συμβατές και επομένως μόνο οι συσκευές που πληρούν συγκεκριμένες πολιτικές ασφαλείας μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο. Οι πολιτικές συμμόρφωσης για τις φορητές συσκευές που είναι εταιρικής ιδιοκτησίας, βρίσκονται στους Διακομιστές Διαχείρισης Φορητών Συσκευών.

Όταν μία συσκευή επιχειρήσει να συνδεθεί στο εταιρικό δίκτυο, η συμμόρφωση ελέγχεται άμεσα. Αυτό μπορεί να αποτρέψει τους χρήστες από την εγκατάσταση ενός VPN client και την απόπειρα σύνδεσης τους στο εταιρικό δίκτυο χρησιμοποιώντας συσκευές που δεν διαχειρίζονται/ ελέγχονται από την εταιρεία. Άγνωστες συσκευές, ακόμα και γνωστών/ έγκυρων χρηστών αποκλείονται επίσης από τη security gateway. 

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.