ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Πώς να προσφέρετε ασφάλεια επιχειρησιακού επιπέδου στη μικρομεσαία εταιρεία σας

“Εδώ και δέκα χρόνια περίπου, εργάζομαι στον τομέα IT. Εργάστηκa ως ειδικός υποστήριξης desktop, αργότερα ως διαχειριστής δικτύων και διακομιστών και τελικώς ως διευθυντής τεχνολογίας.

Καθώς εργάστηκα σε πολλές διαφορετικές βιομηχανίες –σε εταιρείες οικονομικών, σε εταιρείες λογισμικού, μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς κ.ά- διαπίστωσα ότι είχαν ένα κοινό στοιχείο: όλες ήταν μικρές ή μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις ή αλλιώς SMBs (Small-Medium Businesses). Και ως επαγγελματίας IT, αντιμετώπισα την ίδια πρόκληση σε κάθε ένα από τους ρόλους που είχα: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες υποδομής με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, ωστόσο δεν είχα το χρόνο, τον προϋπολογισμό ή τη κατάρτιση για να ενσωματώσω επιχειρησιακού επιπέδου τεχνολογία. Το Antivirus είναι ένα καλό παράδειγμα.

Όταν εργάστηκα σε ένα εκπαιδευτικό, μη-κερδοσκοπικό οργανισμό, είχαμε περίπου διακόσιους χρήστες και ένα περιβάλλον που άλλαζε γρήγορα. Είχαμε μαθητές που ποιος ξέρει τι έκαναν με τους υπολογιστές στις τάξεις τους, περιορισμένης ταχύτητας γραμμή Internet που πολλές φορές έφτανε στα όρια της από άτομα που παρακολουθούσαν online videos σε ώρες αιχμής και ένα Εκτελεστικό Διευθυντή που ήθελε να χρησιμοποιεί το BlackBerry του για να εργαστεί.

Είχα εμπειρία από τεχνολογίες ελέγχου συσκευών, συστημάτων πρόληψης εισβολών τύπου HIPS (Host-Based Intrusion Prevention Systems), από φιλτράρισμα διαδικτυακού περιεχομένου ή από διαχείριση φορητών συσκευών. Αλλά ποιος είχε το χρόνο ή τα χρήματα για να κάνει τη σχετική έρευνα, να αποκτήσει, να μάθει, να διαμορφώσει ή να διαχειριστεί καθένα από τα παραπάνω αυτά συστήματα;

Όπως οι περισσότεροι επαγγελματίες IT που εργάζονται σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, είχα μία επιλογή: να επιχειρήσω να ενσωματώσω μία ή περισσότερες πολύπλοκες επιχειρησιακές λύσεις με το καλύτερο τρόπο που θα έβρισκα ή θα μπορούσα να συμβιβαστώ στο τομέα των χαρακτηριστικών και στο θέμα της ενσωμάτωσης επιλέγοντας ένα σύμφυρμα από προϊόντα που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με αυτό τον τρόπο όμως θα έπρεπε να αποχαιρετίσω τον συγχρονισμό Active Directory και το HIPS, και να καλωσορίσω ξεχωριστές λύσεις για διαδικτυακό φιλτράρισμα, για antivirus και τη διαχείριση φορητών συσκευών!

Δεν υπερβάλλω λέγοντας πως αν κάποιος μου έδειχνε το Sophos Cloud τότε, θα πίστευα ότι μου κάνει πλάκα και πως πρόκειται για πρωταπριλιάτικη φάρσα. Χωρίς διακομιστή και κονσόλα για την εγκατάσταση και την ρύθμιση; Τεχνολογία επιχειρησιακού επιπέδου που είναι εύκολη στη χρήση και οικονομική; Με τα πάντα ενσωματωμένα σε ένα μοναδικό, ενστικτώδες περιβάλλον εργασίας; Εννοείται ότι κάτι τέτοιο ήταν απίστευτο για την εποχή. Αλλά για να είμαι απολύτως δίκαιος, κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό να γίνει εκείνη την εποχή που εργαζόμουν ως επαγγελματίας ΙΤ. Αλλά σήμερα, είναι!

Το Sophos Cloud προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για να διαχειριστείτε την ασφάλεια όλων των συσκευών τελικού χρήστη του οργανισμού σας, είτε είναι φορητές, είτε Windows, είτε Mac. Από τη διαχείριση συσκευών έως στο HIPS, από το συγχρονισμό Active Directory έως στο φιλτράρισμα περιεχομένου στο Διαδίκτυο, όλα βρίσκονται εκεί.

Και το σπουδαιότερο; Έχει σχεδιαστεί για να σας προσφέρει επιχειρησιακού επιπέδου ασφάλεια με την απλότητα που έχει κάνει τη Sophos γνωστή παγκοσμίως. Και είναι τόσο καλό, που με κάνει να εύχομαι να εργαζόμουν πάλι στο χώρο του IT.

Δοκιμάστε το σήμερα. Σε 60 δευτερόλεπτα θα είστε έτοιμοι με το δοκιμαστικό προϊόν των 30 ημερών. Δείτε αυτό το video και θα καταλάβετε τι εννοώ”.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.