ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το Sophos UTM είναι ταχύτερο από τα Fortinet, Dell SonicWALL and WatchGuard και ορίστε οι… αποδείξεις!

Όταν ανακοινώθηκαν οι νέες συσκευές της σειράς SG, η Sophos ανακοίνωσε με περηφάνια ότι είναι ιδιαίτερα γρήγορες – από τις ταχύτερες στον κόσμο- ενσωματώνοντας νέους επεξεργαστές, ταχύτερους οδηγούς SSD (solid state drives) κ.ά.  Τώρα, η Sophos μπορεί και το αποδεικνύει χάρη σε μετρήσεις αξιολόγησης που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η ανεξάρτητη εταιρεία δοκιμών Miercom πραγματοποίησε ορισμένες πολύ αυστηρές δοκιμές στη σειρά Sophos SG Series μαζί με μερικές ανταγωνιστικές συσκευές (appliances) άλλων κατασκευαστών. Παλαιότερα, η Sophos μοιράστηκε μέσω της ιστοσελίδας της ορισμένα στοιχεία από τις δοκιμές της Miercom, ωστόσο μόλις πρόσφατα η εταιρεία, μετά το πέρας των εξαντλητικών δοκιμών ,έδωσε περισσότερα στοιχεία για τα τεστ που πραγματοποίησε στη δημοσιότητα.

Η αναφορά περιλαμβάνει μετρήσεις απόδοσης (throughput) για Firewall, Firewall και Application Control καθώς και Firewall και IPS (Intrusion Prevention System). Η Miercom επίσης πραγματοποίησε σχετική δοκιμή για να διαπιστώσει πόσες νέες συνδέσεις TCP μπορούν να πραγματοποιηθούν ανά δευτερόλεπτο από κάθε συσκευή.

Στη δοκιμή που αφορά στο Firewall, οι συσκευές της σειράς SG της Sophos ήταν τόσο γρήγορες που δεν έφτασαν καν τα όρια τους, επιτρέποντας στη κίνηση των δεδομένων να πραγματοποιείται με άνεση στο μέγιστο όριο των 3Gbps.
Η Miercom αναγκάστηκε να εγκαταστήσει ένα επιπλέον άρθρωμα με περισσότερες θύρες και να τρέξει δεδομένα και προς τις δύο κατευθύνσεις προκειμένου να φτάσει τις συσκευές της Sophos στα όρια τους.  

“Η εταιρεία Miercom δήλωσε μετά το τέλος των δοκιμών: “ Οι appliances της σειράς SG της Sophos απέδειξαν ότι είναι οι καλύτερες στις δοκιμές απόδοσης που πραγματοποιήσαμε ανάμεσα σε άλλες κορυφαίες προϊοντικές λύσεις UTM της αγοράς”.

 miercom-performance-report

Αν θέλετε να δείτε από μόνοι σας τα αποτελέσματα της συγκριτικής δοκιμής, κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή PDF από εδώ ή πατήστε στην προηγούμενη εικόνα. Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.