ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δοκιμάστε το Sophos UTM Firewall και δείτε τη διαφορά… δωρεάν

Η Sophos θέλει να μοιραστεί με εσάς ένα… τέχνασμα: Γνωρίζατε ότι η εταιρεία προσφέρει μία εξαιρετική εναλλακτική λύση για τα φθηνά, καταναλωτικού επιπέδου Internet routers; Μία ιδιαίτερα σημαντική διαφορά πάντως, είναι ότι το λογισμικό της Sophos είναι επιχειρησιακού επιπέδου, πλήρως υποστηριζόμενο, και… δωρεάν!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον τρόπο για να δοκιμάσετε το Sophos UTM Home Edition καθώς και το δωρεάν Sophos UTM Essential Firewall για επιχειρήσεις.

Αν νομίζετε ότι πρέπει να είστε ιδιαίτερα άτυχος για να αποτελέσετε στόχο, απλώς δοκιμάστε να αφήσετε ένα απροστάτευτο υπολογιστή με Windows ή ένα web server συνδεδεμένο στο Internet, και απλώς παρακολουθήστε τον να γίνεται στόχος μέσα στο δευτερόλεπτα. Αυτό δεν είναι θέμα ατυχίας, είναι απλώς θέμα δευτερολέπτων.

Αποτελώντας ένα τόσο σπουδαίο κομμάτι του εξοπλισμού ενός δικτύου, ενδεχομένως να νομίζετε ότι τα Firewalls είναι… αλεξίσφαιρα και αλώβητα, και αποτελούν πολύ ισχυρές συσκευές, βιομηχανικού επιπέδου. Αλλά όπως είναι προφανές, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Πολλές φορές το λογισμικό σε αυτού του είδους τις συσκευές παραμένει απαράλλαχτο, χωρίς αναβαθμίσεις και συντήρηση, αφού κάποια από αυτά, αν όχι όλα δεν προσφέρουν δυνατότητα αυτόματης αναβάθμισης ή είναι δύσκολο να αναβαθμιστούν. Υπάρχει επιπλέον η περίπτωση ο κατασκευαστής, πολύ απλά, να σταμάτησε να υποστηρίζει το λογισμικό.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα ορισμένων αδυναμιών στην ασφάλεια που η Sophos έχει διαπιστώσει πρόσφατα:

  • Πρόσβαση διαχειριστή: Αυτό είναι το ιερό δισκοπότηρο. Ο καθένας μπορεί να μπει και να αναδιαμορφώσει το router σας.
  • UPnP: Πρόκειται για ένα αυτορυθμιζόμενο πρότυπο που επιτρέπει σε συσκευές στο δίκτυο σας να “ανοίγουν” θύρες (ports) στο τείχος προστασίας σας

Τα καλά νέα είναι ότι τα Sophos UTM Essential Firewall (για επιχειρήσεις) και Sophos UTM Home Edition αντιμετωπίζουν τα παραπάνω ζητήματα που αναφέραμε παραπάνω με επιτυχίας.

  • Η Sophos συντηρεί διαρκώς και αναβαθμίζει το λογισμικό της.Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία κάνει διαρκώς βελτιώσεις και αντιμετωπίζει ταχύτατα τα ζητήματα που ενδεχομένως να προκύψουν.
  • Η Sophos δεν υποστηρίζει το πρότυπο UPnP οπότε και δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα.
  • Ο χρήστης επίσης μπορεί και έχει απομακρυσμένη πρόσβαση στο δίκτυο του στο σπίτι οπουδήποτε και αν βρίσκεται χωρίς να είναι απαραίτητο να ανοίξει θύρες στο τείχος προστασίας του.

Δοκιμάστε τα Sophos UTM Essential Firewall (για επιχειρήσεις) και Sophos UTM Home Edition. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο για να το χρησιμοποιήσετε:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό PC με τουλάχιστον δύο κάρτες δικτύου
  • Μπορείτε να το εγκαταστήσετε ως εικονική μηχανή (Virtual Machine, VM) στο εικονικό σας περιβάλλον εργασίας
  • Μπορείτε να αγοράσετε μία hardware appliance από τη Sophos
  • Ή μπορείτε να βγάλετε το… geek από μέσα σας και να το τρέξετε στο Amazon EC2 cloud, οι δυνατότητες είναι αναρίθμητες!

 

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.