ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Λήξη υποστήριξης Windows XP: Χρησιμοποιώντας προϊόντα της Sophos για να ασφαλίσετε τα Windows XP

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές συμβουλές και ιδέες για το πώς θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα της Sophos για να διατηρήσετε την ασφάλεια σε συστήματα Windows XP κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και ωσότου αποφασίσετε να τα παροπλίσετε.

1. Τρέξτε το Sophos Endpoint

Με το Sophos endpoint έχετε στη διάθεση σας το βραβευμένο Anti-malware Scanner της Sophos, αλλά επιπλέον παίρνετε και το σύστημα πρόληψης μη εξουσιοδοτημένης παρείσδυσης υπολογιστών (Host Intrusion Prevention System, HIPS), το σύστημα ελέγχου εφαρμογών (Application Control) καθώς και το εργαλείο αξιολόγησης patch (Patch Assessment, αν έχετε τη σχετική άδεια χρήσης).  

  • Η χρήση του HIPS είναι εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερη εργασία από μέρους σας. Το HIPS είναι ενεργοποιημένο εξ’ ορισμού. Ειδικοί ασφαλείας στη SophosLabs βελτιώνουν διαρκώς τους κανόνες ανίχνευσης για το HIPS ώστε να εξασφαλίσουν ότι θα ανιχνεύει και θα αποκλείει την εκμετάλλευση νέων τρωτών σημείων ή ευπαθειών.
  • Με τη χρήση του Application Control, μειώνετε το «εύρος» της απειλής περαιτέρω, μπλοκάροντας χιλιάδες εφαρμογές από το να τρέξουν στο σύστημα. Ενώ είστε σε αυτό, φροντίστε να απεγκαταστήσετε όποιο λογισμικό δεν είναι απολύτως απαραίτητο στα συστήματα με Windows XP που έχετε στη διάθεση σας.
  • Η προστασία τελικού σημείου είναι επίσης διαθέσιμη μέσω του Patch Assessment. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο για να εντοπίσετε τυχόν ευάλωτο λογισμικό στους υπολογιστές σας με Windows XP. Patches που απουσιάζουν θα αναφέρονται σε λίστα, και με σειρά προτεραιότητας, ξεκινώντας από το πιο κρίσιμο (που αξιοποιείται από κυβερνοεγκληματίες). Έτσι είναι εύκολο για εσάς να αποφασίσετε από πού να ξεκινήσετε.  

2. Χρησιμοποιήστε το Sophos Client Firewall

Αν και πολλοί παραβλέπουν αυτή τη δυνατότητα, με ένα client firewall μπορείτε να κλειδώσετε πραγματικά ένα μηχάνημα στο βαθμό που θέλετε εσείς – σε σημείο μάλιστα να το καταστήσετε σχεδόν άχρηστο αν το επιθυμείτε.

  • “Εκπαιδεύστε” το τείχος προστασίας (firewall)  να επιτρέπει τη κίνηση από και προς τις γνωστές και καλές για εσάς διεργασίες
  • Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε την ICMP αίτηση για να σταματήσει το σύστημα να ανταποκρίνεται σε αιτήματα Ping

Μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα της Sophos

Τα παραπάνω είναι μερικές από τις κορυφαίες τεχνολογίες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας για τα συστήματα Windows XP που έχουν απομείνει στην επιχείρηση σας. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε, όπως τα Device Control, Data Control, Web Control καθώς και Full-Disk Encryption – τα οποία παίζουν όλα ρόλο στην ασφάλεια τελικού σημείου. Μπορείτε βεβαίως να πάτε ένα βήμα παραπέρα, για να αναλάβετε το πλήρη έλεγχο του δικτύου στην επιχείρηση σας χρησιμοποιώντας τις δικτυακές συσκευές της Sophos, από τη σειρά UTM ή τη σειρά SG. Οι απαιτήσεις φυσικά θα ποικίλουν. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Sophos έχει το προϊόν που μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε ασφαλείς, και είναι όσο το δυνατόν απλούστερο στην εφαρμογή και στην εγκατάσταση του. 

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.