ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η νέα σειρά hardware appliances SG Series της Sophos κατατροπώνει τον ανταγωνισμό

Με την πρόσφατη ανακοίνωση του λειτουργικού μας συστήματος UTM 9.2, επιταχύναμε το σύστημα πρόληψης -μη εξουσιοδοτημένης- παρείσδυσης (Intrusion Prevention System, IPS), και για να το καταφέρουμε, κάναμε αλλαγές στην βασική μηχανή, και εργαστήκαμε για να κάνουμε το σύστημα IPS εξυπνότερο με νέα, βελτιστοποιημένα σετ κανόνων εξ’ ορισμού.  Έχουμε ήδη λάβει πολύ καλές αναφορές από πελάτες και συνεργάτες σχετικά με την αύξηση στην ταχύτητα που βλέπουν.

Δεν είναι όμως μόνο το λογισμικό που μπορεί να δώσει ώθηση στις επιδόσεις -είναι προφανές ότι το hardware στο οποίο τρέχει το λογισμικό παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Για αυτό ανακοινώσαμε μερικές νέες security gateway appliances που ονομάζουμε SG Series appliances. Οι appliances της σειράς SG είναι οι ταχύτερες που έχουμε κατασκευάσει ποτέ. Όταν ξεκινήσαμε το project της ανανέωσης των συσκευών του είδους, θα ήμασταν ευχαριστημένοι αν πετυχαίναμε αύξηση της ταχύτητας κατά 50%, και ελπίζαμε πως θα είμαστε σε θέση να διπλασιάσουμε την ταχύτητα. Όταν η ομάδα των μηχανικών μας έτρεξε τα μετρο-προγράμματα μας (benchmarks tests) τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά – η νέα σειρά SG ήταν έως και τέσσερις φορές ταχύτερη από ότι οι appliances της προηγούμενης σειράς.  

Είναι εξαιρετικό να νικάς τον εαυτό σου, και αυτό που είχες κατορθώσει παλαιότερα, αλλά για εμάς η πραγματική ερώτηση ήταν πως θα τα πάνε σε συγκριτική δοκιμή. Πως θα τα πήγαιναν σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Οπότε και ζητήσαμε από την Miercom Labs, μία εγνωσμένης αξίας εταιρείας δοκιμών, να πραγματοποιήσει σχετικές δοκιμές. Τα αποτελέσματα ήταν απόδειξη ότι φτιάξαμε μερικές appliances που θα παρέχουν στους πελάτες της Sophos και στους συνεργάτες τον καλύτερο λόγο απόδοσης/ τιμή στην αγορά.

Το πρώτο γράφημα δείχνει μία σύγκριση που αφορά στο firewall throughput. Είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε εδώ ότι τα αποτελέσματα δεν προέρχονται χρησιμοποιώντας κάποιο high-end box που στοχεύει στην αγορά χιλιάδων χρηστών. Προέρχονται από ένα μοντέλο mid-range, και πιο συγκεκριμένα το SG 210, που έρχεται με εξαιρετική τιμή, που κάθε επιχείρηση μπορεί να αντέξει οικονομικά.

Αυτό το πλεονέκτημα στην απόδοση δεν παρατηρείται μόνο στην ωμή απόδοση του Firewall. Το γράφημα παρακάτω δείχνει αποτελέσματα με το Application Control ενεργοποιημένο, ένα βασικό συστατικό των επόμενης γενιάς Firewalls. Όπως μπορείτε να δείτε, η σκληρή δουλειά μας απέδωσε και εδώ για τα καλά.

miercom-app-control

Όπως θα γνωρίζετε, η Sophos έχει μεγάλη κληρονομιά στην ανίχνευση ιών και εδώ η τεχνογνωσία μας φαίνεται πραγματικά. Απλώς κοιτάξτε τους αριθμούς στη σάρωση με το AV (AntiVirus) στο διάγραμμα παρακάτω.

miercom-av-proxy

Στο συγκεκριμένο τεστ συγκρίνεται το AV proxy scanning, το οποίο είναι ευρέως γνωστό ως η πιο αποτελεσματική μέθοδος σάρωσης, αφού ελέγχει ολόκληρο το σύνολο του αρχείου, χωρίς να “κόβει δρόμο”, ακολουθώντας τακτικές συντόμευσης της διαδικασίας. Όπως μπορείτε να δείτε, δεν μπορούν όλοι να κάνουν κάτι τέτοιο με ταχύτητα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν προσφέρουν καθόλου αυτή τη δυνατότητα.

Η πλήρης έκθεση της Miercom Labs θα δημοσιευτεί σύντομα, ωστόσο τώρα που ανακοινώσαμε την νέα σειρά appliances SG Series, θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα σπουδαία αποτελέσματα που βλέπουμε. Καθώς επεκτείνουμε την SG Series και βελτιστοποιούμε το λογισμικό, αναμένεται να δούμε ακόμα ταχύτερη, ακόμα καλύτερη προστασία.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.