ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Συστήματα UTM και next-gen firewalls: Ποιες οι διαφορές τους; (Infographic)

Σε αυτό το απλό infographic, μαθαίνουμε τι σημαίνει UTM για τη Sophos, ενώ εξηγείται πως ενώ η UTM έχει ομοιότητες με τα NGFW, εντούτοις διαφέρουν σε ορισμένους πολύ σπουδαίους τομείς. Μπορεί κάποιοι να χρησιμοποιούν τους δύο αυτούς όρους εναλλακτικά, οφείλουμε να επισημάνουμε όμως, ότι υπάρχουν βασικές διαφορές μεταξύ τους.

Όπως εξηγείται και στο infographic παρακάτω, ως τείχη προστασίας επόμενης γενιάς ορίζουμε τα τυπικά firewalls που όμως είναι ευφυή σε επίπεδο εφαρμογής και ενισχυμένα με δυνατότητες πρόληψης ενάντια σε εισβολές από παρείσακτους. Από την άλλη πλευρά, τα συστήματα UTM περιλαμβάνουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ενός νέας γενιάς τείχους προστασίας ωστόσο διαθέτει και κάποιες πρόσθετες τεχνολογίες, όπως είναι οι ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φιλτράρισμα URL, ασύρματη ασφάλεια, τείχος προστασίας για online εφαρμογές και εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN). Υπό αυτή την οπτική, θα λέγαμε ότι τα χαρακτηριστικά ενός νέας γενιάς τοίχου προστασίας -Next-Gen FireWall-  είναι ένα υποσύνολο, και αποτελούν απλώς μερικά από τα συστατικά των συστημάτων UTM.

Οδηγός διαχειριστή στα συστήματα UTM και στα Next-Gen FireWalls

Τα συστήματα UTM είναι από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εργαλεία στο οπλοστάσιο της ασφάλειας πληροφοριών. Η έννοια της Ενοποιημένης Διαχείρισης Απειλών είναι πολύ ελκυστική: πολλαπλές κρίσιμες τεχνολογίες ασφαλείας, βρίσκονται ενσωματωμένες σε μια ενιαία πλατφόρμα, που παρέχεται από έναν μοναδικό προμηθευτή.

Οι διαχειριστές IT που αξιολογούν συστήματα UTM χρειάζονται καθορισμένα με σαφήνεια κριτήρια για να επιλέξουν τη σωστή προστασία για τον οργανισμό ή την εταιρεία τους. Μπορεί να αναρωτηθούν: Είναι μια λύση UTM η σωστή επιλογή για τον οργανισμό μου; Ποια χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι τα σημαντικότερα; Ποια άλλα ζητήματα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη (όπως για παράδειγμα η ευκολία διαχείρισης και υποστήριξης απομακρυσμένων χρηστών);

Για τις σχετικές απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις αλλά και σε πολλές περισσότερες κατεβάστε δωρεάν τον οδηγό A Manager’s Guide to Unified Threat Management and Next-Gen Firewalls (απαιτείται εγγραφή).

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.