ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δεύτερη επίθεση του Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού στην Microsoft. Καταλαμβάνει λογαριασμούς Twitter, Blogs κ.ά.

Βεβαίως, αυτό είναι μάλλον η… “2η πράξη”, αφού την προηγούμενη εβδομάδα, όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, ο SEA είχε καταφέρει να “χακάρει” (ή να “χακέψει” για άλλους) τόσο τον λογαριασμό του Skype στο Twitter, όσο και τους λογαριασμούς της ίδιας υπηρεσίας στα Facebook και WordPress (πιθανόν, μοιράζονταν τον ίδιο κωδικό).

Σύμφωνα με το μέλος του SEA, Syrian Eagle, η Microsoft πήρε αυτό που της άξιζε επειδή διοχετεύει δεδομένα χρηστών στην Αμερικανική κυβέρνηση αλλά και σε άλλες κυβερνήσεις.  Ο SEA θα δημοσιοποιήσει σχετικές αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του είπε στο Mashable το μέλος του Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού.

Πιο συγκεκριμένα, το μέλος του SEA ισχυρίζεται ότι η Microsoft παρακολουθεί και καταγράφει δεδομένα από λογαριασμούς email και τα πουλάει στην Αμερικανική αντικατασκοπεία και σε άλλες κυβερνήσεις. Παρόλα αυτά παραδέχτηκε πως η Microsoft δεν είναι εχθρός του SEA, ωστόσο αυτό που κάνει, ότι “πουλάει πληροφορίες” δηλαδή επηρεάζει την λειτουργία του SEA.

Το Σάββατο που μας πέρασε το hacking group κατέλαβε τους λογαριασμούς @MSFTnews και @XboxSupport στο Twitter, αναρτώντας διάφορα μηνύματα και χρησιμοποιώντας το hashtag “SEA”.  Ένα από μηνύματα έλεγε, “Μην χρησιμοποιείτε τα Microsoft emails (Hotmail, Outlook), Παρακολουθούν τους λογαριασμούς σας και πουλούν τα δεδομένα σε κυβερνήσεις”.

Η Microsoft “πήρε πίσω τους λογαριασμούς” και τα μηνύματα του SEA δεν είναι πια “on air”. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας έκανε την εξής δήλωση στο The Register: “Η Microsoft είναι ενήμερη για τις στοχευμένες κυβερνοεπιθέσεις που έπληξαν προσωρινά τους λογαριασμούς Xbox Support και Microsoft News στο Twitter. Οι λογαριασμοί επανήλθαν στην αρχική κατάσταση τους γρήγορα και επιβεβαιώνουμε ότι κανένα προσωπικό δεδομένων χρηστών δεν τέθηκε σε κίνδυνο”.

SEA vs Microsoft

Οι επιτιθέμενοι ανάρτησαν στο Twitter ένα screenshot που δείχνει την… “κατάληψη” του The Official Microsoft Blog στο blogs.technet.com. Η Microsoft δεν εξέδωσε ανακοίνωση για την συγκεκριμένη επίθεση, ωστόσο σύμφωνα με το Mashable, η επίθεση έγινε αντιληπτή και επιβεβαιώνεται από τους δημοσιογράφους του ότι η “κατάληψη” κράτησε περίπου μία ώρα. 

Το defacement στην ιστοσελίδα της Microsoft, δείχνει επίσης πολλαπλά μηνύματα τύπου “Syrian Army Was Here”. H Microsoft έχει βεβαίως τον έλεγχο πια της ιστοσελίδας της.

SEA vs Microsoft 2

Όσο αφορά στις κατηγορίες του Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Microsoft δήλωσε στο Mashable: “Διερευνούμε διαρκώς ζητήματα και είμαστε επικεντρωμένοι στην προστασία των εργαζομένων μας και του εταιρικού δικτύου μας.

Η Microsoft μερικές φορές υποχρεούται να συμμορφώνεται με την έννομη τάξη και με κυβερνήσεις σε όλο των κόσμο παρέχοντας δεδομένα χρηστών μόνο σε συγκεκριμένες, στοχευμένες περιπτώσεις μετά από σχετική δικαστική εντολή”.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.