ΠΡΟΪΟΝΤΑ

GlobalSign: Η βιομετρική τεχνολογία θα μπορούσε να συμβάλει σε περισσότερο ασφαλή επιχειρησιακά δεδομένα

Ποια όμως μπορεί να είναι τα οφέλη της βιομετρικής τεχνολογίας στον επιχειρησιακό τομέα; Πως μπορούν να επωφεληθούν επιχειρήσεις και οργανισμοί από κάτι τέτοιο;

O Ryan Hurst, CTO του τμήματος Enterprise της GlobalSign (παγκοσμίου φήμης SaaS Certificate Authority) σε σχετική ερώτηση του Softpedia απάντησε ότι η βιομετρική τεχνολογία μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη σε οργανισμούς ή επιχειρήσεις που γυρεύουν τρόπους για να προστατεύσουν τα δεδομένα τους, ωστόσο αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που η τεχνολογία εφαρμόζεται.

Η πρόσφατη επιβεβαίωση της ενσωμάτωσης βιομετρικών χαρακτηριστικών στο νέο iPhone έχει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται σχετικά με τις συνέπειες για τις επιχειρήσεις. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε με βεβαιότητα και η απάντηση θα εξαρτηθεί από το πως έχει εφαρμοστεί αυτή τη δυνατότητα” δήλωσε ο Hurst.

Όπως αναφέρθηκε και στην παρουσίαση του προϊόντος από την Apple, μόνο το ήμισυ περίπου των χρηστών smartphone χρησιμοποιούν κωδικό ασφαλείας (passcode) στο κινητό τους στις μέρες μας, και αυτό σημαίνει ότι τα ευαίσθητα δεδομένα ορισμένων επιχειρήσεων και οργανισμών βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο. Εάν η βιομετρική τεχνολογία που χρησιμοποιείται στη συσκευή εφαρμόζεται σωστά αυτό μπορεί να σημαίνει πιο ασφαλή δεδομένα για τις επιχειρήσεις “, πρόσθεσε ο κος. Hurst.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός, ότι η τεχνολογία στο iPhone 5S, θα εξαναγκάσει αρκετές εταιρείες να αναθεωρήσουν ή να ρίξουν μία δεύτερη ματιά στην στρατηγική ταυτοποίησης που χρησιμοποιούν, και να ρωτήσουν τουλάχιστον αν η συγκεκριμένη βιομετρική τεχνολογία αποτελεί μία βιώσιμη λύση για αυτούς σε σχέση με άλλες δυνατές τεχνολογίες του είδους, όπως είναι οι κωδικοί μίας χρήσης ή οι έξυπνες κάρτες και να ζυγίσουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τεχνολογίας“.  

Ο Hurst επίσης τονίζει το γεγονός ότι η χρήση της βιομετρικής τεχνολογίας θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη σε περίπτωση που οι κινητές συσκευές που περιέχουν στοιχεία για τις επιχειρήσεις κλαπούν ή χαθούν.

Ο πρώτος κανόνας της ασφάλειας είναι ο εισβολέας να μην έχει φυσική πρόσβαση στη συσκευή σας. Αν αποκτήσει φυσική πρόσβαση, τότε η συσκευή δεν είναι πλέον δική σας. Η χρήση βιομετρικών χαρακτηριστικών στην συσκευή, αναμφισβήτητα θα καταστήσει σημαντικά πιο δύσκολη και θα αποθαρρύνει την κλοπή του ή την χρήση του από κάποιον εισβολέα/ κλέφτη, και αυτό σημαίνει ότι τα κινητά τηλέφωνα με τέτοια χαρακτηριστικά που ενδέχεται να περιέχουν δεδομένα για επιχειρήσεις θα πάψουν να αποτελούν διαρκή στόχο, αφού πρακτικώς θα είναι άχρηστα και σε αυτό συμφωνεί ο κος. Hurst.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.