ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos ανακηρύχθηκε Leader στην έκθεση IDC MarketScape 2024 για τις European MDR Services

Η IDC MarketScape αξιολογεί τις δυνατότητες και τις επιχειρηματικές στρατηγικές των παρόχων υπηρεσιών εντοπισμού και αντιμετώπισης -απειλών- που εξυπηρετούν την Ευρωπαϊκή αγορά.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Sophos ανακηρύχθηκε «Leader» στην έκθεση IDC MarketScape: European Managed Detection and Response (MDR) Services 2024 Vendor Assessment (doc # EUR151172124, Σεπτέμβριος 2024).

Η μελέτη IDC MarketScape αξιολογεί τις δυνατότητες και τις επιχειρηματικές στρατηγικές των προμηθευτών και των παρόχων διαχειριζόμενων υπηρεσιών εντοπισμού και αντιμετώπισης -απειλών- που έχουν παρουσία στην αγορά της Ευρώπης και πρόσφατα, τοποθέτησε τη Sophos στην κατηγορία Leaders.

Η τελευταία αυτή αναγνώριση ακολουθεί την ανάδειξη της Sophos ως Leader στην κατηγορία MDR στην Παγκόσμια έκδοση αυτής της αξιολόγησης –IDC MarketScape: Worldwide Managed Detection and Response (MDR) Services 2024 Vendor Assessment (doc #US49006922, Απρίλιος 2024).

«Με δεκαετίες εμπειρίας και τεχνογνωσίας ως προμηθευτής τεχνολογίας ασφάλειας, η Sophos διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνοεπιθέσεις επηρεάζουν και εκτυλίσσονται στις υποδομές των επιχειρήσεων. Από το λανσάρισμα των φιλοδοξιών της στον χώρο του MDR με μια σειρά εξαγορών το 2019, ο συγκεκριμένος προμηθευτής έχει επίσης δώσει σημαντική έμφαση στη δημιουργία ομάδων που αποτελούνται από έμπειρους και εξειδικευμένους αναλυτές ασφαλείας για την παροχή της ανθρωποκεντρικής υπηρεσίας της. Η μη μετρούμενη, χωρίς περιορισμούς υπηρεσία αντιμετώπισης συμβάντων της εταιρείας αποτελεί ένα συναρπαστικό στοιχείο της προσφοράς της. Όταν οι οργανισμοί αναζητούν έναν πάροχο MDR με βαθιά τεχνογνωσία στον τομέα της ασφάλειας και μια υπηρεσία με ανθρώπινη καθοδήγηση που συνεργάζεται μαζί τους από την αρχή μέχρι την επίλυση ενός συμβάντος, η Sophos αποτελεί μια ελκυστική επιλογή».

– IDC MarketScape: Managed Detection and Response 2024 Vendor Assessment

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα

Ένας ηγέτης στην Ευρωπαϊκή αγορά MDR

Η Sophos έχει δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες επιχειρήσεις διαχειριζόμενου εντοπισμού και αντιμετώπισης συμβάντων ασφαλείας (MDR) στον κόσμο και πιστεύουμε ότι προστατεύει περισσότερους πελάτες από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία MDR. Η τελευταία έκθεση IDC MarketScape υπογράμμισε ότι η Sophos «έχει περισσότερους από 23.000 πελάτες MDR παγκοσμίως, γεγονός που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς όσον αφορά την πελατειακή βάση. Στην Ευρώπη, μετρά περισσότερους από 5.000 μοναδικούς πελάτες MDR στο τέλος του 2023, με την πλειονότητα να είναι οργανισμοί κάτω των 250 εργαζομένων».

Η αξιολόγηση της IDC MarketScape επισημαίνει επίσης τη γεωγραφική παρουσία της Sophos στην υποστήριξη των Ευρωπαϊκών απαιτήσεων διαμονής δεδομένων:

«Όσον αφορά τη διαμονή δεδομένων, η Sophos επεξεργάζεται την τηλεμετρία στην περιοχή (βάσει δικαίου διαμονής δεδομένων) που παρέχεται ο λογαριασμός του πελάτη. Για την Ευρώπη, η Sophos φιλοξενείται στις περιοχές AWS του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας και της Γερμανίας».

Πέρα από τις ειδικές ομάδες που διαθέτει στη Βόρεια Αμερική, την Ινδία και την Αυστραλία, η Sophos MDR διαθέτει εξειδικευμένους αναλυτές απειλών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Γερμανία. Αυτό επιτρέπει στη Sophos να παρέχει κάλυψη 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο στους Ευρωπαίους πελάτες της.

Η απεριόριστη αντιμετώπιση περιστατικών αποτελεί σημαντικό παράγοντα διαφοροποίησης

Η IDC MarketScape σημειώνει ότι ένας βασικός παράγοντας διαφοροποίησης για κάθε υπηρεσία MDR είναι οι δυνατότητες αντιμετώπισης περιστατικών και συμφωνούμε. Οι δύο βαθμίδες υπηρεσιών MDR που παρέχει η Sophos – MDR Complete και MDR Essentials – σχεδιάστηκαν για να ευθυγραμμίζονται με την πορεία ωριμότητας των πελατών. Το Sophos MDR Complete περιλαμβάνει μια μοναδική, μη μετρούμενη, πλήρους κλίμακας προσφορά αντιμετώπισης περιστατικών που εξαλείφει τις απειλές.

Οι πελάτες που εγγράφονται στην εισαγωγική βαθμίδα της υπηρεσίας Sophos MDR (Essentials) επωφελούνται επίσης από ένα ευέλικτο φάσμα επιλογών αντιμετώπισης συμβάντων, όπως περιγράφεται στην έκθεση IDC MarketScape:

«Οι πελάτες της βαθμίδας MDR Essentials λαμβάνουν μια υπηρεσία αντιμετώπισης απειλών, η οποία δεσμεύεται να σταματήσει και να περιορίσει όλες τις ενεργές επιθέσεις. Οι πελάτες της MDR Essentials μπορούν επίσης να επιλέξουν να αγοράσουν ένα IR retainer για απολαμβάνουν πρόσθετη κάλυψη που εκτείνεται πέραν των βασικών στοιχείων της υπηρεσίας που λαμβάνουν. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες που ξεκινούν με το MDR Essentials αλλά τελικώς αποφασίσουν ότι επιθυμούν ή χρειάζονται περισσότερα έχουν δύο επιλογές: να προσθέσουν το IR retainer ή να αναβαθμιστούν στην πλήρη υπηρεσία MDR Complete (με όλα τα πρόσθετα στοιχεία που παρέχει).

Και οι δύο βαθμίδες υπηρεσιών περιλαμβάνουν 24ωρη έρευνα και αντιμετώπιση από ειδικούς καθώς και καταδίωξη απειλών (threat hunting).

Εκτεταμένες συνεργασίες, συμμαχίες και ενσωματώσεις

Το IDC MarketScape επισημαίνει τη στρατηγική συνεργασία της Sophos με την Tenable για την υπηρεσία Sophos Managed Risk, τη νέα υπηρεσία διαχείρισης ευπαθειών και επιφάνειας επίθεσης, καθώς και τη συνεργασία της με τον πάροχο αντιγράφων ασφαλείας Veeam, αναφέροντας τα οφέλη της σημαντικής αυτής αλληλοκάλυψης επικάλυψης για τους συνεργάτες και τους πελάτες της εταιρείας.

Η έκθεση επισημαίνει:

«Τον Απρίλιο του 2024, η Sophos ανακοίνωσε μια στρατηγική συνεργασία με την Tenable για το λανσάρισμα της υπηρεσίας Sophos Managed Risk, μιας υπηρεσίας διαχείρισης ευπαθειών και επιφανειών επίθεσης. Έχοντας μία ειδική ομάδα που αξιοποιεί την τεχνολογία διαχείρισης έκθεσης της Tenable, οι εταιρείες Sophos και Tenable στοχεύουν να προωθήσουν τη συνεργατική λειτουργία μεταξύ της MDR και της διαχείρισης ευπαθειών. Με εκτεταμένες αναφορές και ιεράρχηση προτεραιοτήτων γύρω από τις ευπάθειες, η συγκεκριμένη υπηρεσία βοηθά στον διαχωρισμό του σήματος από το θόρυβο και στην αντιμετώπιση περιπτώσεων χρήσης όπως ο μετριασμός του κινδύνου μέσω της ορατότητας της επιφάνειας επίθεσης, η ιεράρχηση των επιδιορθώσεων και ο γρήγορος εντοπισμός νέων κινδύνων μέσω ειδοποιήσεων γύρω από νέες κρίσιμες ευπάθειες».

Η έκθεση IDC MarketScape αναφέρει ότι η Sophos έχει «εργαστεί σε πολλές περιπτώσεις χρήσης γύρω από την τηλεμετρία της Microsoft, όπως η παραβίαση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς στοχεύει να προσφέρει συγκεκριμένα οφέλη ασφάλειας στους πελάτες της».

Ενισχύοντας τα διαπιστευτήρια μας στον χώρο των μικρών επιχειρήσεων, όπου πολλοί οργανισμοί χρησιμοποιούν λύσεις παραγωγικότητας της Google αντί της Microsoft, η Sophos έχει διαθέσει μία ενσωμάτωση με το Google Workspace με τις προσφορές Sophos MDR και Sophos XDR χωρίς πρόσθετο κόστος.

Λάβετε το σχετικό απόσπασμα 

Για να μάθετε περισσότερα για τη  διάκριση της Sophos ως Leader στην έκθεση IDC MarketScape for European Managed Detection and Response 2024, διαβάστε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

Πηγή: Sophos