ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Keeper Connection Manager®. Η καλύτερη εναλλακτική λύση VPN για επιχειρήσεις

Τα Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα (Virtual Private Network ή VPN) χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις για την ασφάλεια της απομακρυσμένης πρόσβασης στα εταιρικά συστήματα και την κρυπτογράφηση της διαδικτυακής κίνησης των εργαζομένων. Παρόλα αυτά, αν και οι λύσεις VPN προσθέτουν κάποιο επίπεδο προστασίας για τα κατανεμημένα εργατικά δυναμικά, δεν είναι αρκετό για να διατηρήσει την επιχείρηση και τους υπαλλήλους σας ασφαλείς από τις γνωστές κυβερνοαπειλές, καθώς καθιστούν πολύπλοκη την εσωτερική παρακολούθηση των χρηστών, στερούνται επαρκούς προστασίας και δεν κλιμακώνονται σε επίπεδο απομακρυσμένου περιβάλλοντος εργασίας.

Αντί λοιπόν να βασίζονται σε λύσεις VPN, καλό θα ήταν οι επιχειρήσεις να στραφούν σε μια ασφαλή εναλλακτική λύση VPN, όπως είναι το Keeper Connection Manager® (KCM) -μια agent-less πύλη απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας μηδενικής εμπιστοσύνης. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι κάνει το Keeper Connection Manager® (KCM) την καλύτερη εναλλακτική λύση VPN για επιχειρήσεις.

Γιατί οι επιχειρήσεις χρειάζονται μία εναλλακτική λύση VPN

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους η επιχείρησή σας πρέπει να εξετάσει μια ασφαλή εναλλακτική λύση VPN.

Τα VPNs καθιστούν πολύπλοκη την παρακολούθηση των χρηστών

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της χρήσης λύσεων VPN για απομακρυσμένη πρόσβαση είναι ότι καθιστούν πολύπλοκη την παρακολούθηση των χρηστών. Με τα VPNs, οι ομάδες πληροφορικής πρέπει να βασίζονται σε συγκεχυμένους και πολύπλοκους πίνακες ελέγχου στην προσπάθεια τους να κατανοήσουν σε τι έχουν πρόσβαση οι εργαζόμενοι, πότε και γιατί. Και αυτό ενδέχεται να οδηγεί ορισμένους διαχειριστές IT στο να παραβλέπουν εργασίες ή να κάνουν λάθη που δημιουργούν κενά ασφαλείας.

Τα VPNs στερούνται επαρκούς προστασίας

Ορισμένες λύσεις VPN χρησιμοποιούν λιγότερο ασφαλή πρωτόκολλα ή κρυπτογράφηση χαμηλού επιπέδου, καθιστώντας ευκολότερο για τους φορείς απειλών να κλέψουν εταιρικά δεδομένα ακόμα και την ώρα που οι εργαζόμενοι είναι συνδεδεμένοι. Επιπλέον, τακτικά ανακαλύπτονται νέες ευπάθειες ακόμα και για ορισμένες από τις καλύτερες λύσεις VPN, τρωτά σημεία που οι κυβερνοεγκληματίες μπορούν εύκολα να εκμεταλλευτούν για τους σκοπούς τους. Παρόλο που οι προμηθευτές λύσεων VPN εκδίδουν συχνά επιδιορθώσεις λογισμικού για αυτές τις ευπάθειες, εξακολουθούν να αφήνουν την επιχείρησή σας ανοιχτή σε ορισμένους κινδύνους.

Τα VPNs δεν κλιμακώνονται σε περιβάλλον απομακρυσμένης εργασίας

Την ώρα που τα VPNs είναι αποτελεσματικά για μη συχνή απομακρυσμένη πρόσβαση και για περιορισμένο αριθμό εργαζομένων, δεν λειτουργούν καλά όταν κλιμακώνονται. Τα VPNs δεν σχεδιάστηκαν για να «φιλοξενούν» πολλαπλά άτομα που συνδέονται σε αυτά όλη την ημέρα και αυτό το γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή αξιοπιστία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αρκετοί υπάλληλοι ενδέχεται να μην συνδέονται μέσω VPN, ακόμα και αν πρέπει, πράγμα που μπορεί να θέσει την επιχείρησή σας σε κίνδυνο να πέσει θύμα κάποιας κυβερνοεπίθεσης.

Γιατί το Keeper Connection Manager είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση VPN

Το Keeper Connection Manager® είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση VPN επειδή παρέχει στους χρήστες μια λύση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας μηδενικής εμπιστοσύνης που μειώνει το διαχειριστικό έργο και βελτιώνει την απόδοση, την αξιοπιστία και την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Με το KCM, οι διαχειριστές μπορούν να παρέχουν πρόσβαση σε ένα ολόκληρο σύστημα ή σε ένα μόνο υπολογιστή μέσω RDP, SSH, VNC, MySQL και άλλων κοινότυπων πρωτοκόλλων, χωρίς να απαιτείται ο διαμοιρασμός διαπιστευτηρίων με τους τελικούς χρήστες. Η πρόσβαση μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή ενώ μία διαδρομή ελέγχου βοηθά τους διαχειριστές IT να γνωρίζουν πότε και πως χρησιμοποιείται το σύστημα, διευκολύνοντας την παρακολούθηση των χρηστών και δίνοντας τους τη δυνατότητα να προστατεύουν καλύτερα τον οργανισμό τους.

Για πρόσβαση σε εσωτερικούς πόρους με τη χρήση του KCM, οι απομακρυσμένες ομάδες συνδέονται μέσω ενός προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο -δεν χρειάζεται να εγκατασταθούν, να διαμορφωθούν ή να συντηρηθούν endpoint clients.

Ασφαλίστε την υποδομή σας με το Keeper Connection Manager®

Αν βασίζεστε απλώς σε ένα VPN για την ασφάλεια της απομακρυσμένης πρόσβασης ενδέχεται να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό στον οργανισμό σας. Επομένως, είναι σημαντικό να εξετάσετε άλλες πιο ασφαλείς λύσεις. Ευτυχώς, το Keeper Connection Manager® είναι η ιδανική λύση για οργανισμούς που θέλουν να παρέχουν στις ομάδες IT και DevOps ασφαλή και εύκολη πρόσβαση σε RDP, SSH, βάσεις δεδομένων και K8s endpoints.

Έχετε την περιέργεια να μάθετε περισσότερα για το πως το Keeper Connection Manager® μπορεί να σας βοηθήσει να ασφαλίσετε την υποδομή του οργανισμού σας; Ξεκινήστε μία δωρεάν δοκιμή 14 ημερών σήμερα.

Πηγή: Keeper