ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Πως να χρησιμοποιήσετε το Keeper ως Authenticator app

Οι εφαρμογές αυθεντικοποίησης βοηθούν να διατηρήσουμε τους λογαριασμούς μας ασφαλείς από απόπειρες παραβίασης, αλλά μερικές φορές ενδέχεται να μην είναι βολικές και εύχρηστες. Ένα -όχι και τόσο γνωστό- πλεονέκτημα της χρήσης ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης όπως είναι το Keeper είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει και να αποθηκεύσει κωδικούς ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) στο Keeper Vault, λειτουργώντας ως μία τυπική εφαρμογή αυθεντικοποίησης ή ελέγχου ταυτότητας. Για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Keeper ως εφαρμογή αυθεντικοποίησης, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σαρώσετε τον κωδικό QR ή να εισαγάγετε το μυστικό κλειδί που παράγεται από την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή στην οποία ενεργοποιείτε τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) χρησιμοποιώντας το Keeper.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πως να χρησιμοποιείτε το Keeper ως εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας ώστε να συνδέεστε απρόσκοπτα στους λογαριασμούς σας.

Τι είναι μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας;

Μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας είναι μια εφαρμογή που παράγει κωδικούς γνωστούς ως Time-Based One-Time Passwords (TOTP) κάθε 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή αυθεντικοποίησης, εισάγετε τον κωδικό TOTP στη σελίδα σύνδεσης μαζί με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Ανάλογα με την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή στην οποία προσπαθείτε να συνδεθείτε, θα εισάγετε τον κωδικό TOTP είτε πριν είτε μετά την ορθή εισαγωγή του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασής σας.

Παρόλο που οι εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας είναι πιο ασφαλείς από τον έλεγχο ταυτότητας μέσω email και SMS, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να επιλέγουν αυτές τις λιγότερο ασφαλείς μεθόδους ελέγχου ταυτότητας επειδή τις θεωρούν πιο εύχρηστες και πιο βολικές από το να εγκαταστήσουν και να χρησιμοποιήσουν μία ξεχωριστή εφαρμογή.

Πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Keeper ως εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το Keeper ως εφαρμογή αυθεντικοποίησης, θα πρέπει να είστε χρήστης του Keeper. Αν δεν είστε ήδη, προσφέρουμε μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να ασφαλίζετε τους λογαριασμούς σας άμεσα.

Αφού ρυθμίσετε το Keeper Vault, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Keeper ως εφαρμογή αυθεντικοποίησης ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1.Συνδεθείτε στο Keeper Vault σας.

2.Εντοπίστε το αρχείο για το οποίο θέλετε να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε έναν κωδικό 2FA.

3.Κάντε κλικ στο αρχείο.

4.Στο αρχείο, κάντε κλικ στο κουμπί επεξεργασίας στην επάνω δεξιά γωνία που μοιάζει με μολύβι.

5.Κάντε κλικ εκεί που λέει «Προσθήκη κωδικού δύο παραγόντων».

6.Από εδώ, θα έχετε τη δυνατότητα να σαρώσετε έναν κωδικό QR ή να εισαγάγετε τον κωδικό που σας δίνεται χειροκίνητα.

7.Συνδεθείτε στο λογαριασμό για τον οποίο θέλετε να ρυθμίσετε έναν κωδικό 2FA.

8.Βρείτε την επιλογή για την ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων στις ρυθμίσεις ασφαλείας σας (προσοχή, διαφέρει από λογαριασμό σε λογαριασμό).

9.Αν χρησιμοποιείτε το Keeper στο κινητό σας, σαρώστε τον κωδικό QR που εμφανίζεται κατά τη διαδικασία ρύθμισης. Αν χρησιμοποιείτε το Keeper σε υπολογιστή, ανεβάστε ένα στιγμιότυπο οθόνης του κωδικού QR ή αντιγράψτε και επικολλήστε τον παρεχόμενο κωδικό.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του Keeper έναντι άλλων εφαρμογών ελέγχου ταυτότητας

Ακολουθούν ορισμένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης του Keeper έναντι άλλων εφαρμογών αυθεντικοποίησης ή ελέγχου ταυτότητας.

Επιτρέπει την πρόσβαση από πολλαπλές συσκευές

Πολλές εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας, όπως ο Google Authenticator και ο Microsoft Authenticator, είναι εφαρμογές για κινητά που πρέπει να εγκαταστήσετε στο τηλέφωνό σας. Αυτό ενδέχεται ορισμένες φορές να είναι ενοχλητικό αν θέλετε να συνδεθείτε σε έναν λογαριασμό με ενεργοποιημένο MFA και δεν έχετε μαζί σας το κινητό σας. Χρησιμοποιώντας το Keeper ως εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στους κωδικούς 2FA από οποιαδήποτε συσκευή και πρόγραμμα περιήγησης και έτσι μπορείτε να συνδεθείτε απρόσκοπτα στους λογαριασμούς σας.

Ενεργοποιεί την κοινή χρήση αρχείων 2FA

Ένα από τα μειονεκτήματα της χρήσης εφαρμογών ελέγχου ταυτότητας ως μέθοδο MFA είναι ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε με ασφάλεια τους κωδικούς 2FA με την οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους σας. Αυτό καθιστά δύσκολη την κοινή χρήση πληροφοριών σύνδεσης με άτομα με τα οποία μοιράζεστε λογαριασμούς, όπως για παράδειγμα εκείνους για υπηρεσίες streaming και συνδρομές. Με το Keeper, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πως μπορείτε να μοιράζεστε με ασφάλεια τις πληροφορίες σύνδεσής σας, επειδή μπορείτε εύκολα να το κάνετε με τη λειτουργία One-Time Share του Keeper. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία One-Time Share, έχετε τον πλήρη έλεγχο των πληροφοριών σύνδεσης σας, καθώς μπορείτε να επιλέξετε το χρονικό διάστημα που ο παραλήπτης έχει πρόσβαση σε αυτές και μπορείτε να ανακαλέσετε την πρόσβαση στο αρχείο όποτε θέλετε. Με το One-Time Share, μπορείτε να μοιραστείτε τις πληροφορίες σύνδεσής σας με οποιονδήποτε – δεν χρειάζεται καν να είναι ο ίδιος χρήστης του Keeper.

Προσφέρει την ισχυρότερη κρυπτογράφηση

Οι περισσότερες εφαρμογές αυθεντικοποίησης ή ελέγχου ταυτότητας στην αγορά, όπως ο Google Authenticator, δεν προσφέρουν διατερματική κρυπτογράφηση (από άκρο σε άκρο). Αν συμβεί παραβίαση δεδομένων ή κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή σας ή στο λογαριασμό Gmail σας, τα μυστικά του κωδικού πρόσβασης μίας χρήσης (OTP) σας θα εκτεθούν και ο παράγοντας απειλής θα είναι σε θέση να δημιουργήσει παρόμοιους κωδικούς OTP σαν να βρίσκεται στη θέση σας. Με το Keeper, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι κωδικοί 2FA σας είναι πάντα ασφαλείς, επειδή το Keeper αποτελεί μία εφαρμογή μηδενικής εμπιστοσύνης και μηδενικής γνώσης και χρησιμοποιεί διατερματική κρυπτογράφηση για την ασφάλεια όλων των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο vault σας.

Προστατεύστε εύκολα τους λογαριασμούς σας με το Keeper

Η προστασία των διαδικτυακών λογαριασμών σας από παραβίαση δεν περιορίζεται μόνο στη χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης. Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι κάθε λογαριασμός σας έχει ενεργοποιημένο το MFA για πρόσθετη ασφάλεια. Με το Keeper, μπορείτε να αποθηκεύετε εύκολα τους ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και τους κωδικούς 2FA σε ένα μέρος, επιτρέποντάς σας να συνδέεστε απρόσκοπτα στους λογαριασμούς σας από όπου κι αν βρίσκεστε.

Ξεκινήστε μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών του Keeper Password Manager σήμερα για να αρχίσετε να ασφαλίζετε τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας.

Πηγή: Keeper