ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ψάχνετε εναλλακτική λύση για το TrueCypt; SafeGuard Encryption

Η ξαφνική διάλυση του TrueCrypt

Παρόλο που αποτελούσε γενικώς μία λύση ανοιχτού λογισμικού, οι άνθρωποι πίσω από το TrueCrypt ήταν πάντα κάπως μυστικοπαθείς. Σε αντίθεση με άλλα δωρεάν, ανοιχτού λογισμικού projects, οι βασικοί developers και τα άτομα πίσω από τη συντήρηση του TrueCrypt ήταν άγνωστα στη κοινότητα.

Κάποιος, από ότι φαίνεται ένας από τους developers που συντηρούσαν το TrueCrypt πήρε την απόφαση ξαφνικά να κλείσει το project, ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν πια ασφαλές, και το αντικατέστησε με μία άλλη παραλλαγή της έκδοσης, ειδικά σχεδιασμένη μόνο για να αποκρυπτογραφεί τις προηγούμενες εκδόσεις.

Ο σύμβουλος ασφαλείας της Sophos, Maxim Weistein, λέει ότι όλοι οι χρήστες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τη προειδοποίηση του TrueCrypt. “Δεν γνωρίζουμε επακριβώς γιατί συνέβη αυτό, ποιος το έκανε και αν το λογισμικό έχει όντως παραβιαστεί/ συμβιβαστεί και σε ποιο βαθμό” γράφει ο κ. Weinstein στο blog της Sophos. “Καθώς η κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού προσπαθεί να λύσει το μυστήριο, το καλύτερο για τους χρήστες θα ήταν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το TrueCrypt και να βρουν κάποια άλλη λύση”.

5 συμβουλές για ασφάλεια δεδομένων

Η κρυπτογράφηση των δεδομένων και των επικοινωνιών σας στο τοπίο της ασφάλειας στις μέρες μας είναι ζωτικής σημασίας. Οι ειδικοί της Sophos στο τομέα της ασφάλειας, μοιράζονται 5 απλές συμβουλές και προτάσεις για να συνεχίσετε τη ζωή σας και μετά το TrueCrypt επιλέγοντας μία εναλλακτική λύση για τη προστασία δεδομένων.

  • Χρησιμοποιήστε μία δοκιμασμένη, αξιόπιστη και σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος λύση, όπως είναι το BitLocker της Microsoft ή το FileVault 2 της Apple για υπολογιστές με ΟS X. Το TrueCrypt δεν χρησιμοποιούσε τη τελευταία τεχνολογία, οπότε είναι ευκαιρία τώρα να προχωρήσετε μπροστά χρησιμοποιώντας τεχνολογία που είναι συμβατή με τα τελευταία πρότυπα κρυπτογράφησης.
  • Το πραγματικό πρόβλημα με την επιχειρησιακή χρήση της κρυπτογράφησης ήταν πάντα η διαχείριση των κλειδιών. Απαιτείται καλή διαχείριση των κωδικών που να ενεργοποιεί τη  κρυπτογράφηση πέρα από τα όρια των σκληρών δίσκων στους φορητούς υπολογιστές.
  • Τα δεδομένα δεν βρίσκονται μόνο στους σκληρούς δίσκους. Οι χρήστες τα παίρνουν μαζί τους παντού, και ειδικότερα στο σύννεφο. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να επανεκτιμήσετε τη στρατηγική προστασίας των δεδομένων σας, για να είστε σίγουροι ότι τα προστατεύετε παντού.
  • Οι πλατφόρμες που δεν είναι Windows χρειάζονται απαραίτητα κρυπτογράφηση, συμπεριλαμβανομένων των OS X, Android και iOS. Και μη ξεχνάτε τους υπολογιστές που τρέχουν ακόμα Windows XP, γιατί αυτοί τώρα χρειάζονται ακόμα περισσότερη προστασία.
  • Επίσης ένα USB flash drive ή ένα DVD μπορεί επίσης να έχει αποθηκευμένα ευαίσθητα δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να κρυπτογραφήσετε όλες επίσης της συσκευές αποθήκευσης δεδομένων επίσης.

Μία εναλλακτική λύση για το TrueCypt: To SafeGuard Encryption

Μόνο η Sophos προσφέρει μία μοναδική λύση για όλες τις ανάγκες κρυπτογράφησης σας, για όλα σας τα PC, τους φορητούς υπολογιστές, τις φορητές συσκευές, τα φορητά ή μη μέσα αποθήκευσης και διαμοιρασμού δεδομένων καθώς και για το σύννεφο. Και το λογισμικό της Sophos έχει αξιολογηθεί και εγκριθεί από πολλούς καταξιωμένους κρυπτο-αναλυτές, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας Πληροφοριών της Γερμανίας (BSI), ως απολύτως ασφαλές.

Μπορείτε να διαχειριστείτε όλα τα κρυπτογραφημένα δεδομένα σας από μία κεντρική κονσόλα ενώ επιπλέον το SafeGuard Encryption δεν πρόκειται να καθυστερεί τους χρήστες σας. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Sophos εδώ για να μάθετε περισσότερα, ή αν θέλετε μπορείτε να πατήσετε σε αυτό το σύνδεσμο για μία δωρεάν δοκιμή του SafeGuard Encryption. 

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.