ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos εξαγοράζει την Secureworks®

Η Sophos εξαγοράζει την εταιρεία Secureworks® για να επιταχύνει την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών και τεχνολογιών κυβερνοασφάλειας, για ένα ασφαλέστερο ψηφιακό μέλλον για όλους τους οργανισμούς παγκοσμίως.

Δύο παγκόσμιοι ηγέτες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν την παροχή προηγμένων υπηρεσιών και τεχνολογιών κυβερνοασφάλειας για οργανισμούς όλων των μεγεθών σε όλο τον κόσμο.

Η Sophos ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Secureworks®, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του Taegis™, της ανοικτής πλατφόρμας MDR/XDR που βασίζεται σε SaaS και αναπτύχθηκε αξιοποιώντας περισσότερα από 20 χρόνια τεχνογνωσίας σε επιχειρήσεις ασφαλείας, πληροφοριών και έρευνας πάνω στις απειλές και περισσότερα από 20 χρόνια δεδομένων ανίχνευσης σε πραγματικές συνθήκες. Η εμπειρία και η φήμη της Sophos ως κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης ασφάλειας και ολοκληρωμένων προϊόντων ασφάλειας σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία των επιχειρήσεων ασφάλειας της Secureworks που «μετουσιώνεται» στην πλατφόρμα Taegis, αναμένεται να προσφέρει περαιτέρω προηγμένες λύσεις MDR και XDR για τους πελάτες της Sophos.

Πέρα από την ολοκλήρωση της πλατφόρμας Taegis MDR/XDR με τις κορυφαίες δυνατότητες MDR της Sophos, η εταιρεία επίσης πρόκειται να αξιοποιήσει και να συνδυάσει πρόσθετες λύσεις της Secureworks για να παρέχει ένα ευρύτερο και ισχυρότερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λύσεων ασφάλειας. Και αυτό θα περιλαμβάνει τη λύση εντοπισμού ταυτότητας και αντιμετώπισης απειλών (ITDR), τις δυνατότητες SIEM επόμενης γενιάς, την ασφάλεια επιχειρησιακής τεχνολογίας (OT) και την ενισχυμένη προτεραιοποίηση επικινδυνότητας ευπαθειών της Secureworks. Το εύρος του συνόλου του χαρτοφυλακίου θα παρέχει τον ταχύτερο χρόνο εντοπισμού, διερεύνησης και αντιμετώπισης απειλών ενώ το επίπεδο ορατότητας σε εγγενή και τρίτα εργαλεία θα προσφέρει βελτιωμένη απόδοση της επένδυσης για τους πελάτες της Sophos καθώς θα μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα τις υπάρχουσες επενδύσεις τους.

«Η Secureworks προσφέρει μια καινοτόμο, κορυφαία στη βιομηχανία λύση με την πλατφόρμα Taegis XDR. Σε συνδυασμό με τις δικές μας λύσεις ασφαλείας και την ηγετική μας θέση στον χώρο του MDR, θα ενισχύσουμε τη συλλογική μας θέση στην αγορά και θα προσφέρουμε καλύτερα αποτελέσματα για οργανισμούς όλων των μεγεθών σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο Joe Levy, CEO της Sophos. «Η φημισμένη τεχνογνωσία της Secureworks στον τομέα της κυβερνοασφάλειας ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αποστολή μας να προστατεύουμε τους οργανισμούς από το κυβερνοέγκλημα παρέχοντας ισχυρά και διαισθητικά προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτή η εξαγορά αποτελεί ένα σημαντικό βήμα ως προς τη δέσμευσή μας να οικοδομήσουμε ένα ασφαλέστερο ψηφιακό μέλλον για όλους» συμπλήρωσε ο κ. Joe Levy.

Ως δύο «συνεργατο-κεντρικοί» οργανισμοί, η συνδυαστική δύναμη των Sophos και Secureworks θα επιτρέψει στη νέα εταιρεία να επεκτείνει την παρουσία της στους πελάτες της για να δημιουργήσει μεγαλύτερη αξία με τους συνεργάτες της στο κανάλι ενισχύοντας την κοινότητα ασφάλειας στο σύνολο της. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025, με την επιφύλαξη των συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης. Ως τότε, οι δύο εταιρείες θα λειτουργούν κανονικά έχοντας κοινή ακλόνητη αποστολή να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να βγαίνουν νικητές από τις όποιες κυβερνοεπιθέσεις.

Πηγή: Sophos